Čo používate na vodný kameň v práčke?

asire
3. okt 2015

Ahojte žienky,
prosím o radu, čo používate na vodný kameň v práčke? malý bude mať 10 mesiacov, tak neviem, či dať na nejakú chémiu z drogérie alebo nejaké osvedčené babské recepty? Ďakovala 🙂

bosoriak
3. okt 2015

@asire Periem s octom.

sardinka333
3. okt 2015

moja suseda naliala ocot do práčky potom ako to čítala v nejakom časopise,pri tom ju nikdy neodvápňovala....neviem ako dlho tú práčku mala,ale po naliatí octu ju vyhodili,lebo vodný kameň sa odlepil,upchal čo sa dalo a práčka sa pokazila,oprava bola nákladná,tak kúpili radšej novú.....
Ocot je agresivny a dotentí vam časom akurat tak tesnenia a bohvie čo je ešte vnutri pračky, predsa len dnes to nie su jednoduche tatramatky ale rozne senzoricky riadene prajdy.
Niekto dava tu kryštálovu sodu.

jajka68
3. okt 2015

my mame pred prívodom vody do pracky namontovaný filter na vodu s takymi krystalikmi, a vodny kamen tak nevznika. cca pred 3 mesiacmi ho chlap namontoval aj do kuchyne a odvtedy sa nam napr. netvori vodny kamen ani v kanvici. predtym som ju kazde 2 tyzdne prevarala octom, teraz tam vobec nic nie je na spodu. takze asi to pomaha

asire
autor
3. okt 2015

@jajka68 ahoj, môžeš mi poslať do IP ale sem napísať ten filter značku a tak? ˇˇDakujem

jajka68
3. okt 2015

@asire opytam sa muza a napisem ti