Čo je typicky slovenské? Inšpirujte ma, aký "slovenský" darček darovať v zahraničí

ketrint
3. okt 2018

Ahojte,
Chcem Vás poprosiť o pomoc. 🙂 Za mesiac letím pracovne do Švédska, stretnem sa aj s lokálnymi partnermi (dvomi), s ktorými sme v dosť intenzívnom pracovnom styku. Chcela by som im priniesť nejakú typicky slovenskú pozornosť, drobnosť, niečo milé proste.
Prosím dajte nejaký tip.
Ďakujem krásne!

K.

prevenar
3. okt 2018

@ketrint ..halusky so slaninou, klobasy , jaternice , pivo , slivovica 😉

tarvika
3. okt 2018

Supolove babiky, valaska, drevene misky, modransja keramika...

nellita
3. okt 2018

@ketrint staci ísť do obchodu ktore maju suveniry tam ich je plno napr. Magnetka,šálka....

basska_b
3. okt 2018

Ja by som priniesla syr oštiepok. K vínu zjedia... Hlavne nekupovať nejaký lapač prachu.

lienka77
3. okt 2018

@ketrint fľaša kvalitného vina. Alkohol je tu drahý a väčšinou netušia že aj u nás sa produkuje dobre víno

povuma
3. okt 2018

My kupujeme rodine do Nemecka vždy korbáčiky, syry..a hruskovicu, niekoľko fliaš.
Víno nie je zlý nápad, určite by som nenosila šálky a podobne suveníry...

zuzana76
3. okt 2018

@ketrint pozri - slowtella, cokolada lyra

zuzana76
3. okt 2018

medovina, slovenske vino

denka259
3. okt 2018

Keďže je vo švédsku prohibicia na alkohol priniesla by som im tatranský čaj.. navyše obal vyzera luxusne 😉 alebo slovenské tokajské víno..

fokuska
3. okt 2018

@nellita Ako dar obchodnemu partnerovi by som urcite neniesla gycove suveniry ako magnetky, hrnceky a pod. co predavaju v takych obchodoch.

@ketrint Priniesla by som Tatransky caj a nejake dobre slovenske vino. Potom modransku keramiku - napr. vazu a peknu reprezentativnu knihu o Slovensku - ako fotoknihu s minimom textu a napisala pekne venovanie 🙂

renab
3. okt 2018

@ketrint u nasich znamych sa osvedcili slovenske palenky v tych mini flastickach

lienka77
3. okt 2018

@denka259 prohibícia tu síce nie je, ale tatranský čaj je dobrý nápad. Fľaša má pekný dizajn.

nellita
3. okt 2018

Tatransky caj je silny,to ako pozornosť isto nie,netaktne davat alkohol,zober rovno bryndzu,syr a je to

lintu
3. okt 2018

možno aj'niečo s prvkami folklóru by mohlo zaujať.... tými partnermi sú len páni alebo aj ženy?

najinka
3. okt 2018

Flasu borovicky 😀 bryndzu a syr nie, co budes mat prenosnu chladnicku so sebou?

matazirafa
3. okt 2018

Slivovica, ale aby ti to nezabralo veľa miesta (asi ideš letecky) tak tvorbu nejakého remeselníka ktorých je tu stále dosť. Napr nejaké kované, drôtené výrobky, keramika, také drobnosti co majú vždy na jarmokoch.

fokuska
3. okt 2018

@nellita Netaktne?? Tatransky caj ma krasny vkusny minimalisticky dizajn s je to vhodny dar.

A na pracovnom stretnuti slebo veceri ma vytiahnut syr a bryndzu? Ako tovprenesie a uskladni?
Obchodnemu partnerovi vytiahne bryndzu v sacku, ze nech sa paci? 🙄

dorotka9819
3. okt 2018

A čo tak dať vyrobiť folklórneho motýlika? V peknej drevenej krabičke by to mohol byť pekný dar.
Neviem si predstaviť letieť s valaškou, syrom, bryndzou 😆

pininka
3. okt 2018

@nellita bryndzu letecky? To co z nej bude? Oni niesu slovaci, nemusia hned tu flasu otvorit a vychlastat. Je to prezent ktory sa bezne dava. Svagor chodi pracovne po celom svete a z 90% nosi domov od partnerov nejaky alkohol.

najinka
3. okt 2018

@fokuska aj s receptom na halusky rovno 😀

sovica
3. okt 2018

Ako reprezentatívny darček by som doniesla peknú knihu fotiek o Slovensku. Bývajú aj s popisom v angličtine. Alebo exkluzívne výrobky, ktoré získali aj ceny vo svete: čokoládové výrobky zn. Lyra, výrobky Slowtella a na slovenskú Medovinu tiež nedám dopustiť.

matazirafa
3. okt 2018

Ešte ma napadli Horalky 😉

najinka
3. okt 2018

@sovica Lyra? Slowtela? V zivote som o nich nepocula, sorry, ale to nie je to prave slovenske..

veronikaszabova
3. okt 2018

@pininka jeziiiis, tak som sa s chuti zasmiala 🙂 🙂
"oni nie su slovaci, ..." ty kokos, ale fakt toto je take slovenske.
Šak okostujme hned, nie?? 🙂 😁😁😁😁😁😁😡

pininka
3. okt 2018

@najinka ale je, slowtela ziskala teraz prestizne ocenenie za vybornu cokoladovu natierku bez tych sajrajtov co su v nutelle. A balia to krasne do skla.

anavianavi
3. okt 2018

ak nie jedlo, tak napr. zvoncek, pistalka.

kiwi3
3. okt 2018

ten tc asi fakt nie je zly napad, nasla som aj pekne darcekove balenia cez google, urcite lepsie nieco spotrebne ako ifantilne lapace prachu typu magnetka

pininka
3. okt 2018

@veronikaszabova no ved zname sve lidi. Slovaci by hned otvarali, v zahranici sa to ozaj berie ako darcek

lienka77
3. okt 2018

https://www.slovenskedarceky.sk/

Tu majú kadečo v trochu folklórnych obaloch..

najinka
3. okt 2018

@pininka ja som slovenka, nepocula som o tom, takze typicke slovenske to nebude, aj ked im blahozelam k oceneniu..