Ahojte baby v každej múke mám malé chrobaciky úplne malé čo to môže byť ? Vyhodila som všetko čo som mala otvorené aj koreniny nechala som len tie zabalené tam sa to hádam nemalo ako dostať či treba aj to vyhodiť ?
@candii rybenka je to rybickovite rychle, co lozi vacsinou v kupelni, ma rada vlhko
@luba41 aj ja som odkladala chlieb pre sliepky a vypestovala som tam vijacku...
@lexi245 v zatvorenej muke veruze byt mozu. Odporucam podozrive potraviny po kupe dat aspon na den do mraznicky a skladovat v sklenenych dozach
@lindusss2016 ja som to mala aj v múke .. a živí sa to aj múkou.
@candii no to teda prvykrat pocujem, ze by rybenka bola v muke a ona zas tak uplne malinky chrobacik nie je, je dobre vidotelna okom
@lindusss2016 no hľadala som na internete a jediné čo sa mi na toho chrobáka podobalo, bola tá Rybenka, takže snáď to bolo ono.
Ja všetky múky držím v mrazničke, vždy, keď ich nechám mimo nej, mám v nej chrobáky.
muka do mraznicky? a to ked rozmrazis, neostane ti z nej len kasa? ako take nieco som este nepocula, ze by sa davalo do mraziaka
Vsetko som vyhodila vycistila a nechala som len veci co boli nove neotvorene. Aj tak sa to vratilo tak som vyhodila uplne vsetko a zas vycistila ale uz celu kuchynu. Lebo som zistila ze boli uz schovane aj v rohu inej skrynky. Odvtedy mam pokoj. Priniesla som to z obchodu s ovsenymi vlockami.
Rybenky v múke isto nie, iba ak je skrinka, resp. stena za ňou vlhká, a preto sú tam. Ale rybenky do múky/do potravín nelezú.
Tipujem, že by mohlo ísť o také malé hnedé chrobáčiky. V takom prípade, ako už bolo spomenuté, treba všetko vyhodiť, vrátane originál zatvorených sáčkov či krabíc (cestoviny, ryža, múka, ovsené vločky, červená paprika, sladkosti, strukoviny) a dobre všetko vyumývať, vydezinfikovať - stačí aj ocot.
To sa aj mne stavalo kedysi, ked som este nechavala muku vo vreckach z obchodu a mala som ich dlhsie otvorene. Napriklad hrubu muku som pouzivala len malo tak ked mi tam dlho stala tak sa tam objavili. Teraz si to uz presypavam normalne do umelych nadob, tie zatvorim a uz ich nemavam. V kazdom pripade ked sa objavia tak tu mu treba povyhadzovat, uz by sa nemala jest
to ani nemusíme mať doma chrobáčiky, ale donesieme tovar z obchodu aj s votrelcami a zamoríme celú kuchyňu. mole potravinové sú tie drobné motýliky, žerú všetko ešte aj lepidlo zo sáčkov, zalezú aj do utierok a bársakého kútika sa zakukliť. vo fazuli tiež sa uhniezdia drobné chrobáčiky a lezú hocikde. je dobré čo sa môže tak dať do mrazničky na 2-3 dni a vysušené a aj ostatné presypať z obalov do tesných nádob.
@lexi245 to sme mali aj my doma asi pred rokom, sme si to museli priniest odniekial, celu skrinku sm dezinfikovala, vsetku muku vyhodila, novu nasypala do sklenenych nadob, takisto aj vsetko ostatne ako krupica, ryza atd. a akosi to prestalo, ale velmii dlho sme s tym bojovali, ked som umyla skrinku len s jarom,tak sa objavili zase, potom som dala nejaku chemikaliu, co velmi smrdi, nastriekala, nechala posobit, celu skrinku ako keby odmastila, a uz bol pokoj.
Asi Rybenka, je neškodná, môže byť že múku si ju s ňou už aj kúpila.