Čo používate na sebaobranu?

malabrunetka
5. aug 2020

Ženy čo používate na sebaobranu? Ja mám 53kg, silu žiadnu a popravde by som si ani netrúfla ublížiť fyzicky niekomu nejakými hmatmi-chvatmi (viem, celé zle). Rozmýšľala som :
- slzný sprej : avšak ten je na figu ak fúka vietor proti mne
- paralyzér : nie som si istá či by som si skôr ja sama s ním neublížila lebo nie som najsikovnejsia a pri mojom šťastí ak by som na útočníka priložila paralyzér tak on by ma chytil za ruku a dostala by som taktiež dávku
- imitácia malej zbrane : tú by som však musela nosiť neustále v nohaviciach a ak by bol útočník aspoň minimálne znalý tak by sa mi akurát tak vysmial čo za hračku som vytiahla
A nič viac mi nenapadá, dajte prosím tipy. Aby som ešte doplnila, neustále sú pri mne malé deti.

siss98
5. aug 2020

Plynovú pištoľ a slzný sprej

ajka0207
5. aug 2020

@malabrunetka aj máš nejakú zlú skúsenosť?

sunny8
5. aug 2020

Ja mám niekedy v kabelke deo sprej .. inak tiež tak podobne mala chudá bez fyzickej sily. Nebojím sa čo sa má stať sa stane .. nemyslím na nebezpečenstvo nemám v sebe strach. Neviem sa brániť ak by k niečomu prišlo. Maximálne vyskrabat oči a kopačka do "medzi" keď by sa podarilo 😁

marca12
5. aug 2020

Tak ti poviem,ak ta prepadnu,ostanes na par sekund paralyzovana,takze by bol zazrak,ak by si stihla vytiahnut zbran alebo paralyzer. Ja som za slzny sprej,ten vies niest v ruke alebo vo vrecku.

kiwi3
5. aug 2020

aka je pravdepodobnost, ze ta prepadnu? ako si sama zhodnotila, vacsinou veci by si si skor ublizila sama alebo ich nevedela v tom momente vobec pouzit. ak chces mat viac sebadovery, prihlas sa na kurz sebaobrany. to sa mi zda jedine zmysluplne, aspon sa nieco naucis

evamea
5. aug 2020

Kurz sebaobrany. Ja som chodila na 2 bojové umenia a poviem ti, že som úchyla rýchlo spacifikovala. Ale nebolo mi všetko jedno. Vtedy som mala 60kg. Teraz nepoviem, ale už by mi stačilo ho len priľahnúť. 🤦‍♀️🤣

lula313
5. aug 2020

Kamosku s ďalšou kamoskou napadol ten hovnoman(že im pleskol hovno o tvar), tá jedna mala slzný sprej v ruke, lebo sa jej ten chalan nezdal(viditeľne bol nervozny, mal kapucňu), ale vraj to bol moment, že sa k ním rozbehol, že nebola sanca zareagovať. Avsak je minimálna sanca, že tá podľa mna niekto prepadne. Ja som si šla sama v Mexiku kúpiť o polnoci cigarety do Nonstopky a keď sa mi tam nič nestalo, tak podľa mna sa mi už nikdy nič nestane😀 a ešte aj mat 50 kilového psa je dobre, to každého hneď odradi😀

malabrunetka
autor
5. aug 2020

No takto, už dlhšie som rozmýšľala nad plynovkou, proste iba prázdny výstrel do vzduchu pri útoku psa (chodíme často do prírody, cez dediny, do lesa atď.) a taktiež máme tu veľa cigánov a čím ďalej sú viac arogantnejsi a bývam blízko osady. To len na postrasenie, oni by podľa mňa zutekali keby si mysleli že mám zbraň ale to by som mala len atrapu prip. Tú vzduchovú. No a potom je tu ešte expartner a pri ňom by som nemala žiadnu šancu sa ubrániť :( má zbrojný preukaz, (pištoľ doma nie) takže tu by sa mi vzduchovka neosvedčila. Ale zasa aj ten paralyzér či slzný sprej pri ňom by bolo asi na dve veci. Na políciu kvôli nemu nemôžem ísť, nikdy mi nič neurobil ale tak pri ňom si myslím, že je možné všetko. Radšej mať niečo na ochranu a nikdy nič sa nestane ako nemať, môj názor.

malabrunetka
autor
5. aug 2020

@evamea ktoré konkrétne bojové umenie sa ti osvedčilo?

evamea
5. aug 2020

@malabrunetka thajský box a wing chun. 🙂

deti95060810
5. aug 2020

tiež mám toľko kg čo ty, ale slabá sa teda necítim... začni troška cvičiť .... Tiež nenosím žiadnu zbraň, ani sprey, ale keby sa niečo stalo isto by som bojovala ako lev .... Veľa zohráva v tomto nerovnom boji aj povaha. Síce by som nevyhrala ,ale zopár kopancov, buchnátov by som rozdala.... 😉

malabrunetka
autor
5. aug 2020

@siss98 fakt nosis pri sebe plynovku? Kde si ju kúpila?

siss98
5. aug 2020

@malabrunetka fakt 🙂 raz ma napadol s dieťaťom na rukách pes.. V susednej dedine su sami cigáni a asi už dvakrát znásilnili ženy.. Bývam za mestom pri hore takže aj preto..

