Čo môže byť príčinou hustého dymu z komína susedov?

30. nov 2019

Pred rokom a pol sme sa prestahovali do RD. Minulu zimu sme zazili nemile prekvapenie ked sme spozorovali, ze nasim susedom vychadza z komina husty, biely, smradlavy dym. Nie je to len pri rozkurovani, ale nonstop. Podla vsetkeho kuri drevom, ktore ma na dvore. Hovorili sme si, ze to moze byt ty, ze pali nejake hluposti, ale uz sme ho videli chystat zasobu na tuto zimu a mysleli sme si, ze to bude o cosi lepsie, ale vobec. Opat sa to opakuje a kedze sme od neho tricku nizsie, mame nonstop zadymeny cely dvor, az je tu hmla. Staci, ze prebehnem cez dvor a oblecenie mi smrdi ako z opekacky.
My kurime v letnej kuchyni pieckou, v dome mame nove kurenie na drevo.. a ani z jedneho komina nam pomaly nic nevychadza.. a ani zo ziadneho domu tu navokol☹ len tito susedia....naozaj sa to od nich vali a dym by sa dal prirovnat k tomu z vodnej fajky. Sme z toho celkom rozcarovani, pretoze minulu zimu sme boli viacmenej mimo domu, dcera bola mala, v kociku, stale sme sa pechadzali. Ale teraz nebudeme moct ani poriadne na dvor.
neradi by sme sa dostali do nejakych konfliktov... prvotne by som chcela zistit, preco nastava ten problem? maju to stare? (dom je zvonku prerobeny, strecha a komin tiez), prikuruju niecim, cim by nemali? Nevieme si to vysvetlit. dakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rejoice
30. nov 2019

Moja mama má presne ten istý problém, ani vyvetrať nič celú zimu poriadne sa nedá. Sušiť prádlo na terase v zime, tiež môže zabudnúť, ale najhoršie na tom je že je astmatička 😔 Hovorila to aj susedom či to vedia poriešiť, ale nič nespravili 😟 Ja som sa pýtala známej zo životného prostredia či by to vedeli poriešiť, tak že sa má obrátiť na starostu nech to porieši 🤷‍♀️

lucyluv
30. nov 2019

Otec mi vravel, ze zle nastavena piecka, ten tah, alebo take daco. Tiez mame tento problem so susedou, byvame v krasnej prirode pri lese a teraz prekvapko ako facka do tvare, vsetci okolo kuria drevom a tejto susede to neskutocne este aj smrdi. Tiez urcite kuri drevom, ziadne plasty ani nic tam nedava, na to je dost inteligentna a rozhladena.

sara07
30. nov 2019

možno by pomohla nádstavba na komín, to by vedel kominar kolko treba , robí sa to aby bol lepši tah lepšie spaluje drevo
ak je vlhké že ho len tento rok chystal to je aj pre neho o držku tak kurit, bud dat do miestnosti a odvlhčovač elektricky na 2 tyždne aspon alebo potom nech chysta drevo na 2 roky, ideálne aby bolo suche že schne samé je dva roky alebo aspon nech skoro na jar a v tomto speku vyschne ak nan praži slnko
no pokecat si musite to je jasné

sara07
30. nov 2019

inak kupit suche kvalitne drevo je už pomaličky zázrak, alebo ti namiešaju obojaké ,darmo si zmeriaš ked na spodku máš mixnute a teba ide šlak trafit

smejko25
30. nov 2019

Žiadne mokré drevo ani zle nastavena pec to nieje 🙂 My mame susedu ktorá NASCHVAL hádže do svojej pece všetko možne od pneumatik cez bordel zo zberneho dvora až po perie atď 🙂 a takisto niekedy zadymý tak že tiež mame bielo na celej ulici 🙂

deti95060810
30. nov 2019

máme ten istý problém so susedom...jeho syn opravuje autá a tak po večeroch kúri pneumatikami...ideme skapať...smrad, dym máme v celom dvore...východisko z toho nevidím...

saskia_98
30. nov 2019

Nasi ked topia do kozuba a maju vlhke drevo tiez ide biely dym, len nesmrdi. 🤔

smejko25
30. nov 2019

A ešte ti poviem tak žiadne stažovanie ti nepomôže 🙂 Riešili sme to s mestskym úradom a povedali že su bezmocný 🙂 A takisto aj z ochrany život.prostredia nakoľko oni by museli byt priamo pri peci že čo tam hádže 🙂 Z dymu jej nedokažu nič 🙂

autor
30. nov 2019

Tak to ste ma velmi nepotesili 😕 cely zivot som byvala v RD a kurili sme drevom, ale takyto problem sme nikdy nemuseli riesit a teraz sme kvoli smradu uvazneni doma a ako som sa aj tu docitala, bez vidiny na nejake zlepsenie.....ach

janulka123987
22. feb 2024

Kúria tým čo nemajú