Čo pomáha na akné?

emamaj
19. feb 2018
Používateľ emamaj je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od emamaj.

Ahojte, moja sestra má 28 a stále problémy s akné. Neviete nejaký "zázračný" spôsob ako sa ho zbaviť? Vyskúšala snáď všetko.

anika234
19. feb 2018

V lekárni sa dá zarobiť špeciálny lieh buď Salicihový alebo Gáfrova voda

veronnica080
19. feb 2018

Nech skúsi pravidelne každý deň piť žihľavový čaj aspoň dva týždne, potom dva týždne prestávka a zase 🙂

lavieenrose
19. feb 2018

moze byt problem aj niekde vnutri napriklad v peceni..tu ma v poriadku?

zuzana____
19. feb 2018

Ja mam taky isty problem s dcerou, ma 14. Skusala vela veci ale neviem ci sa toho v tomto veku da uplne zbavit kedze je to sposobene asi pubertou. Ale u niekoho to vraj moze byt alergia napriklad na lepok, mlieko alebo cukor

sissy27
19. feb 2018

A vyskúšala už aj zmeniť stravu? Akné je často len prejavom niečoho, najčastejšie problémov s trávením alebo pečeňou, môže ísť o intoleranciu / alergiu na nejakú potravinu, zložku, hlavne lepok, resp. biela múka alebo kravské mlieko.

majolenka11
19. feb 2018

@emamaj odporúčam teatree od Justu, našej neteri to zaberá.ak chcete viem Vám poslať.

5petusik55
19. feb 2018

@emamaj na to len mastičky nepomôžu. treba vnútorne poriešiť a odstrániť príčinu. Sestra skúšala aj napr detox? 🙂

maminecka2
19. feb 2018

Ja s tym bojujem roky, uz som to teda aj vzdala... U mna ide vyslovene o hormony a stres. V tehotenstve a potom kym som nemala menzes vyrazne zlepsenie, s nastupom menzesu zasa hroza. Hormony uzivat nechcem, takze uz neriesim, snazim sa pozakryvat make-upom a hovorim si ze su aj horsie veci...
Inak plet vie zhorsit aj helikobacter, ale aj chronicky zapal mandli, casto to byva pri polycystickych ovariach.

kvetinka317
20. feb 2018

Mne pomohla gafrova masť...vždy vecer ked som šla spat natrela som si celu tvar ...na vankúš som dala starý utierak🙂A chodila som pravidelne na čistenie pleti ...kamarátke zase pomohla kozmetika mary key...len tie výrobky su dost drahé ...

katusikkk
20. feb 2018

Zeny po 20 ktore maju akne tak je to v 95 percentach hormonalne a tam nepoze vobec nic.Ziadne masticky a ani lieky.Vela zien prestane mat akne po porode ked sa hormony upravia a su aj take ktore po porode to zacnu mat.
Treba skusit pit napr.Macu peruansku v prasku ktora vyrovnava hormony.

shades3
20. feb 2018

antikoncepcia.. jedine.. ja ked nemam (a to budem mach o dva roky 40), tak vyzeram ako v puberte.. aj teraz tehu a zas katastrofa.. hormony su v pazi.. antikoncepcia super pomaha

libawet
20. feb 2018

@emamaj zinok a celková úprava stravy, menej cukru, zvoliť vhodnú pleť. vodu a krém, celk. očista organizmu, spánok, pohyb, dedičnosť....je veľa faktorov, ktoré vstupujú do akné, nikdy to nie je len jedna vec.

libawet
20. feb 2018

@shades3 síce si vylepšíš pleť (čo však neplatí pre každého), no privodíš si s ňou ďaleko niečo horšie, antikoncepcia je len chémia naviac a zbytočne do tela....

petjka
20. feb 2018

Ja má 32 a s akné problémy už 10 rokov, u mňa je to vyslovene hormonálne - PCO, mastičky nepomáhajú, na jeseň sa chystám začať s roacutanom, čo som doteraz odkladala kvôli založeniu rodiny. Dúfam že ten pomôže...inak už fakt neviem, nechcem sa zmieriť s tým, že tohto problému sa nezbavím.

petjka
20. feb 2018

A do kozmetiky a kozmetických procedúr som investovala už strašne peniaze, nič nepomáha úplne len to pomôže udržať v akom takom stave, no nie bez akné.

petjka
20. feb 2018

@maminecka2 môžem sa opýtať aký makeup a krém používaš? Diiik 🙂

shades3
20. feb 2018

@libawet ja som si antikoncepciou nic zle neprivodila, a brala som ju od 16 do 35.. 🙂 a vsekto v najlepsom poriadku, hormonalne aj inaksie.. akurat som potom vysadila kvoli partnerovi a tehu a tak.. a ked teraz porodime a dokojime, tak si zas nieco slahnem, ale asi uz teliesko.. ked sa inak neda.. nechcem mat do 80 depky z pupakov..