https://www.colosus.sk/plynove-pistole-x2s16136

ivkazba
5. aug 2020

Pichni mu prst do oka. Aspoň to mne radil otec ešte keď som bola puberťáčka. Už mám 42, nikto ma doteraz neprepadol, ale keby hej, tak sa pokúsim mu z celej sily strčiť prst do oka. Podľa mňa to musí byť dosť odzbrojujúce.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
renoarik
5. aug 2020

občas keď som išla po tme domov z poobednej, tak som žmolila v pästi kľúče, tak aby hroty vytrčali cez prsty... ešteže som to nikdy nemusela využiť a dúfam, že nebudem musieť... ale ja akosi priťahujem divné indivíduá 😢

tetaandulkova
5. aug 2020

Kaser, ale ešte som nemala možnosť ho vyskúšať, dúfam že ani nebudem 🙊

janulka1802
5. aug 2020

Sebaobrana není vobec o váhe je to súbor techník zručností ktoré treba ovládať teoreticky aj prakticky poznať najvačšie slabiny niekedy v kritickej situácii pomože krik aktívny fyzický odpor ale pozor niekedy naopak vzbudí vačšiu agresivitu útočníka jedna z naj možností je útek a ak sa nedá tak už potom ako to spomínané oko to odzbrojí každého surovo pichnúť do oka je to efektívne a iné ak sa dá a si často vystavená nebezpečenstvu určite nejaký kurz nie je na škodu

chanel_c
5. aug 2020

Ja nosim pri sebe slzny sprej, prip paralyzer, a mam aj osobny alarm. Takze nieco z toho mam vacsinou pri sebe. V kapsy.

mariejenka
5. aug 2020

Ja som chodila na krav magu...odporucam...prve je to ze ta akýkoľvek obranny spôsob nauci nestuhnut od strachu pri utoku, naučíte sa kde udriet a využiť pohyb útočníka,a aj kondicka...lebo odrazis prvotný útok,a zdrhas do prec!!!! Nikdy som to este nevyužila,dufam ze ani nemusím. Aj krik je vyborny, doslo vrieskat, nie pomoc, ale kricat horiiii, alebo maaaaamiiiii...na toto ludia reaguji uplne inak,ako na pomoc! A tiež tu baby popisali super rady, bunča kľúčov,signalizator,kaser... nechty,nebat sa skriabat,trhat vlasy(ak ma) a ozaj aj rukou schmatnut za vajca a sklbat co to da, ide o moju kožu!! Nemal si začínať.

miiriaam
5. aug 2020

@evamea toto neeee😂😂😂

betulinka1
5. aug 2020

@malabrunetka roky nosim kaser ale ani tak nie na ludi ale psov. Ked chodime po lese alebo na take miesta. Pouzila som ho 3x na psov. Fakt sa nebudem bit s velkym psom, jeden strek a pes bol fuc. Iba jeden chcel zopakovat svoj atak ale pri druhom streku odisiel. Im sa nic nestane.

macekovam
6. aug 2020

@malabrunetka mam tento

andreatytler
6. aug 2020

Ja nosim v kabelke noz vzdy a vsade. Taky kuchynsky. Ked treba nieco odkrojit je dobry ale dalo by sa s nim aj niekoho zapichnut. Ked idem po tme domov sama, dam si ho do vrecka a tam chytim do ruky alebo ho rovno nesiem v ruke. Nie je velky, takze nevidno. Neviem s nozom narabat a nikdy som sa s nikym nebila ani ako dieta ale keby ma niekto napadol, tak moj plan je ze dem tym nozom pred sebou sibrinkovat ako sialena a dufat ze to toho utocnika odradi.
Poradim ze ak sa vam niekto nezda, je treba sa pozerat ludom do oci uz z dialky ako oni kracaju oproti vam a idete sa minut na chodniku. Normalne to nie je slusne a ludia len pozeraju pred seba ked sa minaju na chodniku ale priamy pohlad do oci moze utocnika odradit. Ak ide niekto za vami a nezda sa vam to, otocte sa a pozrite rovno na neho. Zase je to neslusne ale radsej neslusna ako znasilnena alebo mrtva.
Kamoska isla po tme domov a pocula za sebou niekoho. Chcela aby ju predbehol a tak sa zohla akoze si ide zaviazat snurku a on ju napadol. Nastastie zacala kricat a to ho odradilo.
Ja som isla domov za bieleho dna prazdnou ulicou. Pocula za sebou niekoho ale kedze bol biely den nebala som sa... on vsak bol stale za mnou, nepredbehol ma ani nespomalil... a po par minutach na mna skocil zozadu a schmatol ma rukami okolo tela. Odstrcila so ho. Bol chudy a nizky. Ja som mala dazdnik a tak som s nim zacala pred sebou mavat a kricat na neho nech zmizne. Vbehla som do obchodiku co bol v jednom z rodinnych domov a on za mnou a zacal vykrikovat ze davajte si na nu bacha ze prisla kradnut. Bola som sokovana, bez slov a predavacka na to ze... No a co, nech si ukradne. Potom ten pankchart odysiel. Odvtedy nosim ten noz.

miamie
6. aug 2020

Nenosím nič pri sebe, teda ak sa nerátajú kľúče. Tie sa dajú použiť ako zbraň.
Našťastie sa mi teda ešte nič zlé neprihodilo. Ale muž mi kúpil kaser ( večne ho zabúdam doma🙂
A teda plynovka nie je zlý nápad pokiaľ máš pocit, že v okolí nie je 100% istota, ze si v bezpeci ( u mna rozumej, ze mozem ist vencit o 2hej v noci, s kludnou dusou.)
Zacala som chodit na box, so zamerom nabrat kondicku a trochu schudnut, ale hlavne mi to dalo sebadoveru, ze ak by bole nutne zasadit jednu ranu tak skusim dat pecku ako sa len da 🙂
A este chcem vyskusat krav magu.

gorecka
9. máj 2023

@mariejenka Áno, to stlačenie genitálii je vraj dokonca účinnejšie ako kop.
Podľa inštruktorky je to veľmi účinné a odzbrojujúce.