Dáme si trošku politiky na nedeľný obed?
Budem veľmi rada, keď mi vyvrátite moje pocity, ale mňa strašne štve v poslednej dobe, že sa robia už až absurdity, nakupujú sa drahé autá, rodinám sa berú bonusy, zavádzajú sa ďalšie dane, zdravotníctvo na úplnom dne a nikto sa za nás nebije. Až na pár zúfalých videí, nevidím nič, čo by opozícia robila.
Ja mám pocit, že sa úplne stiahli...
Vidíte to inak?
Ľudia teraz riešia Vianoce, politika teraz nie je to najdôležitejšie, preto si tá banda robí čo chce ešte viac. Ale, ak by opozícia nič nerobila, ako by si tie veci čo stvárajú vedela?
Tak opozícia robí to, že sa snaží odvolávať, dávajú vedieť všetko čo si koalícia dovoľuje a nemlcia, snažia sa získavať voličov Fica a spol tým že s nimi komunikujú v regionoch a vysvetľujú..
mňa celkom vždy zaujíma čo konkrétne by si ľudia predstavovali že by mala opozícia vlastne robiť.. nemajú nejako extra veľa možností, aspoň podľa mňa, alebo sa snáď mýlim? Protesty sú, koľko ľudí by na nich chodilo ak by boli každý týždeň? To by sa minulo účinku..
@vanilkovazmrzka kde v regiónoch, u nás 300km na východ od BA nič nerobia,
@katica06 neviem, vravim ze DUFAM ze sa to deje aj ked o tom ja osobne nemam vedomost
Nie som fanúšik KDH ale toto som zaregistrovala, škoda že média tomu nevenovali viac pozornosti
@jana_eyre_2 práve som mala pocit, že mlčia. Predtým pochody, dopredu propagovane prostesty, teraz som napr ani nevedela o tom, čo bol minulý týždeň za kultúru. A vraj tam bola nízka účasť, čo ma mrzí. Neviem, mám pocit, že je ticho, ale v tomto prípade budem veľmi rada, ak sa mýlim
@tilly ja sledujem opozicnych politikov na instagrame. Nemam pocit, ze nic nerobia, robia vsetko, na co maju kompetencie, spolu so serioznymi mediami poukazuju na vacsinu preslapov vladnej luzy, ale nejdu mimo zakon. Ano, chodia aj do regionov, predkladaju prospesne zakony, ktore samozrejme vdaka zlozeniu parlamentu neprejdu. To, ze terajsie koalicne obludarium porusovalo vsetky platne predpisy v case, ked boli v opozicii (a teraz este viac, lebo idu podla hesla "vyhraj volby, mozes vsetko...") je sympaticke iba ich volicom- tych tesi kazde svinstvo, upadok a nepravost, ale prave preto u moralne zakorenenych ludi nema tato smerohlasns mafia sancu. Osobne fakt nemam zaujem, aby sa sucasna opozicia snazila tym primitivizmom pdodobat na tych zakernych amaterov v koalicii.
Súhlasím, že opozícia je málo výrazná. Už tých 100 dní pokoja po atentáte v dobe, keď sa prijímali zákony obchádzajúc ústavné postupy, boli chybným krokom. Je síce pekné neklesnúť na hulvatsky a nenávistný štýl vládnych strán, ale byť kritický sa dá aj bez toho. Mám pocit, že opozícia sa nechala vtiahnuť do toho chorého naratívu, že akákoľvek kritika je šírenie nenávisti a je protislovenská.
@sasa1310 Posledne som nevidela,ale co akoze podla teba stvaral Matovic ?,lebo mne sa jeho vladnutie pacilo.Len jeho zasluhou bolo pridane detom, rodicom rodicovsky priplatok, a tito len zlo robia Na konsolidacny balicek doplatime vsetci. Beru,skracuju, .A vsimla som si ,ze Matovicovi, aj vela ludi zavidi, ,fuj,tato vlada, je hnoj sebe pridali ,,seniorom par odrobiniek. hoci si na lieky musia doplacat,
@sasa1310 Iba zbytočne strácajú čas, také príspevky ako dáva Matovič, Pročko, Hlina - tam nepočuť jeden odborný výraz, niečo ako v nižšej cenovej skupine.
