Ahojte ja by som sa chcela spýtať ze ci mal niekto podobne problémy ako ja. Ak aon ako ste ich riešili? Strašne rychlo sa mi. mastia vlasy a aj mam lupiny a tak isto sa mi tvoria pupaky v hlave.... Väčšinou si tie pupaky rozskrabavam do krvi... A ma po troch dňoch strašne svrbí hlava. Tak isto dva dni po umyti je vidno ze mam cesticku v strede hlavy mastnú a aj v predu na bokoch mam strašne mastné vlasy. Co používate vy aby sa vám tak strašne nemastili vlasy?
@clarke mne sa stale mastili velmi vela .. vecer som si umyla, rano som uz mala mastné .. teraz ked som viac doma.. tak ked nejdem nikde kde chcem mat krasne vlasy .. tak si vlasy neumyvam.. popripade si dam suchý sampon alebo si urobim copik. Niekedy to mam tak aj tyzden a vlasy mi viditelne menej mastneju ako ked som si ich umyvadla kazdy den
Neumyvat vlasy každý deň, nech si pokožka trochu zvykne, zmeň šampón za nejaký normálny, bez kadejakých chemikálií. Ja mam pivný od jednej českej firmy a úplne super, a to mam s pokožkou veľké problémy, ktore si ale na rozdiel od teba nespôsobujem sama. Tým skrabanim si ešte dostaneš do toho nejakú peknú infekciu a bude to ešte zaujímavejšie. Tiež sa nefarbim a nepoužívam žiadne gély a podobne, len sprej po umytí na rozcesanie a občas lak.
@clarke
Ja som si umývala vlasy každý deň, tiež sa mi začali dosť mastniť, ale nakoniec to dopadlo tak, že sa nedalo bez umývania existovať, začala som brať tekutý keratín, aloe a vitamín C a menej som si vlasy umývala a pomaly to prešlo.
vlasová pokožka sa bráni, ona potrebuje trochu mastnoty a čím viac ju odmasťuješ, tým viac ona mazu produkuje. musí sa ukludniť. skús si prečítať fóra a stránky ohľadom umývania vlasov bez šampónu a sprav si k tomu názor. iné ti odporučiť neviem, mne osobne to veľmi pomohlo
Kup si v lekarni sampon na mastne lupiny...lebo je rozdiel v tych samponoch, existuju aj na suche lupiny. Podstatou vzniku lupin je kvasinkova infekcia. Sampon obsahuje proti tymto kvasinkam urcite latky, daju sa kupit aj vselijake vodicky a kury pre este lepsiu liecbu lupin. Ak by to nezabralo, tak smer kozna ambulancia...Inak aj mne sa vlasy rychlo mastia, ale vydrzia tie 2 dni bez umytia. Vyrazky na pokozke hlavy tiez obcas mam, hlavne vtedy, ked sa mi dostanu stylingove pripravky na kozu. A uplne zle znasam suche sampony.
@clarke ja som citala na internente ako ich zbavit ze vraj obicajny ocot pomoze ocot maserujes do chlavi potom oplachnes cistov vodov .
@mery123456 áno skúšala som aj ocot ale myslím ze vlasy sa mastili myslím po tým dvoch až troch dňoch ale ten ocot bol skôr proti lupinám😉ale ďakujem
@clarke ja vobec nesladim a vlasy sa mi mastia rovnako, tak na mna to efekt nema 😑
@clarke :D rozumiem ale su mastne lupini aj suche lupini tisi napisila ze ti mastia vlasi lebo mas mastne lupiny 🙂 tak preto si rob bieli jogurt 🙂
@clarke este nam napis, cim si umyvas vlasy - napis vsetky produkty. A ako si ich umyvas - vo vani? alebo v sprche? v stoji alebo tak ze si predklonis hlavu?
A inak kamoška mi odporučila na strašne mastné vlasy použiť jar na riady, ona to tak praktizuje a je spokojná, ale ja som to neskúšala. Vyskúšaj a uvidíš 🙂
Skús na FB pozrieť skupinu SVK curly girl.....možno sa ti to bude zdať komplikované ale oplatí sa..ja teraz hlavu umývam 1xbza 10 dní cca ale vydržala aj dlhšie....pozri o tom aj nete ale na FB najlepšie....okrem toho vlasy sú na tejto metóde ooovela krajšie vážne to stojí zato 😉 ja na tom fičím už rok a Max spokojnost
@clarke žihľavová voda, kupis v 101tke alebo DMke🙂 ja si davam pred umyvanim napr ked viem,ze si vecer budem umyvat vlasy, tak si dam par hodin predtym na hlavu a mam pocit, ze dlshie vydrzia 🙂
@kittykat22 no som skusala na pokožku hlavy a na pupaky ze keď som si robila kúpeľ zo solou a potom šampón a maska. A teraz iba šampón dixi na mastné vlasy a masku ktorú si vyrobím... To je med a škorica a to trosku pomáha na hlavou pokožku. No v umývadle v stoji. Rozmýšľala som ze si kúpim tie tuhé myška len neviem ci pomôžu
@clarke uz tu bolo par tem s tymto problemom...
No, mne sa tiez strasne mastia, ale vobec sa mi nepodarilo zlepsit to, kadzy den-dva si hlavu musim umyt, s tym, ze druhy den uz musim pouzit trochu sucheho samponu.
Jedine mam overene sampony, po ktorych to nie je az take zle, od Yves Rocher zihlavovy sampon, od Dixi cajovnikovy a teraz posledny od Herbals jahoda a mint.