Čo môže byť cennejšie pre matku ako jej vlastné deti?

fantaziq
21. okt 2024

Ahojte, stojím pred otázkou na zamyslenie.Co môže byť cennejšie pre matku ako jej vlastné deti?? Stačilo vysypať čistú a úprimnú pravdu alebo rozvod...ona zvolila to druhé...pri tom čo sa udialo z jej strany a je doposiaľ mi známe,tak súd prehrá.preto tá otázka.nieco má pre ňu väčšiu hodnotu ako šťastie svojích detí.

nelca0510
21. okt 2024

@fantaziq a nad tým rozmýšľas v pondelok o 5-00? Ľudia sú rôzny.

dobryden
21. okt 2024

Tak niektore maju radaej zvierata ako svoje deti.

personality
21. okt 2024

A ty si sudca?

lienka.7
21. okt 2024

@fantaziq trosku nechapem tejto tvojej rannej filozofickej otázke... môžeme taktiež položiť otázku aj opačne... co môže byt cennejšie pre otca ako vlastne deti? Hm? 🤔 ľudia sú skratka rôzni.
Inak ty sú jasnovidec, keď vieš na isto, ze súd prehra? (Myslíš tým súd o deti?)

ivanaks
21. okt 2024

@fantaziq Nerozumiem úplne zadaniu - čo mala vysypať? Takže si domýšľam - žena žila v nešťastnom manželstve (minimálne pre ňu) a rozhodla sa z neho odísť = rozviesť sa. A pre to je podľa Teba sebecká mrcha, ktorá nemiluje svoje deti? Vieš, nešťastná matka = nesťastné deti. Ony to cítia a aj ja keď som niekedy vynervovaná (nie z manžela, ale napríklad z práce), zlíznu si to všetci naokolo (nie som na to hrdá, ale stáva sa). A Ty si myslíš, že jej deti by boli šťastné, keď by videli, ako sa mama štíti otca, aká je s ním nešťastná, nespokojná a frustrovaná? Alebo má hrať divadielko, aká je šťastná a ako je všetko super a pritom sa zožierať z vnútra?! Možno svoje deti ľúbi tak veľmi, že sa ich radšej dobrovoľne vzdá (a ako vieš, že súd pre ňu nedopadne dobre?)...

simsalabim
21. okt 2024

@fantaziq tvoja otazka je uplne vagna. Absolutne nie je jasne, co je ta “cista uprimna pravda alebo rozvod”. Tak lahke je odsudit a nepoznat okolnosti 🤷‍♀️
A uplne najjednoduchsie je odsudit zenu-matku.

ukgirls
21. okt 2024

predpokladam,ze si odkopnuy manzel kt zena narusila ego a tak si teraz mysli,ze dostane deti.... aby si nebol prekvapeny..to ze tebe nieco nedava logiku neznamena,ze zena nema dobre premyslene co robi.. niekedy sloboda a vykupenie od manipulatora stoji za ten risk a poziadat o rozvod-ta nasledna ulava a prevzatie si vlastneho zivota stoji za to

ukgirls
21. okt 2024

no tak uz citam aj tvoju druhu diskusiu -tak ako som predpokladala-rozvod a manzel co si mysli,ze ziska deti-to,ze ona mala niekoho neznamena ze sud jej deti nezveri-zas si nebud taky isty.. na rozchode nesu vinu obaja ...

mamina7070
21. okt 2024

sud neprehra max mozete mat striedavku. aspon bude mat priestor pre svojho noveho priatela

minenkak
21. okt 2024

@fantaziq čo pre niekoho znamená prehra pre iného je výhra.To ,že žena odíde od muža ktorého naozaj nechce je pre ňu výhra,čo s tým má šťastie detí

minenkak
21. okt 2024

@ukgirls ktorá to je prosím ťa,zatiaľ sa mi nepodarilo nájsť

prasiatko30
21. okt 2024

Hmm a ona ta nechal s detmi a odisla bez udania adresy a absolutne ziadneho kontaktu? Alebosa chce s tebou rozvoest aj napriek tvojej iluzii o statsnej rodine koli detom?

minenkak
21. okt 2024

@ukgirls ďakujem

minenkak
21. okt 2024

@fantaziq tak ty máš v hlave pekné divadlo naplánované,to od takéhoto človeka len ísť preč

minenkak
21. okt 2024

@fantaziq jaj a ešte odpovedať na tvoju otázku, vlastné šťastie

hipuska
21. okt 2024

Šťastná matka = šťastné deti. A čo si vlastne myslíš o svojich deťoch? Že sú sprosté? Toto celé divadlo by časom prekukli. Deti môžu byť oveľa šťastnejšie, ak sú rodičia v pohode a venujú sa im - hoc sú od seba.

moonlight1210
21. okt 2024

Ty chces hrat divadlo kvoli detom. Teda predstierane city, pohodicku, to ze sa tatko s mamkou akoze lubia, … (vid svoj druhy prispevok).

Ale zaroven ziarlis ako hlupak, mas v hlave vyfabulovane, co sa medzi nimi dialo a za kazdu cenu chces pocut, ze to tak bolo. A nazyvas to “uprimnou pravdou”.

