Čo najviac potrebujú deti v detskom domove?

hsjdudhdbd
25. júl 2024

Ahojte je tu niekto kto dobrovolne pracoval v deckom domove ? Chcela by som tam poslat nejake veci a chcem sa opytat co najviac tam potrebuju myslim nejake aj hygienicke veci a podobne . Ak ano tak v ktorom domove ?

pribinak
25. júl 2024

@hsjdudhdbd v ktorom? Veď si obvolaj vo svojom okoli, ale skôr by som podporila nejaké krízové centrum
Detské domovy majú často prísne podmienky

eliska13
25. júl 2024

@hsjdudhdbd nezoberú...tiež som kontaktovala.Prisne hygienické normy všetko muselo byť so štítkom z čistiarne, ale možno sa niečo zmenilo

pribinak
25. júl 2024

Máš uvedené Banovce nad B., tak v Trenčíne je krizak, skús ich kontaktovať

deti95060810
25. júl 2024

takmer v každom meste je charita.. .ak už nemáš ozaj kde.
tu na mk je jedna pani čo tiež má centrum a kdečo potrebuje... ak sa s ňou skontaktuješ

mimka1402
25. júl 2024

Skus napísať Deti môjho srdca, ale naozaj neberte ľudia ako domovy, že berú hocijaký odpad vynoseny, ktorý je hodný do koša. Decká z domova si zaslúžia rovnako pekné veci ako ostatné deti. To je všeobecny odkaz napríklad Saske do domova s detičkami a postihnutím posielali kabáty hrubé staré alebo sexi oblecenia do postele... Tak radšej píšem.😀. Ale ak hygienicke, pozri si Deti môjho srdca, riaditeľka je úžasná a ver mi, že tie detičky to potrebujú najviac plus majú pri centre aj centrum pre týrané matky, ktore sa snažia postaviť s deťmi na vlastné nohy. 🙂

petulka2021
25. júl 2024

Ahoj, ja pracujem v CDR, nenoste veci a hračky, tých má domov neúrekom.
Skôr potrebujú vždy také praktické využiteľné veci ako sú plienky bavlnené, vlhčené utierky, vitamíny možno, krémy, kozmetika atď.,

muchotrafka298
25. júl 2024

My sme robili kedysi v praci zbierku hraciek pre detsky domov. Vybavila to kolegyna. Horko tazko nejaky nasla, aj to sme museli zabezpecit dovoz kurierom. Hovorila, ze vyslovene jej prizvukovali, aby tam nedavala ziadna oblecenie, topanky, ze maju dost od sponzorov a z obchodov, ze nechcu obnosene. Detto drogeriu alebo podobne veci.
Skor sa zameraj na krizove centra, tam su velakrat zeny s detmi vo velkej nudzi, tak sa im moze hodit aj kozmetika, postelne pradlo, drogeria do domacnosti a podobne veci.
Tu na MK je @felinda, ona je riaditelka krizoveho centra, urcite pomoc uvitaju, ked jej napises.

kacena4
25. júl 2024

pracovala som roky v detskom domove, nepotrebuju materialne veci (max plienky a konkretne kojenecke mlieka, v domovoch kde maju profirodicia male babatka) viac sa im odvdacis ak im bude venovat svoj volny cas - detom - ako dobrovolnik, doucovanie, ucenie sa s detmi po vyucovani, vyzdvihvanie zo skol ci travenie volneho casu s detmi, ale na to musis prejst skolenim. mne ako profirodicovi sa najviac ratalo, ak nas oslovil sponzor ze co konkretne danemu dietatu potrebujem kupit a kupila som a blocek mi preplatili, alebo som poslala link a kupili mi drzim palceky

hiro
25. júl 2024

"Decká z domova si zaslúžia rovnako pekné veci ako ostatné deti." Moje deti 9r nosia veci z bazara za bagatel, ale viem a vidím ako je to teraz prehnané, len nové moderné...

earlgrey
25. júl 2024

@hiro Moje dieťa tiež nosí oblečenie z bazára, síce nie vynosené, deravé a špinavé, ale z bazára a bežne nakupujem aj v sekáčoch. Nevidím zmysel dávať majland za oblečenie, ktoré sa aj tak nosením opotrebuje. Ale vidím to všade naookolo, samé značky a deťom potom nedovolia ani na šmýkalku, lebo si zničí drahé nové oblečenie. A nedajbože sa zašpiní, tak to z ihriská počuť len krik mamičiek aké sú ich deti prasiatká 😀

karinss
25. júl 2024

@hsjdudhdbd praxovala som v detských domovoch a tie deti majú všetko, nechýba im nič. Štát im kupuje úplne všetko, tam nieje problém žeby niečo chýbalo.
Nájdi si skôr krízové centrum pre matky s deťmi... možno aj v tvojom okolí je niekto kto bude vďačný za takúto pomoc. Skús prezistiť, ak to donesieš do decaku sa môže stať že to rovno vyhodia a tam kde by za to boli ozaj vďačný sa to nedostane..
Ps. Si fakt skvelá že chceš takto pomôcť 🙂

hiro
25. júl 2024

"Výška priemerných bežných výdavkov určených na miesto v Centrách pre deti a rodiny zriadených Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny za predchádzajúci rok 2023 je vo výške 24 852 €."
Ak tomu dobre chapem tak na jedno dieta ide cez 2000€ mesacne. Nie je mozne aby to dieta nedostalo co si zamysli...

mimka1402
25. júl 2024

@hiro Videl si čo za hnus posielajú do domovov? Ja áno. Deravé, s fľakmi, nechutne často smradľavé, ano deti si zaslúžia rovnako pekné veci. Svojmu dieťaťu by si dal eroticke oblečenie, či krvave, ogrcane oblečenie s dierami?
Ak nie, tak už vieš o čom som písala.
Je ine staršie a iné je zničené oblečenie, ktorého sa ľudia chcú zbaviť a tvária sa ako veľmi chcú "pomôcť" a pritom hádžu do domovov, centier pre bezdomovcov bordel.

hsjdudhdbd
autor
25. júl 2024

@pribinak v blizkom okoli som pisala email cislo nebolo a neospisali 😉

earlgrey
25. júl 2024

@mimka1402 Ja zase poznám pani, ktorá pracuje v detskom domove, vieš koľko oblečenia a hračiek som jej dala? Veľa (väčšinou kupované v zahraničí - teraz nemyslím ma drahé, ale skôr značku, že na Slovensku máločo taká značka je) a ona to neskôr predávala na bazoši, FB atď. Odvtedy som jej nedala nič.

mimka1402
25. júl 2024

@earlgrey pisala som o konkrétnom zariadení. Kde sú postihnuté detičky a za riaditeľku ručím. Z druhej strany prečo sa na ňu hneváš? Podľa mňa ak majú mať nadbytok oblečenia možno je lepšie ho zrecyklovať predať a deťom kúpiť to čo nutne potrebuju. Aspoň ja by som to brala takto, keď niečo darujem neriešim ako to využijú ostatní...

earlgrey
25. júl 2024

@mimka1402 Ja to neriešim a ani sa nehnevám, ale neskôr som zistila, že tá osoba to robí, aby "obohatila" seba. Ja darujem veľa a neriešim, či to niekto predá alebo nie, ale tento konkrétny prípad bol o tom, že pani dobre, že neplakala ako je detský domov na tom zle, že potrebujú oblečenie, darčeky na Vianoce pre detičky. Teraz darujem do krízových centier alebo rodinám, ktoré poznám, že sú v núdzi.