@sasa1310 A Matovič, že zvyšoval niektoré dávky, ale bez akéhokoľvek plánovania, financie na ne mal len na nejaký čas (najviac rok) a teraz sa preto musí konsolidovať, lebo minulá vláda odovzdala krajinu v takom finančnom stave.
@petronelag však dobre sa im dávky poberali pred 2 rokmi. A že to niekto musí zaplatiť to ich nenapadlo.
Ale to je Matovičova vláda. Ich volia len takí, čo ruky natŕčajú, aby im dal štát nejaké peniaze. Nehľadiac na budúcnosť krajiny
ja rozumiem, co sa autorka pyta.
napr. taky fico, teraz bez ohladu na moje hlboke antipatie, vyborne zvlada taku tu mravciu, dennodennu pracu. v roku 2018 sa vdaka tejto schopnosti doslova vyhrabal z politickeho hrobu. otriasol sa, nakopol vrtulu, zacal organizovat tlacovky, poukazovat doslova na kazdy "prd" koalicie, skratka, fico na volica vyskocil este aj z chladnicky.
takto vyhral volby politik, ktory bol 4 roky predtym na odpis. s akou agendou, to vidime vsetci, ale prave o to ide - zalezi na tom, ako velmi sa dokaze dostat ludom pod kozu.
teraz aktualna koalicia nabija opozicii luxusny matros, doslova! ficko by si chrochtal od rozkose a uz by snad na tych tlacovkach aj spaval.
a tito?? idu na pol plynu, prinajlepsom.
byt simeckom, uz mam tisice plagatov po slovensku typu pozrite, tu su tie slubovane lacne potraviny a k nim porovnanie ako sa zmenia ceny, tu mate vyriesenie zdravotnictvo verzus tisice hroziacich vypovedi lekarov, tu mate ten slubovany pokoj verzus ledva-ledva parlamentna vacsina, atd. atd. atd.... je toho tolko, ze sa da vyberat ako z bonboniery.
opozicia by ho skratka mala porazit jeho vlastnymi zbranami, ved staci len kazdy den poukazovat na to, co robi, pridat malicko populistickych zjednodusujucich fraz a casom sa to skratka musi otocit.
lenze takto? kde su tie tlacovky? kde je simecka, seliga, nagy vypadavajuci aj z chladnicky?
jedine, v com vidim posun, su tie navsetvy regionov. snad to beru ako zaciatok, nie koniec procesu...
@sigognac tak nič proti simeckovi, ale podľa mňa by bol na jeho mieste vhodný niekto autoritatívnejsi, aj keď sa podľa mňa v mnohom zlepšil.. premna by bol odor dobrá voľba, lebo jeho prejav priamy a bez prehnaných emócií sa mi veľmi paci.. alebo teda keď nie on tak korcok..
@sasa1310, opravujem, Naď, preklep
@jana_eyre_2, aj mne, ale zjavne nedokaze presvedcit tolko volicov.
@tilly áno máš v tomto pravdu, mňa prekvapilo že o proteste za kultúru som sa dozvedela až z toho, že korcok sa ospravedlnil že tam byť nemohol...
Ale čo sledujem ja politické strany, sú aktívni, len teda ako to býva vždy agresívne vykrikovanie Fica bolo vždy viac počuť a vidieť ako je ich slušný prístup, take šokujúce veci čo on povykrikoval bolo vždy vidieť aj v médiách, čo to slušne tak vidno nie je a potom má človek pocit, že sú ticho.. to je ako s dobrými správami, málokedy ľudí tak záujmu ako tie negatívne... Je to síce desivé, ale je to tak..
@jana_eyre_2 áno presne slušný prístup súčasnej opozície nie je tak do očí bijuci ako keď Blaha vykrikoval že prezidentka je americká k.r.a.....
@jana_eyre_2 neočakávam, že sa budú správať ako hrubé hovada, ale mala som pocit, že sú až príliš slušní a tichi
Pevne verim ze robia nieco v regionoch, preto o nich v ba nepocut…..