Zdravim vás, mamičky. Mám 8-rocneho chlapca a problém, čo mu obliekať do školy. Ide zima a pod oteplovacky alebo nohavice bude potrebovať nejaké spodky. Ako prvák nosil teplé užšie nohavice do triedy-nieco ako riflové leginy, ale teraz ich odmieta, vraj to je dievčenské. Ako to riešite vy? Ďakujem.
Tiez mam 8 ročného syna. Do skoly chodi pešo, trva mu to cca 12-15 min. Ak sneží a mrzne, tak ma oteplovaky a pod nimi tenké športové nohavice. Ak nema oteplovaky, tak nosí zateplené nohavice a podkolienky a v skole sa prezlečie do tenších športových nohavíc.
Velmi rad nosí rifle na gumku taku širokú na pase.
Človek by si myslel, že píšete o Sibíri. Okrem Oravy je na Slovensku v zime relatívne teplo a take veľké dieťa, ktoré nesedí v kočíku, ale kráča určite nepotrebuje oteplovaky, spodky, zateplené nohavice a neviem čo na cestu do školy.
Syn ma 10, do školy chodi pešo a čast obednej prestávky, cca 1/2 hod. trávi von, do -20 chodi normálne v rifliach, pod -20 tepláky a na to oteplovaky, alebo ho odvezieme na aute, vtedy ani nechodia na obed von. Spodky, podkolienky nevlastní ani by mi to nenosil. Legíny a pančuchy sú dievčenské oblečenie, to by som chlapcovi v žiadnom prípade neobliekla, ak je zimomravý tak dať pod nohavice spodky, ale sedieť taký naobliekany v škole tiež nie je výhra, jedine že ma čas sa niekde prezliecť.
@avonka1 spodku chalanske kupite aj v h&m. Dvojbalenie za par €. Moj to nikdy nechcel, ani zateplene gate, lebo mu v nich bolo teplo v skole. U nich sa kuri. Do skoly ho vozime a odmieta aj zateplene topanky, tiez ma stale spotenu nohu. Som ucitelka a v zime mame v triede okolo 26 stupnov. U nas by sa v spodkoch roztopil.
@avonka1 moj syn ma 7, minuly rok nosil celu zimu obycajne rifle a ponozky... v skole mal oteplovacky ak by mu bola zima. Spodky - funkcne pradlo mal oblecene len na lyzovackach kde bolo cca. -20 a menej stupnov, inak mi stale tvrdil ze mu je teplo... tue oteplovaky v skole si obliekal viac menej len na valanie sa v snehu - vzdy ked som ho vyzdvihla bol totalne spoteny...
@avonka1 ja nemam syna, mam dve dcery a nikdy som im do skoly nedavala ziadne oteplovacky, normalne rifle, ked je velka zima, tak aj puncochy. A teda ani som si nevsimla, ze by nejaky spoluziak/spoluziacka chodili takto naobliekani. Naco?
Môj syn má 11 a asi od nástupu na základnú školu nosí aj v zime len nohavice a úplne si vystačí s ponožkami, žiadne spodky, oteplovačky, chodí pešo a na bicykli do školy.... Ešte do škôlky tie oteplovačky pochopím, ale potom už načo... Pokiaľ není nejaká zima, že - 15...a už ani tak chladno ani nebýva poriadne
@sisaka však, ja keď tu čítam ako obliekajú aj na spanie deti, že do flisoveho pyžama a spacieho vaku a to maju doma 21(!) stupňov, čo budú robiť až bude vonku - 10..u nás je teda zima riadna a nemám školákov, ale majú pančuchy a na tom otepľovacky, teplé ponožky a topánky. A chorí ešte neboli, len raz keď náš tatko chrchlal a nakazil aj ich a aj to prešlo do 4 dní.
Ahoj, chodieva do skoly dlho peso alebo ho iba vysadis pred skolou? ak vysadis, asi by som dala iba nohvice a tie oteplovacky na rifle, ak by bol sneh a chodili by sa von prevetrat. skus naprikad zateplene rifle - napr v lidli najdes, ale nebolo by mu potom v skole teplo? inak zajtra budem nejake 140 prihadzovat len si nepamatam ci su zateplene