Ahojte, stojím pred otázkou na zamyslenie.Co môže byť cennejšie pre matku ako jej vlastné deti?? Stačilo vysypať čistú a úprimnú pravdu alebo rozvod...ona zvolila to druhé...pri tom čo sa udialo z jej strany a je doposiaľ mi známe,tak súd prehrá.preto tá otázka.nieco má pre ňu väčšiu hodnotu ako šťastie svojích detí.
Tak niektore maju radaej zvierata ako svoje deti.
A ty si sudca?
@fantaziq Nerozumiem úplne zadaniu - čo mala vysypať? Takže si domýšľam - žena žila v nešťastnom manželstve (minimálne pre ňu) a rozhodla sa z neho odísť = rozviesť sa. A pre to je podľa Teba sebecká mrcha, ktorá nemiluje svoje deti? Vieš, nešťastná matka = nesťastné deti. Ony to cítia a aj ja keď som niekedy vynervovaná (nie z manžela, ale napríklad z práce), zlíznu si to všetci naokolo (nie som na to hrdá, ale stáva sa). A Ty si myslíš, že jej deti by boli šťastné, keď by videli, ako sa mama štíti otca, aká je s ním nešťastná, nespokojná a frustrovaná? Alebo má hrať divadielko, aká je šťastná a ako je všetko super a pritom sa zožierať z vnútra?! Možno svoje deti ľúbi tak veľmi, že sa ich radšej dobrovoľne vzdá (a ako vieš, že súd pre ňu nedopadne dobre?)...
@fantaziq tvoja otazka je uplne vagna. Absolutne nie je jasne, co je ta “cista uprimna pravda alebo rozvod”. Tak lahke je odsudit a nepoznat okolnosti 🤷♀️
A uplne najjednoduchsie je odsudit zenu-matku.
predpokladam,ze si odkopnuy manzel kt zena narusila ego a tak si teraz mysli,ze dostane deti.... aby si nebol prekvapeny..to ze tebe nieco nedava logiku neznamena,ze zena nema dobre premyslene co robi.. niekedy sloboda a vykupenie od manipulatora stoji za ten risk a poziadat o rozvod-ta nasledna ulava a prevzatie si vlastneho zivota stoji za to
no tak uz citam aj tvoju druhu diskusiu -tak ako som predpokladala-rozvod a manzel co si mysli,ze ziska deti-to,ze ona mala niekoho neznamena ze sud jej deti nezveri-zas si nebud taky isty.. na rozchode nesu vinu obaja ...
sud neprehra max mozete mat striedavku. aspon bude mat priestor pre svojho noveho priatela
Hmm a ona ta nechal s detmi a odisla bez udania adresy a absolutne ziadneho kontaktu? Alebosa chce s tebou rozvoest aj napriek tvojej iluzii o statsnej rodine koli detom?
Šťastná matka = šťastné deti. A čo si vlastne myslíš o svojich deťoch? Že sú sprosté? Toto celé divadlo by časom prekukli. Deti môžu byť oveľa šťastnejšie, ak sú rodičia v pohode a venujú sa im - hoc sú od seba.
Ty chces hrat divadlo kvoli detom. Teda predstierane city, pohodicku, to ze sa tatko s mamkou akoze lubia, … (vid svoj druhy prispevok).
Ale zaroven ziarlis ako hlupak, mas v hlave vyfabulovane, co sa medzi nimi dialo a za kazdu cenu chces pocut, ze to tak bolo. A nazyvas to “uprimnou pravdou”.
To co predvadzas?
Tak si uprac v hlave, co vlastne chces.
Ides hrat divadlo kvoli detom (inak idiotsky napad, ale dobre, chudata su v tvojej moci, si ich posahany rodic).
Alebo ides robit sceny a davat podmienky a dozadovat sa tebou uz dopredu nalinkovanej pravdy, lebo zena si nasla pocas rozvodu ineho frajera a ty to nevies prehltnut.
Ty sa aj vnimas, ked premyslas?
Ci ti len ziarlivost vytrela hlavu a chovas sa ako urazene decko?
Tak ked ocividne nezvladas to svoje divadlo pre deti, tak zbal kulisy a rozved sa.
Si dospely, tak si uvedom, ze nie, nemozes mat vsetko.
Bud chces zenu naspat a MUSIS sa zmierit s tym, co bolo medzi tym a neriesit to uz nikdy, alebo to nedokazes prezut a chces to riesit, ale potom NEMA zmysel byt spolu.
@fantaziq Dobre to chápem, že podľa Teba Ti nepovedala všetko o tom vzťahu, a preto si sa rozhodol Ty podať zasa návrh na rozvod, lebo nebola úprimná a nedodržala podmienku, ktorú si jej dal pre návrat? Ona odišla bez detí od Teba a dúfaš, že preto Ti súd zverí deti? Prvý návrh predpokladám podala ona. Dobre som to pochopila?
@nelca0510 ohrdnuty chlap, pravdepodobne mu celu noc robila spolocnost flasa vina a toto z toho vzislo o 5 rano 😅
@fantaziq nechaj ju ist… povedala ti, kde je problem, a ty ju ani nemilujes, ty chces len hrat divadielko pred detmi a spolocnostou. A ver mi, taky dobry herec, aby to deti nepocitili, naozaj nie si.
@fantaziq
Objasnite si uprimne tieto skutocnosti
1. lubite sa este?
- ona teba
- ty ju
2. dovod rozvodu
3. ak sa mate radi, dokazete odstranit dovod rozvodu?
4. Chcete spolu byvat a preco?
5. Dokazete spolu byvat len ako kamarati, bez vycitiek, napatej, nervoznej atmosfery a s uprimnym usmevom? V pripade, ze sa "nelubite"
Dolezity je vek deti, co sa tyka povedania "pravdy". Netreba ich traumatizovat, casom pochopia.
Byvat spolu v nervoznom prostredi deti zneisti, ubije. Neznicte ich. Ak chcete byt spolu len kvoli nim, radsej chodte od seba. Nedelte ich. V com ma ich mama prehrat sud? Vari sa chces sudit o det? Chces striedavu starostlivost? Ak chces dobre pre deti, neublizuj ich mame. Ste dospeli ludia, snad sa viete dohodnut. Nejde vam predsa o vzajomnu pomstu, ale o deti.
Som rozvedena a dcera mi tvrdi, ze som dobre spravila. S otcom su v styku
Staraj sa o seba
Nechaj radšej deti na pokoji.
Odmietnuť zotrvať v nefunkčnom manželstve je takmer vždy výhrou pre deti. Aj malé deti intenzívne vnímajú negatívnu dynamiku vzťahu a deformuje to ich psychický rozvoj.
Silná žena sa dokáže osamostatniť a silný muž to dokáže rešpektovať.
Matka sama je cennejšia ako jej deti ;D
To v manzelstve riesis filozoficke otazky pozemskeho bytia, alebo to z niecoho vyplynulo???
Lebo to vyzera ako otazka pana krala, ktora z jeho dcer ho ma ako rada a najradsej... 🤴🤴🤴
Ono niekedy je lepšie pochopiť že ťa niekto nechce a nechce hrať divadielko. Deti nie sú blbé.
A matka deti neopustila. Nechce už žiť s ich otcom. To neznamená že deti neľúbi.
No a aký že to súd prehrá? Ak myslíš že o deti tak si to mysli ďalej.
Trochu sa schop preboha.
@fantaziq a nad tým rozmýšľas v pondelok o 5-00? Ľudia sú rôzny.