Ahojte,
Chcem Vás poprosiť o pomoc. 🙂 Za mesiac letím pracovne do Švédska, stretnem sa aj s lokálnymi partnermi (dvomi), s ktorými sme v dosť intenzívnom pracovnom styku. Chcela by som im priniesť nejakú typicky slovenskú pozornosť, drobnosť, niečo milé proste.
Prosím dajte nejaký tip.
Ďakujem krásne!
K.
Supolove babiky, valaska, drevene misky, modransja keramika...
Ja by som priniesla syr oštiepok. K vínu zjedia... Hlavne nekupovať nejaký lapač prachu.
My kupujeme rodine do Nemecka vždy korbáčiky, syry..a hruskovicu, niekoľko fliaš.
Víno nie je zlý nápad, určite by som nenosila šálky a podobne suveníry...
medovina, slovenske vino
Keďže je vo švédsku prohibicia na alkohol priniesla by som im tatranský čaj.. navyše obal vyzera luxusne 😉 alebo slovenské tokajské víno..
@nellita Ako dar obchodnemu partnerovi by som urcite neniesla gycove suveniry ako magnetky, hrnceky a pod. co predavaju v takych obchodoch.
@ketrint Priniesla by som Tatransky caj a nejake dobre slovenske vino. Potom modransku keramiku - napr. vazu a peknu reprezentativnu knihu o Slovensku - ako fotoknihu s minimom textu a napisala pekne venovanie 🙂
Tatransky caj je silny,to ako pozornosť isto nie,netaktne davat alkohol,zober rovno bryndzu,syr a je to
možno aj'niečo s prvkami folklóru by mohlo zaujať.... tými partnermi sú len páni alebo aj ženy?
Flasu borovicky 😀 bryndzu a syr nie, co budes mat prenosnu chladnicku so sebou?
Slivovica, ale aby ti to nezabralo veľa miesta (asi ideš letecky) tak tvorbu nejakého remeselníka ktorých je tu stále dosť. Napr nejaké kované, drôtené výrobky, keramika, také drobnosti co majú vždy na jarmokoch.
A čo tak dať vyrobiť folklórneho motýlika? V peknej drevenej krabičke by to mohol byť pekný dar.
Neviem si predstaviť letieť s valaškou, syrom, bryndzou 😆
Ako reprezentatívny darček by som doniesla peknú knihu fotiek o Slovensku. Bývajú aj s popisom v angličtine. Alebo exkluzívne výrobky, ktoré získali aj ceny vo svete: čokoládové výrobky zn. Lyra, výrobky Slowtella a na slovenskú Medovinu tiež nedám dopustiť.
Ešte ma napadli Horalky 😉
@pininka jeziiiis, tak som sa s chuti zasmiala 🙂 🙂
"oni nie su slovaci, ..." ty kokos, ale fakt toto je take slovenske.
Šak okostujme hned, nie?? 🙂 😁😁😁😁😁😁😡
ak nie jedlo, tak napr. zvoncek, pistalka.
ten tc asi fakt nie je zly napad, nasla som aj pekne darcekove balenia cez google, urcite lepsie nieco spotrebne ako ifantilne lapace prachu typu magnetka
@veronikaszabova no ved zname sve lidi. Slovaci by hned otvarali, v zahranici sa to ozaj berie ako darcek
https://www.slovenskedarceky.sk/
Tu majú kadečo v trochu folklórnych obaloch..
@ketrint ..halusky so slaninou, klobasy , jaternice , pivo , slivovica 😉