Čo mám použiť, aby nebolo cítiť šteniatko labradora?

nela82
3. aug 2015

Mám asi 7 tt labradora,je krásna,pokojná....proste maličká.No "cítim ju".Existuje niečo-pre tých psíkov neškodné-čím sa dá tomu predísť?Je väčšinou dnu,v dome zatiaľ....

saschaa
3. aug 2015

ahoj. nie je mi jasne ci ti vadi zapach z papulky alebo citit jeho srst. je to psik. vzdy ho bude citit.
ja som mala psika v byte. občas som ho vykupala a umyla so šamponom urcenym pre psikov (psiky to bezne nepotrebuju, cistia sa same). steniatku som davala iba granule. a bolo to v poho.

nela82
autor
3. aug 2015

@saschaa cítiť srsť...tak dávam jej zatiaľ len granule...veľa toho teda ešte nepoje... 🙂

nair
3. aug 2015

Ja by som presne pre toto psa nechcela.. do bytu.. a aj keď mám zvieratá veľmi rada.. Ak raz budeme mať dom, určite si nejakého zadovážime, no ďalej ako do garáže, predsiene či technickej miestnosti nepôjde 🙂

danjelca
3. aug 2015

@nela82 nie ja mam chrta a vobec nie je sitit psacinou

nela82
autor
3. aug 2015

@nair toto isté som vždy hovorila aj ja 😅 no keď si raz zadovážiš malinké šteniatko,ktoré budeš chcieť v prvom rade ty-nie deti...tak si myslím,že ani ty to šteniatko nenecháš niekde vonku 🙂

lilimoni
3. aug 2015

@nela82 steniatko mozes aj vykupkat 🙂 po kupani vysuchat a zabalit. Skus, ked bude horko, isto neprechladne. Ale treba pamatat, ze retriever nesmie 3 mesiace po kupani zmoknut, lebo prechladne 🙂

nair
4. aug 2015

@nela82 Ja viem, preto psíka nemáme 😀 Chcela som aj morča, zajaca, alebo niečo malé, ale tiež sa obávam zvieracieho zápachu v byte, ja som dosť veľký pedant a citlivá na pach, takže radšej najprv ten dom 😉
Inak, nemala som nikdy psa, ale zdá sa mi, že šteniatka by sa do určitého veku kúpať nemali, možno niekto kto sa lepšie vyzná, poradí viac..

0silvia0
4. aug 2015

@nair zo všetkých zvierat, čo si vymenovala mi najmenej smrdel škrečok a králik. Králika máme stále vo vnútri, chodí na mačací záchod a denne jej čistíme, takže ja ju necítim. Ale syn má dva potkaníky, ale napriek tomu, že chodia robiť potrebu na záchod, ich je dosť cítiť. Morčatá tiež dosť smrdia. Psa máme tiež, ale je vonku, keď občas zavíta dovnútra, cítiť ho psačinou... Ja mám tiež dosť citlivý nos na pachy, takže mi všetko vadí...

nair
4. aug 2015

@0silvia0 Ach, my ženy 🙂 Ja som dosť čítala o králikoch, chcela som čo najmenšieho, a viacerí chovatelia hovorili, že niektoré páchnu, iné nie, neviem, či to je druh, genetika, alebo čo.. Takže asi jedine kúpiť od chovateľa potomka dvoch nepáchnucich 🙂
A ďalšia vec, chceli by sme s mm bábätko, takže som to prehodnotila tak, že asi si zadovážime domáceho zvera až keď budeme mať deti, lebo nechcem aby sme ho potom odsunuli na druhú koľaj, to by mi bolo ľúto.

