Ahojte poraďte..asi.pred 2 tyzdnami ma bolelo prave ucho..pouzila som kvapky bolest presla..no.odvtedy mam lave ucho zapchate...kazdy den umyvam.cistim ..a nic..je to.neprijemne..poradite?
@arcticcode u nas orl..raz tyzdene a ani to nie je iste ci sa v ten den dostanes..
@vitez nuz, tazko ti tu niekto nieco povie. Ak je to dajaky zapal, tak sa bez orl aj tak nepohnes
@arcticcode pri zapale by to malo boliet..ci??
To uz mas prilis dlho „zalahnute“ v uchu, aby si nevyhladala odbornika. Bolest ucha nie je len tak, aj ked uz pominula, neznamena to, ze je vstko ok. Ak si ucho cistis, predpokladam vatovymi tycinkami, s najvacsou pravdepodobnostou mas nahromadeny usny maz, za ktorym sa kadeco moze drzat, okrem ineho aj napr. voda a v tej sa teplom mnozia mikroorganizmy, ktore by ti mohli sposobit velke problemy. Takze moja rada je cim skor vyhladat usneho a nechat si odborne vycistit usi, bud vyplachnu ucho alebo to urobia takou malou odsavsckou.
Ten nahromadeny maz doma sama nevyberies, vatovymi tycinkami sa len zatlaca hlbsie. Nevytiahnes ho ani usnymi svieckami, ak by ti niekto poradil este tuto variantu. Treba ist k lekarovi.
ORL a preplach nič iné nepomôže
Ušný, á
Kúp si peroxid vodíka 3% je na čistenie usi. V lekárni predávajú.
@vitez co tak ist na orl?