Čo pomohlo vašim synom na akné v puberte?

spalviktoria
20. nov 2019

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Mám 15- ročného syna a má veľmi škaredé akné na tvári hlavne na čele a lícach. Sú také červené, hnisavé. Boli sme pri kožnej dala mu mastičky ale nepomohlo mu. Odporúčate mi ísť aj k kozmetičke? Má aj čierne bodky. Prosím o radu , podľa vlastnej skúsenosti komu čo pomohlo. Ďakujem 😁

calendula321
20. nov 2019

@spalviktoria Kozmetiku áno, ale skôr odbornú, lekársku.

tslobik
20. nov 2019

@spalviktoria Kedysi bol liek roaccutane (s dosť negat. účinkami na organizmus), ale na akné účinný. Predpisoval sa, ak sa ostatné možnosti vyčerpali väčšinou. Ale zabral vždy. Nebezpeč. je pred plod. U chlapcov ok. Neviem, či sa ešte predpisuje. Základ je však dobrá životospráva, strava, spánok, vitamíny....klasika. Neviem, ale mne nikdy žiadne maste a dermatokozm. od kožnej ani voľnopredajné nepomohli. Ale mne sa akné vyliečilo tehotenstvom. U chlapcov neviem....Náš mal akné a po zistení celiakie a alergie na kazeín a dodrž. tejto diety je to ok.

arcticcode
21. nov 2019

Mne kozna predpisala nejaku vodicku so sirou. Smrdel som sice ako zapalky, ale pomohlo

lennkka17
21. nov 2019

Ja mám 30 rokov a stále akné, už je to lepšie ako v puberte ale stále. Mne pomohol roztok RSB od kožnej lekárky na predpis a tiež na hnisavé vyrážky je veľmi dobrý Eryfluid. Všetko ale na predpis. Treba povedať kožnej, že čo mu dala nezaberá, nech dá niečo iné. Ku kozmetičke chodím tiež, ale to nemá veľký efekt, to akné nevylieči, ale nie je zlé ako doplnok.

annlia
21. nov 2019

Ja odporučam kozmetiku Bioderma - Sebium. Drahsia kozmetika ale ucinna, odporučaju ju aj kožny lekari, na Vašom mieste by som radšej išla ku kožnej lekarke ako ku kozmetičke.

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
system
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sedem
21. nov 2019

Skuste pravidelne umyvat plet sirovym mydlom, kupis aj v DMke a nestoji vela, zaklad je, aby bola plet cista

adelakom12
22. nov 2019

mne pomohla havlikova prirodna apoteka