Mamicky, hladam inspiraciu, co robite cez vikend s babatkom, uz takym 8-mesacnym? Kam chodievate, vonku sa nie vzdy da hlavne pocas zimy. Detske centra su skor pre vacsie deticky. Doma mi uz niekedy dochadzaju napady. Hlavne, co by bolo pre babatko zaujimave a edukativne a stravite pekny cas aj s tatinom. Dakujem
My von, na prechadzky, do kaviarne, na edukativne veci ma cas
Keď mal malý osem mesiacov chodila som s ním na kilometrové prechádzky aj dva krát denne. Síce spal a mal z toho len krásne sny, pre mňa to bol úplný relax.
Normalne na prechádzky, zvacsa sa dobre vyspinkali... Ostatné sme riesili doma. Ale robia kurzy plavania pre babatka, niekde mozno aj cez víkendy a cvicenia s babatkami, to ale skor cez tyzden byva. My sme ich beali tam, kam sme.potrebovali ist. A plus prechadzky.
My chodíme na prechádzky, malé výlety, rodinné (a iné) návštevy, do wellness.. teraz v zime môžete ísť napr. sánkovať 🙂
Edukatívne aktivity v ôsmych mesiacoch skutočne netreba. Najviac edukatívne na bábätko pôsobíte doma vy rodičia 🙂.
My sme chodili do kutikov od pol roka urcite. Bud konkretne do urcenych pre tak male deti alebo aj vo vacsich su vyhradene casti. Nedele sme boli vacsinou na nejakej islave alebo navsteve, alebo sme zavolali k nam kamosov s podobnymi detmi
@marianth ja mám 8 mesačnú,chodíme von ako každý deň a potom sa jej doma venujem,neviem čo by som mala vymýšľať s tak malým dieťaťom..na jar začneme chodiť na hudobnú pre bábätká ak sa jej to bude páčiť lebo prejavuje záujem o hudbu..na návštevu chodíme len občas,ona to nemá rada,kaviareň alebo podobná hlúposť nehrozí,nevydrží mi "len tak" v kočíku a wellness je žart s takým dieťaťom 😂 keď bude väčšia tak budeme určite viac vonku na preliezkach, inak fakt neviem..
@zuzipolo Wellness - žart? A to už prečo? 😂 S malým chodíme na baby plávanie od 5 mesiacov, cez víkend chodíme s manželom do wellness, zaplávame si s drobcom vo veľkom bazéne, potom sa vyčľapká v detskom bazéniku, my sa zatiaľ prestriedame v saune.. potom sa spolu zahráme v detskom kútiku a ideme spokojní a príjemne unavení domov. Vrelo odporúčam 😉 Nechápem celkom tú reakciu.
Ja si neviem predstavit cez vikend ist do kaviarne s 8 mesačným babom, ked je tam kutik. To nie su kutiky pre tak male deti
@elizita pre mňa je kútik v kaviarni asi najväčší hnus,keďže som robila v takej kaviarni a v živote tam nezoberiem tak malé dieťa (hygiena,tak o tej môžeš snívať,plus hnusný vydychany vzduch z klímy),ale netvrdím,že je to tak všade..a za druhé ona je náročné dieťa, nemôžem ju nikde "odložiť",závidím tým maminkam čo môžu..radšej fakt ihrisko vonku,aj keď teraz sa ešte nedá 🙂
Na prechadzky nech vidi svet okolo seba 🙂
@ellieellie každé dieťa je iné,moja dlho vrieska vo vode..a osobne si to neviem predstaviť,ale nevadí mi to,len som si predstavila moju dcéru ;)
@marianth neviem, ale my sme chodili kazdy den (aj pracovny, aj volny) 2-3-krat denne von, kazda prechadzka minimalne 1.5 hodiny. Take male dieta nepotrebuje ziadne kutiky, treba mu cerstvy vzduch a maminke tiez.
@zuzipolo Chápem. Potom to malo znieť: “wellness je žart s mojim dieťaťom”. Lebo ver mi, dá sa takto krásne stráviť čas, pre nás všetkých je to vždy skvelý zážitok. Autorka môže vyskúšať a sama uvidí, či sa jej dieťatku bude vo vodičke páčiť 🙂
@ellieellie samozrejme,asi som sa zle vyjadrila,nechcem zovšeobecňovať 🙂 pre maminku je to určite relax..
Dakujem krasne vsetkym....Do wellness chodime, pretoze zboznuje vodu, len financne sa to zase neda kazdy vikend 🙂. Na prechadzku len vtedy, ked viem, ze bude spat, ona je neskutocne hyperaktivna a v kociku mi cula vydrzi mozno do pol hodiny max., tak som najradsej ked spinka doma a ja si stihnem nieco porobit.V kutiku sme raz boli, je tam toho vela pozerat a chytat aj pre 8mesacne babatko, len tie vacsie deti su take happy, ze sa bojim, ze ju tam niekto udriet, zaslapne a pod a to som non-stop pri nej, ziadne kavicky/cajiky. Ak viete niektora aj konkretne detske kutiky, kde su taketo aktivity pre najmesich, su otvorene aj cez vikend, tak dajte tip. Najlepsie BA - Samorin a okolie. A postretavat deticky v rovnakom veku sa jej tiez paci.
@marianth my sme chodili vždy za každého počasia, lebo inak by ma doma kleplo. Aj čas prejde rýchlejšie.