Ahojte kočky, mamičky, gazdinky, chcela by som Vás poprosiť o radu, čo so škvrnami na oblečení od ovocia a zeleninky - mrkva, surové jabĺčko a podobne. Budem rada, ak sa podelíte o rady a tipy, uvítam skúsenosti s rôznymi prípravkami ale aj recepty starých mám typu detské mydlo a studená voda 🙂 ďakujem 🙂
Na takmer vsetky flaky funguje obycajne sichtove mydlo. Podla moznosti hned namocit, namydlit, nechat posobit. Potom preprat, oplakat a bud oprat alebo mozes aj nechat vysusit a prat, ked sa ti nazbiera pradlo. Aj Lanza mydlo je super, sice som ho uz dlho nemala, ale spominam si, ze bolo super.
Na kadejake divne flaky a ked sa ti nechce to moc drhnut v rukach: OXI cistic (bud Vanish alebo Denk Mit z DMka alebo iny), nadavkovat podla navodu na namacanie a nechat v kybli aj 2-3 dni. Potom vyplakat a normalne vyprat.
No a netreba podcenovat slnko: kolkokrat my aj s prepranim a mydlovanim vyslo pradlo flakate a po par hodinach na slnku vsetky flaky prec. Funguje super hlavne na mrkvu. Takze podbradniky su krasne ciste 😉
Pozor, na banany nefunguje NIC. Mozno to zjemni okamzite predpranie/namydlenie, ale ked je to raz zaschnute, pomozu iba noznicky. Takze, ked budes davat banany, oblec nieco cierne, hnede alebo tmavomodre alebo vyzlec do plienky 😀
@nessi01 ahoj inak výborná téma 😀 ja mám akurát problém s fľakmi od mandarinky na podbradníku, vie niektorá čo nato zaberá?