Ahojte, chcem sa poradiť. Po 15 rokoch príde na Slovensko naša rodina z Kanady - mamina teta (78 rokov) a jej dcéra. Mali by sme sa s ňou stretnúť cca na jeden deň. Viete mi poradiť čo by sme im mali kúpiť na pamiatku? ďakujem za všetky rady a inšpirácie.
my mame casto taketo navstevy zo zahranicia a naopak do zahranicia. Vzdy sa zidu napriklad supolienky (tie handmade babiky z kukurice) a alkohol typu slivovica a pripadne demanovka. To tam nemaju a v malom je to liek.
zijem v kanade a ocenila by som to co pisu baby - vyrobky zo slovenskych sklarni - pohare, vazy, krehke veci je horsie previezt, mozno nieco co sa zmesti do prirucnej batoziny, aby sa to nerozbilo, neviem, ci sa da este zohnat, ale ja napriklad tuzim po vianocnych guliach malovanych na Slovensku, potesilo by nieco tradicne slovenske hlinene nadoby, krcahy, salocky, ak piju alkohol tak slivovicka - dostat tu chorvatsku, slovensku som este nevidela, aj ta demanovka nemusi byt zla, este ma napadaju nejake prutene veci, vyrobky z drotu, malovane kraslice .... skratka vsetko to, co sa v zahranici neda kupit a pripomina to SLovensko, mozno by ich potesila nejaka reprezantacna foto kniha o Slovensku, ja mam od A. Jirouska: Slovakia, s deckami v nej radi listujeme .....
modranska keramika,výrobky zo šúpolia,kraslice a z jedál...slivovica,bryndza,korbáčiky 😀
ja nosím do zahraničia ako naše slovenské-solivarské čipky al. iné a je to ako obraz v rámetie bábiky v krojoch chlapec a dievča,z alkoholu bylinkové horké /neviem názvy/
no ja by som niečo ako karlovarský porcelán..aj ked to už nieje slovenské,ale dakedy tým bola naša republika preslávená...neviem či ešte existuje sklárska dielna z lednických rovní..aj tí mali krásne kúsky....alebo ten cibulkový vzor na porceláne.....nejakú čajovú súpravičku s tým...