0silvia0
4. aug 2015

@nair naše králiky boli kastrované, takže nepáchli, ale tie hormonálne pachy nekastrovaných jedincov určite môžu páchnuť. A okrem toho naše používajú záchod, takže pre mňa je králik voňavé zviera 🙂 Inak je dobré, ak je v dome zviera už pred narodením potomka, dieťa je viac odolnejšie voči rôznym alergénom, keďže vo zvieracom prostredí vyrastá odmalička.

lilimoni
4. aug 2015

@nair koho chces odsuvat? Psa ci dieta? 😀 s nami chodil a aj chodi havino vsade (okrem ihriska, tam nema co hladat). Ak sa islo na ihrisko, naskor sme zobrali havina vyblbnut do parku a potom ho odniesli domov spat a islo sa na ihrisko. Sobotu isli von s tatom a ja so psom na vycvik. 2x tyzdenne bola mala u nasich a ja som isla cvicit stenata. Pes je clen rodiny a dieta sa muselo prisposobit aj jeho potrebam a aspon vie, ze sa zemegula netoci len okolo nej 😉

nair
4. aug 2015

@0silvia0 Na tom niečo môže byť.. Už som sa zajka vzdala a zasa som nalomená 😀 Aj keď, obaja s manželom sme dedinské deti, my sme, nie v dome, ale doma mali mačky, a aj tak sme obaja alergici.. Takže naše deti to pravdepodobne čaká tiež.. Tiež som názoru, že deti netreba držať "vo vatičke", jedna vec je mať doma čisto a dodržovať hygienu, druhá byť úzkostlivý a všetko 3x denne dezinfikovať 😉
My sme síce v byte, ale na poslednom podlaží a sme jediný byt, takže máme celú chodbu viacmenej pre seba, uvažovali sme aj nad tým, že by bol zajo tam, ale bolo by mi ho asi ľúto vystrnadiť pred dvere 🙂
@lilimoni Veru, ďalší živý tvor v rodine dá deťom veľa, taktiež sa nanásilne a od detstva naučia zodpovednosti 🙂

0silvia0
4. aug 2015

@nair no z vystrnadeného zaja pred dverami by si asi nič nemala 🙂 Najlepšie je keď naša zajačica leží na koberci pod stolom a je účastná normálneho rodinného života. Keď bola mladšia (teraz má 7 rokov), hopkala pri nás aj po gauči, bola aktívnejšia. Zaja zatvoreného len v klietke by mi bolo ľúto.

nela82
autor
4. aug 2015

@lilimoni ako to je prosím ťa s tým výcvikom??Dnes som bola u veterinárky-prvýkrát ..kedže fenku mám ešte len od nedele...má vraj 8 týždňov.Ako začať s tým výcvikom ak mi môžeš poradiť?Hoci dlho nevydrží byť hore a hrať sa,ešte veľa spí. 🙂

lilimoni
4. aug 2015

@nela82 zober si obycko piskot a nalam si ho na stvrtiny a ked ste vonku a nieco cucha ale obzera so cupni, oslov ju menom a povedz ku mne a ked dobehne das piskotik 🙂 za dva dni zvladate prvy povel 🙂 ostatne od 10 tyzdnov 🙂 sadni pochopi tiez rycho, neboj 🙂

nela82
autor
4. aug 2015

@lilimoni ked ona ešte nereaguje ani na meno...

lilimoni
4. aug 2015

@nela82 ked si cupnes a oslovis ju automaticky sa obzrie za znamym hlasom a uvidis s akym vrtenim za tebou pricupka 🙂 kludne aj zacmukaj aby sa sa obzrela. Dolezite je meno a ku mne 🙂 aj jej zacapkaj a vychval ju aka je sikovna 🙂 retrievre su velmi inteligentne, radost cvicit 🙂

nela82
autor
4. aug 2015

@lilimoni 🙂 dakujem za rady 🙂 zajtra idem do toho.... 😉

lilimoni
4. aug 2015

@nela82 pojde jej to vyborne, uvidis 🙂

nair
5. aug 2015

@0silvia0 🙂 Nemyslela som stále, veď ho chceme aby nám robil spoločnosť.. Ale na noc a kým nie sme doma, teda kým by naňho nikto nedozrel. Neviem, či všetky, ale vraj sú to celkom spoločenské tvory.. 😉

0silvia0
5. aug 2015

@nair záleží od povahy králika, králika by som prirovnala povahou k mačke. Keď má náladu, je prítulný, keď nemá náladu, chce byť sám 🙂
Takto vyzerali naši dvaja ušiaci, boli milí. A ospravedlňujem sa zakladateľke témy, že miesto šteniatka sa tu riešia ušiaci 🙂

nair
5. aug 2015

@0silvia0 Mooji zlatí 🙂
A aj ja sa ospravedlňujem 😉