matuska234
20. feb 2018

Ano aj u mna zabrali 2 porody a prestali vyrazky ;)

wojtowitch
20. feb 2018

Ja ked sa mi robia vyrazky nasadim si urologicky caj. U mna ciste ladviny=cista plet. Zas nemusi to na kazdeho fungovat ale ak nepomoze ani neuskodi

petjka
20. feb 2018

@shades3 nechcem ťa strašiť ale ja som si teraz dala teliesko po vyše mesiaci vybrať lebo také akné aké sa mi začalo robiť som už veru dlho nemala, aj v príbalovom letáku píše že vedľajšie účinky menej než 1 z 10 prípadov je akné. Hovorím ale o hormonálnou teliesko mirena a levosert. Dana hormóny nemá no tu už nemienim skúšať hlavne kvôli tomu že nechráni úplne ideálne. A ktorú hak si brala že ti tak pomohla na pleť? Diiik. Ja ešte kojim no potom tiež chcem niečo brat

shades3
20. feb 2018

@petjka ja som brala Diane, a ta dost pomohla, ale mne z nej bolo zle, tak som prestala.. predtym Cilest, to ficalo v tych rokoch 🙂 🙂 potom si uz nepamatam, co to bolo, fakt neviem nazov, nejaka alternativa Diane.. aha, uf, no dakujem za varovanie.. ja tym, ze byvam v Rakusku, tak si tu dam take, ako ponukaju, a svagrina mala 5 rokov a uplne uzasne, nemala kramy, super plet, vsetko ok.. teraz si ale dala vybrat, lebo jej manzel sa nechal sterilizovat, tak uz nepotrebuje.. takze asi si dam to, co mala ona.. ved uvidime 🙂 nastastie, este aspon rok to nemusim riesit, len ma zaujala tema, lebo uz dlhsie nad tym uvazujem 🙂 vdaka za varovanie!

maminecka2
20. feb 2018

@petjka Joj, teraz som rada ze si vobec taky tuhy stick od MF napatlam, celkom dobre aj kryje. Predtym mi sadol od Vichy. Krem mam normaderm od Vichy, ale zeby som to aj velmi pouzivala? Ale nezabera nic. Ako som pisala hormony...

zuzkamargit
20. feb 2018

ja mam 34 a tiez sim mala pocit, ze som vyskusala vsetko. Kremy su OK, ale je to len starostlivost zvonku. Zdravie treba riesit zvnutra.

katarinka289
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinka289
20. feb 2018

Aj ja som mala take problemy ked som mala 20.Nepomahalo nic.Ani pravidelna navsteva kozmeticky.Az som nakoniec isla do BA do ustavu lekarskej kozmetiky a tam ma dala Dr.Alexandra Novotna (teraz Rozborilova) do poriadku.Chodila som na cistenie a pripravovali mi pletovu vodu s vhodnym ph pre mna.Tiez mi dali atb. Zineryt. Umyvala som sa zlcovym mydlom a utierala len kuchynskymi papierovymi utierkami.Takisto je dobra detoxikacia.Vela vody,zihlavovy caj a ziadne sladkosti

zuzana____
21. feb 2018

@katarinka289 kolko ta to prosim priblizne vyslo, ak sa mozem opytat?

stoke
21. feb 2018

@katarinka289 ahoj, mozes mi prosim ta napisat orientacnu sumu? Ja s akne bojujem uz 10r, pijem zihlavovy caj a uz 4 mesiace pouzivam drahsiu kozmetiku gernetic, no stale sa mi tvoria nove... 🤧😪

diva199
21. feb 2018

Určite vyskúšajte silver face gel s koloidnym striebrom, je to prírodný face gel, mame to vyskúšané u syna a v kombinacii s peptidových beauty drinkom ktorý obsahuje rybie peptidy za 2 mesiace viditeľne účinky 100%
https://wellu.eu/shop/products/77/4963,silver-f...
Určite si pozrite v záložkách dôkazy pri produkte, ja viem fotka znesie, ale toto je fakt

katarinka289
21. feb 2018

@zuzana____
@stoke dievcata to uz vam nepoviem, lebo je to davno .Uz mam 38 :-/ Ale zavolajte si a povedia vam. Mam pocit, ze vtedy to bolo cca 500sk

stoke
21. feb 2018

@diva199 ahoj, dakujem za radu, vsak uvazujem by to pomohlo aj mne, vyskusala som uz snad vsetko