Ahojte, ked zavitaju kolednici, co ponukate kolednikom? Cim ich pohostite? Pozvete ich na horuci napoj/caj/punc, kolac,?? Alebo ich ponuknete medzi dverami??
U nás v meste žiadny kolednici nechodia 🤷♀️😀
@lenuska9999 ani u nás v meste ešte keď som bolaala mapatam chodili rómovia sem tam aj to bytovky vošli a búchali po dverách.
U nás chodia deti z Dobrej noviny, ale iba k ľuďom ktorí sa vopred nahlásia
Vždy keď som chodila, tak jednohubky, chlebíčky, koláče, nápoje …veľmi boli vďační že niekto takto príde ❤️v kroji sme boli…
Ako niečo také som bohužiaľ ešte nezažila, ale tak myslím, že nejaké tie jednohubky, kolačiky isto vedia koledníkov potešiť
Kolednici uz prestali chodiť. Cez fašiangy chodia bursovnici. U nás majú vždy zastávku. Naši vonku nachystaju veľký stôl. Navaria víno, čaj, pálenku nachystaju. Potom napecie sa metenik, šišky, nejaké koláče, klobása, chlieb. K nám sa vždy tešia, trosku prejedia u nás a pokračujú ďalej. Kolednikom sme chystali niečo sladké, koláčiky, perníky a do kasicky peniažky. Vtedy zbierali pre siroty. Bolo to zorganizované dobrou novinov.
U nás chodia len cigáni a to štýlom, že som čakala kedy vyvalia dvere jak na nich trieskali, čiže už všetkých víta vlčiak... Keď sme chodili do babky tam boli koledníci na objednávku a väčšinou si dali koláče, chlebíčky, starší si vypili... 😃
U nás chodia koledovať deti, ponúkneme im čaj/džús a vianočné koláče a idú dnu do predsiene