Mam pracovne cestovat do Pariza a podla poslednych sprav su tam hrozne premnozene plostice. Cestu zrusit nemozem, tak len ci nemate nejaky tip, co dat do kufra alebo cim sa nastriekat, ako sa im vyhnut ci uz v metre, letisku, proste celkovo. Vdaka
a kebyze hned po prichode domov hodim rovno zo seba vsetko do pracky a vyperiem s dezinfekcnym, kufor povedzme necham vonku na dvore a vystriekam s niecim? a ja samozrejme rovno do sprchy
a akym sposobom to chces hodit do pracky inak ako to vybrat z kufra a rozbalit?? ak bude plostica v obleceni a vypadne na zem, tak oprat a vystriekat nepomoze, je to chrobak cize lezie, vypadne z oblecenia a pojde sa schovat na tmave miesto
Oblečenie oprať na 60-90 stupňov... kufor položiť do vane/na dvore na 2 dni...potom ho ostriekat silným prúdom s prídavkom chlóru+veci dať do pary, 200° para zabíja vajíčka plostic
My ked sme sa vratili z dovolenky na Borneu, kufry sme dali na priame slnko na terasu, tam sme nechali aj topanky (asi 2 dni), postupne islo pradlo v igelitovom vreci rovno do pracky. My sme sa postupne osprchovali tak, ze oblecenie islo dole az v sprchobom kute, do igelitoveho vreca a rovno do pracky. Nechcela som urobit chybu a natahat si nevedomkydomov nejaku haved, aj ked pravdepodobne sme nic nepriviezli, ale aspoñ som bola kludna. Vsade behali opice, ja som mala stipanec od blchy aj poprhlenie stonozkou, dcera asi od pavuka….a plostic som sa bala najviac (a to sme tam byvali v roznych 5*), ale teda divocina
Potom som po 2 dñoch este kufry aj topanky vystriekala octovou vodou
Včera sme sa vrátili z Paríža. Poviem to asi takto... Nie všetko čo si človek prečíta je pravda. Bývali sme v 2* hoteli (takže žiadna sláva), ale ploštice sme fakt nikde nevideli. Nelozili v metre, ani vlaku, ani v autobuse. A to sme všetky dopravné prostriedky naozaj využili. Priznám sa, mala som na začiatku obavy. V hoteli sme pozreli všetky matrace, koberce,... Keď si na to teraz spomeniem chce sa mi smiať. Samozrejme obozretnosť je asi na mieste. Ale skutočne sme nič nevideli a ani nás nič nepoštípalo. Paríž je nádherné mesto so všetkými svojimi vôňami, smradmi, atď. V pondelok večer sme si tam pozreli hlavné správy, kde na nás vyskočilo veľkými písmenami, že Slovensko je zamorené plošticami...🙂 Je to hmyz, ktorý je asi všade. Zhodnotili sme to asi tak, že Paríž potrebuje dotáciu z EU pred LOH, tak si vymyslel inváziu ploštíc. Oni sa tam totiž nachádzajú tak či tak. Ako v každom veľkom meste.
@1marussia dakujem pekne za odpoved 🙂 upokojila si ma trochu
jedine 100% riesenie je ist tam v obleceni a s vecami ktorych sa mozes zbavit pred prichodom domov cize by som vsetko vyhodila a obliekla si nove uz na slovensku... staci 1 plostica ktora ti nakladie vajicka vsimnes si to neskoro a zamoris si cely dom alebo niekolko bytov okolo teba...