Čo na pogrcaný koberec?

julkaaa1
22. jan 2019

Ahojte dcerka mi v piatok povracala koberec od piatka ho mam zaveseny von aj som.ho rajbala dva krat a ked som.ho dala.dnes do detskej strasne smrdi koberec a cela.detska izba poradte ako a cim.ho vyrajbat ? 😡

hettinka
22. jan 2019

@julkaaa1 octovou vodou, to zaberalo aj na grcku a pocikané od psa, nielen od dieťaťa. Ak nezaberie, už jedine dať strojovo vyčistiť tepovačom.

interpelacia
22. jan 2019

Skus so zubnou pastou

veronika33
22. jan 2019

skús vystriekať sanytolom najlepší je ten s eukalyptovou vôňou, to ho aj vydenzifikuje a aj prevonia

lorela
22. jan 2019

Za mňa tiež jednoznačne ocot. Poriadne ním koberec vyšúchaj ešte raz, aby bol až mokrý od octu. Ocot pohltí pachy, aj dezinfikuje. A typický octový odor o chvíľu vyprchá.
Prípadne postup opakuj.

heyoka
22. jan 2019

@julkaaa1 Ja to riešim tak, že nalejem asi 1dcl octu do vody, v ktorej je už čistiaci prostriedok a tak prečistím kefkou, nechám preschnúť a potom ešte prejdem vysávačom. Takže aj ja som za ocot, ten je dobrý skutočne na kadečo.

chalupkaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chalupkaa
22. jan 2019

@julkaaa1 Na toto je odporúčané čistenie s liehovinou, teda najlepšie s vodkou 🙂)) Normálne to pooblievaj, prečisti, malo by to pohltiť aj tie pachy dokonca 🙂)

pininka
22. jan 2019

Ja som skúšala všetko, ale aj tak som to ešte dlho cítila, proste to muselo vypachnut. Mladší syn dosť často vracal, vtedy som myslela že má klepne, a to sme mali koberec na celú izbu ktorý sa nedal vyvesiť vonku. Ble

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dudos
22. jan 2019

Trošku zneužije tému a pridám otázočku. Dievčatá syn mi dnes pred spaním ogrcal vankúš z peria. Ako ho prosím vás vyčistím?

lorela
23. jan 2019

@dudos Ja som aj páperový oprala, ak si trúfaš, skús. Len ho potom treba dobre vysušiť v priebehu niekoľkých dní, obracať a natriasať.
V opačnom prípade to tiež skús s octom.

julkaaa1
autor
23. jan 2019

@lorela to je nemozne oprat. Nakolko to je velky koberec skoro na celu izbu dakujem ....

lenqua_12325
23. jan 2019

Mám overené prásknuť do ho do snehu. Keď prišiel brat v pubertálnom období prvý raz opitý a povracal koberec, leteli obaja do snehu. Pekne to metlou vyčistil, drhol.. koberec premrzol a potom sme ho vnútri vysušili.

lorela
24. jan 2019

@julkaaa1 Odpovedala som "dudos" na jej otázku ohľadne vankúša...