Co najhorsie sa vam stalo v tomto roku 2024? Ja som si este nedavno vravela, aky krasny bol rok 2024. A zrazu mi zomrel clen rodiny. Strasne ako sa cloveku z nicoho nic zmeni zivot. Taka bolest na srdci.
O par prispevkov nizsie pise pani, ktorej pred par dnami zomrela 9r dcerka. Zrazilo ju auto, bola na mieste mrtva.
Myslim, ze je pribeh je tak bolestivy, ze tato diskusia je bezpredmentna. Z empatie k trpiacim by som ju asi radsej vymazala.
Rakovina, chemoterapie, strata vlasov, poškodenie vaječníkov že to bude len zázrak keď budem mamou.. Neviem na čo je táto diskusia dobrá.
Tento rok bol pre mňa najhorší v mojom živote. Ale zároveň aj tak trochu pekný. Pekný z toho dôvodu, že ma môj partner požiadal o ruku a najhorší v tom, že mi zomrela maminka 😞 dúfam, že ten rok 2025 bude oveľa oveľa lepší 🙏 zatiaľ som nastavená pozitívne, tak som zvedavá ako to všetko dopadne.
Tato tema urcite nie je na porovnavanie, kto to ma tazsie. Ale, na napisanie ake tazke to mame aktualne niektore. Ja som tiez nestastna, zomrel mi clen rodiny.
ak chces, aby ti bolo lepsie, zdielaj radsej to pekne.. toto ti nepomoze
@reanda Momentalne veru pekne nevidim. Stale myslim iba na tu bolest v srdci... Neviem prist na ine myslienky.
tak vidis.. mne zomrel pred troma tyzdnami otec, dokonca za tragickych okolnosti.. a par dni predtym odisiel muz a ostala som sama s detmi .. ledva, co sme sa teraz vsetci vyhrabali z choroby.. ale na ine myslienky som uz prisla, lebo sa v tom zbytocne nerypem, ale sustredujem sa na pekne veci, co v zivote mam.. funguje to, vyskusaj
@reanda Ach, aj ty to mas tazke 😪. Snad aj ja niekde zoberiem taku silu a zacnem bojovat dalej. Lebo sa v ziali utapam iba.
@reanda 🥺😢 ach jo,tazke.
nebojuj.. len to nechaj potichu odist.. nezdrzuj sa v tom.. a fakt pomaha sustredovat sa na pekne veci, teraz idu vianoce, tam je vela pekneho.. len si to clovek musi vsimat a nie sa upinat zase k zialu, ze 'vianoce bez toho, co odisiel' a podobne.. a clovek si to musi aj dovolit.. nezialit prilis.. lebo niektori ludia zvyknu mat aj vycitky, ze pocitia radost, ked im niekto umrel.. akoby to bolo previnenie.. a tym si to cele len stazuju..
To ti pomôže ked o tom zalozis diskusiu?
Aj kolegyna tak. 1.1.24 oriala vssetko najlepsie, cez wa. Mladi u nich na navsteve oznamili 3.mesiac tehu, bola v totalnej euforii. V maji bolo babo a v juni jej otec zomrel. IM. 🌠🥀
@reanda ja by, som chcela vedieť na co pekne sa mam prosim vas zamerat? Ked vsade je vela ludi zhon a ani sneh nie je cize skor ma to hadze este do vacsej depresie a to ze si kúpim sveter ok možno ma to poteší ale max tak na 2hodiny a potom.som zase ram kde som bola v...
Takmer som prišla o život, kvôli sepse 🙃. No viac bolo toho krásneho. ♥️
@klotildabazarik mas kde byvat? mas co jest? mozes si dat teplu sprchu? mas s kym stravit sviatky? mozes si vyzdobit dom, navarit dobru veceru, upiect sviatocne kolace? si zdrava? mas toho extremne vela dobreho v zivote, len si to nevsimas.. a upinas sa na par veci, co ta trapia.. ze je vsade vela ludi a zhon? si predstav, ze by tu bola situacia po zemetraseni alebo inej katastrofe a vsade mrtvo.. to by bolo lepsie? ked je vsade vela ludi, znamena to, ze ziju.. a ze je zhon - chystaju sa uzivat si vianoce.. nie je na tom nic zle.. a ked ti vadi zhon, sadni doma v obyvacke, daj si caj a pozeraj na screensaver s ohnom v krbe 🔥 ☕
@reanda Na vsetko som odpovedala- ano. Napriek tomu citim velku bolest a smutok v srdci 😪
Autorka, chce to len čas. Ľahko sa to hovorí, viem. Sú to len 4 mesiace čo maminka odišla a tiež to neviem spracovať. Sú dni kedy len revem a obvinujem seba, že možno keby som bola na ňu trochu tvrdšia, tak by to tak neskončilo a zároveň aj na maminu, pretože odmietala akúkoľvek pomoc. Chvíľu to trvá kým sa znovu ako tak upokojím. Snažím sa myslieť a aj byť pozitívna, aj keď je to niekedy veľmi ťažké. Ale mam pre koho žiť. Mam milujúceho partnera, s ktorým plánujem svadbu a neskor aj založiť rodinu. Mám kamarátov, rodinu i známych, ktorí stáli pri mne v tej najhoršej chvíli.
Musíš tomu dat len čas. Bohužiaľ nič iné sa na to poradit nedá.
@bessie12 Ved to, ze nic ine sa neda, len sa naucit bez blizkej osoby zit 😪. Ale uz nikdy nebude zivot ako predtym...
Nie, už to nikdy nebude ako predtým, ale musíme sa s tým naučiť žiť. Inak sa nedá.
smutok a bolest su len emocie.. odidu, ked si ich nebudes vsimat.. ale ako som uz pisala, chce to si to dovolit.. je to na tvojom rozhodnuti.. ale kludne si tie emocie prezivaj, aj to je treba, prezit to a nepotlacat.. len je dobre ich zas umyselne netvorit a nepodporovat, nech to netrva zbytocne dlho
@reanda dik za radu man kde byvat a aj co jest cize budem v pohode, vzdy môže byt horsie
@klotildabazarik bude lepsie 🙂
Zomreli mi 3 členovia rodiny a 4. je na tom veľmi zle
ja našťastie nič ani v rodine klop klop.Jedine nám zmoklo drevo do krbu.Ale to je nula bodov v porovnaní s inými problémami.Aj ked v ňom bolo niekolko stoviek.Ale tak vysuší sa a bude buduci rok to ako tragediu neberem vôbec.No a odišlo ešte pár elektrospotrebičov za sebou to som aj zabudla,kávovar,mne notebook a mobil v priebehu pár mesiacov
@mikasa_ackerman drzim palce
@klotildabazarik ty asi nebudes velmi empaticka, naozaj zene, ktorej zomrel otec a odisiel od nej partner pises, ze ta stve, ze je vsade zhon a nie je sneh a svetrik ta potesi na dve hodiny? mne sa asi sniva a to klobuk dolu nad tym ako @reandra reagovala
@liusa82 Mat tak tvoje problemy. Aj nam rura odisla, a iba pozitiva v tom vidim, lebo mame novu. Ach, taketo trapenie iba mat, hned by bol zivot krasny. A nam co odisli ludia zo zivota a mame srdcia polamane na milion criepkov, a musime sa s tym ucit zit, ked odide spotrebic tak to ako ziaden smutok neberieme.
Ešte nie sme v dome.