Čo jesť na grilovačke počas diéty?

siska012
27. júl 2018

pekný deň, som na diéte a v sobotu ideme grilovať , čo môžem hodiť na gril okrem cukety a kuracieho mäsa ? :D

fokuska
27. júl 2018

@siska012 Zalezi na tom aku mas dietu - ci na redukciu vahy, ci zdravotne obmedzenie - lebo takto ti velmi tazko poradit :D

marytesss
27. júl 2018

@siska012 presne tak, nehovoríš prečo si na diéte, lebo diéty sú rôzne. napíš dôvody a poradíme 🙂

carrot_apple
27. júl 2018

@siska012 prečo si na diéte? dosť málo informácií si dala...grilovať sa dá v podstate skoro všetká zelenina+ ryby... teda grilovať môžeš baklažán, paradajku, kukuricu v celku, cibuľu, ja napr. na ken hovom voku robím aj morku s zeleninou, pridávam med, kečup, horčicu, koreniny, bylinky...jooooj grilovanie je super.

povuma
27. júl 2018

Záleží aká dieta, či len redukcia váhy, či nejaká zo zdr.dovodov. pri ochorenia tráviaceho.traktu sa neodporúča korenené, takže mäso , zelenina len solené...

siska012
autor
27. júl 2018

@fokuska
@marytesss
@carrot_apple
@povuma
chudnem , chcem dať dole aspoň 5 kg 🙂

fokuska
27. júl 2018

@siska012 Urcite by som dala rybu - taky losos s koprom a s citronom je na grile skvely. Tiez ako si pisala cukera, my sme robili aj mrkvu, baklazan, cibulu, farebnu papriku, paradajku, kukuricny klas, sampinony. Podla mna kludne aj maso - hovadzi steak, ja by som si dala aj krkovicku napr.

Zaklad je nekombinovat to so zemiakmi, ani s pecivom, ale len so zeleninou a vyhnut sa majoneze a kupovanym dresingom. Ked uz tak si urobit z bieleho jogurty tzatziky 🙂

povuma
27. júl 2018

@siska012 tak mäso , zelenina , citronada.

Nie pivo, nie klobásky, nie pecivo

carrot_apple
27. júl 2018

@siska012 ja si raz za mesiac dám tukožravú polievku teraz v lete a mám zaručené, že 3-4kg pôjdu dolu (nedodržiavam ju presne podľa návodu, to by som nedala, ale zjem denne 5-6 tanierov) napr. ráno tukožravka po hodine malý chlebík s šunkou a tanier zeleniny a po hodine zasa tanier ovocia, zasa polievka tukožravá+zelenina-surová, potom napr. sušienku, oriešky akékoľvek, vodu a veľa vody a takto 7 dní...

beky1813
27. júl 2018

Kvoli 5kg takto riesit grilovacku? Vsetku zeleninu, kukuricu, huby mozu ist na gril.

katrin69
27. júl 2018

Akákoľvek diéta môže spôsobiť malú galibu v tele... U mnohých sa osvedčila čisto zeleninová strava a môžem to potvrdiť, lebo mäso trávi dlho a to nehovorím o hríboch... Tie ešte dlhšie 🙂
Nedávno som mala grilovanú kukuricu a bola tvrdá, či bola zle pripravená, neviem... Keby sa predvarila a potom hodila na gril, bola by možno mäkšia. Treba skúšať.
Veľa ľudí papá tak, že kým nie sú napráskaní a spokojní... Treba sa najesť tak, keď zacítiš, že už si najedená, tak stačí... Prestávku aspoň 1hodinu, aby to telo vedelo spracovať... Lebo s plným bruchom i telo má problém ;)
Ale každý má na to iný názor 🙂 Dobrú chuť 🙂

lorela
27. júl 2018

@siska012 Okrem cukety a kuracieho mäsa?
Cherry paradajky, farebné papriky, šampiňóny, kukurica, šalotka, cesnak... Losos či iné ryby. Dresingy vlastné jogurtové môžeš a určite aj kúsok opečenej bagety alebo toastového chleba - celozrnné alebo grahamové (- je všetko, čo má v zložení min. podiel 70% alebo je uvedené na prvom mieste.

maruski99
27. júl 2018

@siska012 podľa môjho názoru aj ostatnú zeleninu ako rajčina, cibuľa, veľmi dobrý je aj grílovaný cesnak či šampión..pokiaľ si k tomu nedáš pečivo a žiadny dresing, tak to bude diétne..

sandokanka36
27. júl 2018

@siska012 spravila by som si jeden den prehresok 😀 Tzv. cheat day :D :D :D

lorela
27. júl 2018

@sandokanka36 Inak, toto tiež nie je zlý nápad. Naopak, v redukčnej diéte veľmi prospešný (metabolizmus sa znova trocha nakopne) 🙂

siska012
autor
27. júl 2018

@sandokanka36
@lorela nechcem jeden deň prehrešok pretože som začala len včera :D :D to by bolo asi trošku blbé :D :D

lorela
27. júl 2018

@siska012 Hihi, tak to by naozaj bolo 😀. . A nemohla si začať až po grilovačke? Ale nevadí, tých ešte bude 🙂 a keď už si raz začala, tak veru pokračuj.

osky
27. júl 2018

@siska012
Ked si zacnes odopierat to ci tamto,bude to tryzniva dieta a moze to mat i opacny efekt.
Ja odporucam inzulinovu dietu dr.pape-na nete viac....
Ale v podstate pokial sa nenapchas kilom bieleho peciva ci kolacov a nevypijes liter sladkej limonady,vsetko ok.
Mozes grilovat akukolvek zeleninu,huby i mäso/chudsie casti a najmä ryby/
Dolezite dat si fakt ako zaklad tu zeleninu ci uz grilovanu a ci surovu.a pecivo celozrnne,
alebo aspon grahamove.
Ale ak si aj das biely chlieb ci toust,dolezite je zjes kusok a s tym kopu zeleniny-ona znizi bmi.spomali ten skok cukru do krvi...
Vyhni sa tucnym omackam majonezam.dresingom
Pouzi kvalitny olivovy olej alebo jogurtovy preliv...
Pozor na alkohol-je kaloricky a navyse po nom chuti jest...
Najedz sa do syta ale nejedz nic len tak,z chuti.
Budes spokojna i ty i tvoje telo.
A nikto nemusi mat ani ponatia,ze drzis dietu...