To co predvadzas?
Tak si uprac v hlave, co vlastne chces.
Ides hrat divadlo kvoli detom (inak idiotsky napad, ale dobre, chudata su v tvojej moci, si ich posahany rodic).
Alebo ides robit sceny a davat podmienky a dozadovat sa tebou uz dopredu nalinkovanej pravdy, lebo zena si nasla pocas rozvodu ineho frajera a ty to nevies prehltnut.

Ty sa aj vnimas, ked premyslas?
Ci ti len ziarlivost vytrela hlavu a chovas sa ako urazene decko?

Tak ked ocividne nezvladas to svoje divadlo pre deti, tak zbal kulisy a rozved sa.

Si dospely, tak si uvedom, ze nie, nemozes mat vsetko.
Bud chces zenu naspat a MUSIS sa zmierit s tym, co bolo medzi tym a neriesit to uz nikdy, alebo to nedokazes prezut a chces to riesit, ale potom NEMA zmysel byt spolu.

anketkarka
21. okt 2024

@fantaziq Dobre to chápem, že podľa Teba Ti nepovedala všetko o tom vzťahu, a preto si sa rozhodol Ty podať zasa návrh na rozvod, lebo nebola úprimná a nedodržala podmienku, ktorú si jej dal pre návrat? Ona odišla bez detí od Teba a dúfaš, že preto Ti súd zverí deti? Prvý návrh predpokladám podala ona. Dobre som to pochopila?

sissy27
21. okt 2024

@nelca0510 ohrdnuty chlap, pravdepodobne mu celu noc robila spolocnost flasa vina a toto z toho vzislo o 5 rano 😅
@fantaziq nechaj ju ist… povedala ti, kde je problem, a ty ju ani nemilujes, ty chces len hrat divadielko pred detmi a spolocnostou. A ver mi, taky dobry herec, aby to deti nepocitili, naozaj nie si.

tykat
21. okt 2024

@fantaziq aky sud? O deti? Chce ich alebo nechce? Nechapem.

Jaaaj uz chapem. Tak nic.

eva8
21. okt 2024

@fantaziq
Objasnite si uprimne tieto skutocnosti
1. lubite sa este?
- ona teba
- ty ju
2. dovod rozvodu
3. ak sa mate radi, dokazete odstranit dovod rozvodu?
4. Chcete spolu byvat a preco?
5. Dokazete spolu byvat len ako kamarati, bez vycitiek, napatej, nervoznej atmosfery a s uprimnym usmevom? V pripade, ze sa "nelubite"

Dolezity je vek deti, co sa tyka povedania "pravdy". Netreba ich traumatizovat, casom pochopia.
Byvat spolu v nervoznom prostredi deti zneisti, ubije. Neznicte ich. Ak chcete byt spolu len kvoli nim, radsej chodte od seba. Nedelte ich. V com ma ich mama prehrat sud? Vari sa chces sudit o det? Chces striedavu starostlivost? Ak chces dobre pre deti, neublizuj ich mame. Ste dospeli ludia, snad sa viete dohodnut. Nejde vam predsa o vzajomnu pomstu, ale o deti.

Som rozvedena a dcera mi tvrdi, ze som dobre spravila. S otcom su v styku

vanilkovazmrzka
21. okt 2024

Staraj sa o seba

ina2405
21. okt 2024

@fantaziq držím palce tvojej budúcej bývalej žene a aj tebe. Choďte od seba pre dobro detí a ty choď ku psychológovi, lebo toto čo predvádzaš je hrôza. Si zranený a ohrdnutý, potrebuješ sa na všetko pozrieť z nadhľadu, píšem to bez irónie.

januska12323
21. okt 2024

Nechaj radšej deti na pokoji.

tanyan
21. okt 2024

Odmietnuť zotrvať v nefunkčnom manželstve je takmer vždy výhrou pre deti. Aj malé deti intenzívne vnímajú negatívnu dynamiku vzťahu a deformuje to ich psychický rozvoj.
Silná žena sa dokáže osamostatniť a silný muž to dokáže rešpektovať.

ivangeline
21. okt 2024

Matka sama je cennejšia ako jej deti ;D

nikpa
21. okt 2024

@fantaziq nie je žena zlá matka len preto, že ťa nechce. Pozbieraj svoje ranene mužské ego a netrep tu kraviny.

ahhola
21. okt 2024

To v manzelstve riesis filozoficke otazky pozemskeho bytia, alebo to z niecoho vyplynulo???

Lebo to vyzera ako otazka pana krala, ktora z jeho dcer ho ma ako rada a najradsej... 🤴🤴🤴

bosorkabb
21. okt 2024

Ono niekedy je lepšie pochopiť že ťa niekto nechce a nechce hrať divadielko. Deti nie sú blbé.
A matka deti neopustila. Nechce už žiť s ich otcom. To neznamená že deti neľúbi.
No a aký že to súd prehrá? Ak myslíš že o deti tak si to mysli ďalej.
Trochu sa schop preboha.