pekný deň, som na diéte a v sobotu ideme grilovať , čo môžem hodiť na gril okrem cukety a kuracieho mäsa ? :D
@siska012 prečo si na diéte? dosť málo informácií si dala...grilovať sa dá v podstate skoro všetká zelenina+ ryby... teda grilovať môžeš baklažán, paradajku, kukuricu v celku, cibuľu, ja napr. na ken hovom voku robím aj morku s zeleninou, pridávam med, kečup, horčicu, koreniny, bylinky...jooooj grilovanie je super.
Záleží aká dieta, či len redukcia váhy, či nejaká zo zdr.dovodov. pri ochorenia tráviaceho.traktu sa neodporúča korenené, takže mäso , zelenina len solené...
@fokuska
@marytesss
@carrot_apple
@povuma
chudnem , chcem dať dole aspoň 5 kg 🙂
@siska012 Urcite by som dala rybu - taky losos s koprom a s citronom je na grile skvely. Tiez ako si pisala cukera, my sme robili aj mrkvu, baklazan, cibulu, farebnu papriku, paradajku, kukuricny klas, sampinony. Podla mna kludne aj maso - hovadzi steak, ja by som si dala aj krkovicku napr.
Zaklad je nekombinovat to so zemiakmi, ani s pecivom, ale len so zeleninou a vyhnut sa majoneze a kupovanym dresingom. Ked uz tak si urobit z bieleho jogurty tzatziky 🙂
@siska012 ja si raz za mesiac dám tukožravú polievku teraz v lete a mám zaručené, že 3-4kg pôjdu dolu (nedodržiavam ju presne podľa návodu, to by som nedala, ale zjem denne 5-6 tanierov) napr. ráno tukožravka po hodine malý chlebík s šunkou a tanier zeleniny a po hodine zasa tanier ovocia, zasa polievka tukožravá+zelenina-surová, potom napr. sušienku, oriešky akékoľvek, vodu a veľa vody a takto 7 dní...
Kvoli 5kg takto riesit grilovacku? Vsetku zeleninu, kukuricu, huby mozu ist na gril.
Akákoľvek diéta môže spôsobiť malú galibu v tele... U mnohých sa osvedčila čisto zeleninová strava a môžem to potvrdiť, lebo mäso trávi dlho a to nehovorím o hríboch... Tie ešte dlhšie 🙂
Nedávno som mala grilovanú kukuricu a bola tvrdá, či bola zle pripravená, neviem... Keby sa predvarila a potom hodila na gril, bola by možno mäkšia. Treba skúšať.
Veľa ľudí papá tak, že kým nie sú napráskaní a spokojní... Treba sa najesť tak, keď zacítiš, že už si najedená, tak stačí... Prestávku aspoň 1hodinu, aby to telo vedelo spracovať... Lebo s plným bruchom i telo má problém ;)
Ale každý má na to iný názor 🙂 Dobrú chuť 🙂
@siska012 Okrem cukety a kuracieho mäsa?
Cherry paradajky, farebné papriky, šampiňóny, kukurica, šalotka, cesnak... Losos či iné ryby. Dresingy vlastné jogurtové môžeš a určite aj kúsok opečenej bagety alebo toastového chleba - celozrnné alebo grahamové (- je všetko, čo má v zložení min. podiel 70% alebo je uvedené na prvom mieste.
@siska012 spravila by som si jeden den prehresok 😀 Tzv. cheat day :D :D :D
@sandokanka36 Inak, toto tiež nie je zlý nápad. Naopak, v redukčnej diéte veľmi prospešný (metabolizmus sa znova trocha nakopne) 🙂
@sandokanka36
@lorela nechcem jeden deň prehrešok pretože som začala len včera :D :D to by bolo asi trošku blbé :D :D
@siska012
Ked si zacnes odopierat to ci tamto,bude to tryzniva dieta a moze to mat i opacny efekt.
Ja odporucam inzulinovu dietu dr.pape-na nete viac....
Ale v podstate pokial sa nenapchas kilom bieleho peciva ci kolacov a nevypijes liter sladkej limonady,vsetko ok.
Mozes grilovat akukolvek zeleninu,huby i mäso/chudsie casti a najmä ryby/
Dolezite dat si fakt ako zaklad tu zeleninu ci uz grilovanu a ci surovu.a pecivo celozrnne,
alebo aspon grahamove.
Ale ak si aj das biely chlieb ci toust,dolezite je zjes kusok a s tym kopu zeleniny-ona znizi bmi.spomali ten skok cukru do krvi...
Vyhni sa tucnym omackam majonezam.dresingom
Pouzi kvalitny olivovy olej alebo jogurtovy preliv...
Pozor na alkohol-je kaloricky a navyse po nom chuti jest...
Najedz sa do syta ale nejedz nic len tak,z chuti.
Budes spokojna i ty i tvoje telo.
A nikto nemusi mat ani ponatia,ze drzis dietu...
@siska012 Zalezi na tom aku mas dietu - ci na redukciu vahy, ci zdravotne obmedzenie - lebo takto ti velmi tazko poradit :D