Čo je toto za svet?

22. dec 2023

Bože čo je toto za svet? Niekto odpravi 14 mladých ľudí šmahom ruky , bez príčiny , niekto pokazí život mnohým rodinám , odhliadnuc od toho ,že sú sviatky , ako je toto možné?
Normálne mi je z toho zle , od včera na to myslím ..
Ja som človek ,ktorý dokáže pochopiť aj mikrospánok, veľa veci sa stane, dokážem pochopiť aj samovraždu,ak je neriešiteľná situácia , toho 15 ročného chlapca nie, to bola riešiteľné situácia ..tiež som bola veľmi šikanovana a viem že sa to riešiť dá ...
Mam 2 malé deti a zas sa bojím o ne ,o kúsok viac ..😔

ariannazara
22. dec 2023

Je to šialené 🥺😭

egonsk
22. dec 2023

A vsimla si si ake rozpravky deti uz par rokov pozeraju a ake filmy na ne v TV utocia? Taky vlk a zajac je proti terajsim rozpravkam ako 100x vyluhovany caj. Deti nechapu a podprahovo si nespajaju bolest s utokom, smrt a podobne. Nevazia si cenu zivota a aj sa tak chovaju.

autor
22. dec 2023

@egonsk no moje deti pozerajú Toma a jerryho , pat a mat ,večerníček

amelia89
22. dec 2023

Psychopti tu boli,sú a budú. Aj pred internetovymi dobami boli masovi vrahovia. Proste pri takom počte ludi vzdy budu nejaki šialeni jedinci. Je to strasne,hrozne. Smrť nevinnych ludi je vzdy strašná, ale taky je nas svet.

bluka2
22. dec 2023

V Gaze pošlú na druhý svet viac mladých každý den. Svet bohužiaľ nebol o nič lepší pred tragédiou v Prahe 🙁

egonsk
22. dec 2023

Vacsina deti ma podstatne sirsi repertoar, kazdopadne tom&jerry tiez nepatri medzi rozpravky o sadeni kvetiniek, ale je tam prave to nasilie, ktore degeneruje vnimanie bolesti, ktore som spomenul. Dieta vidi, ze mys tresne po hlave niecim 100x a macka to prezije, tak co myslis, ako si to spoji s realnym zivotom?

majla87
22. dec 2023

@egonsk s tymi nasilnymi rozpravkami suhlasim, ale s tym rozdielom, ze novodobe rozpravky su podla mna praveze jemnejsie. Skor tie na ktorych sme vyrastali my boli nasilne. Presne tom a jerry, vlk a zajac a pod.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zitaje
22. dec 2023

Stalo sa to teraz, v Prahe, to je za rohom, "naše". Ale nemyslím si, že by bol svet dnes horší. Prečítaj si Epos o Gilgamešovi. Alebo Bibliu. To sú iné brutality. To zmysluplné a pekné musí nájsť človek u seba, vnútri.

deti95060810
22. dec 2023

tiež sa bojím pomaly deti pustiť do sveta... zlých ľudí je stále dosť.

la_dolce_vita
22. dec 2023

Svet bol odjakziva plny zlych ludi a aj bude. Nasilie bolo vzdy v ludoch, treba si len pozriet historiu. Bohuzial ☹

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
22. dec 2023

aj tých vrahov niekto porodil a vychoval.
odpoveď je v rodinách.

egonsk
22. dec 2023

@majla87 ani nie, niesu jemnejsie, iba inym stylom tvorene. tom&jerry, spongiovy bob a rozne dalsie duchovne prazdne rozpravky, ktore nedaju dietatu nic hodnotoveho do zivota, sa proste tlacia od rana do noci den co den. Videla si niekde vysielat denne smoulov? Tam je to aspon jemnejsie, iked podsuva urcite ideologie pre riesenie problemov. Daj pozriet klasicke 3 starsie rozpravky (napr. popoluska, princezna na hrasku, sol nad zlato) a skus zistit, co sa na tom detom pacilo a co si myslia o nich ... uvidis, ze ine vnima dospely a ine dieta.

svetlonos
22. dec 2023

Nepozerat a nepocuvat spravy a uvidus ako sa ri zlepsi kvalita tivota! Zloba aa rym sice nevynaze ake nebude ta matat katda smrt, ci v telke na teba vyskoci. Neovplyvnis to aj tak. Sustred sa na leosie veci v zivote, skus detim vysvetlit na xi treba dat pozor.
Aj mba prapadbe tu a tam panika a grozny strach o deti. No keby nan este j romu pozerat sleavy rak haleluja.
Telku nemame, pozriem si cielene dilm cez net aký chcem.
Ja totiz tym pozeranim o psychopatoch svet nezlepsim!
Pekne Vianoce a zameraj sa radsej na to dobre a pekne.

amy2807
22. dec 2023

@svetlonos uplne moja rec..a navyse media maju za svoje poslanie len strasit strasit, clovek je potom frustrovany a nechce sa mu v taketo dobe uz pomaly ani zit..najlepsie nepozerat a proste sustredit sa na seba a snazit sa byt dobrym clovekom

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. dec 2023

@chodec15 tragédia skoku zo strechy školy bola riešiteľné situácia ..tam zlyhali všetci ,od rodičov po spolužiakov, vedenie školy...všetci ...rád radom ..

stanulienkat
22. dec 2023

@egonsk Zrejme nemáš malé deti a nepozeráš rozprávky. V dnesnych rozprávkach je omnoho menej násilia a sú oveľa krajšie, ako tie hovadiny čo sme za socializmu pozerali my. Rozprávka Vlk a zajac-ak už vyzdvihuješ Rusku rozprávku je fejková rozprávka Tom a Jerry. Násilie bolo vždy, len teraz majú ľudia k nemu bližšie prostredníctvom sociálnych sietí, ktoré doslova inšpirujú a stačí psychicky slabší jedinec a nešťastie je na svete. A potom sú tu ešte ľudia, ktori násilie podnecujú Stačí si pozrieť súčasnú politickú situáciu na Slovensku. Pozri si Facebookové statusy súčastnej politickej garnitúry, koľko dezolátov sa tam agresívne vyjadruje. Pravicový volič az taký slovník nemá, vždy iba ľavicovy.

zuzanazu85
22. dec 2023

Vraví sa,že každý má v sebe dobrú a temnú stránku. Rozdiel je len v tom,že niekto aj keď ma zlé myšlienky, tá dobrá stránka prevládne nad tou temnou. Ak sa k tomu pridruží pár vonkajších faktorov ,typ osobnosti-povaha, zlá výchova,EQ,nie len IQ a máš ,,zviera",nie človeka. Niekto sa však narodí,byť zlý,je to kus aj genetiky a niekto sa k tomu dostane časom. Ľudia by sa mali viac rozprávať a hlavne poslúchať, pochopiť, poradiť. Aj jedna jednoduchá veta dokáže urobiť zázrak. Bohužiaľ, vytráca sa ľudskosť a to čo nás robí ľuďmi 😔

gelifil
22. dec 2023

plus na dva roky zavreli ludi do ,,vazenia"... tiez to malo svoj podiel

amy2807
22. dec 2023

@zuzanazu85 ked bola ta strelba na skole v columbine v 1999 dvaja mladi strelci ktori tam postrielali spoluziakov boli fanusikmi hudby marilna mansona, hned samozrejme kazdy obvinoval tohto spevaka ze jee to jeho vina, ked sa ho novinari opytali co by povedal on tym dvom strelcom odpovedal ze nic, ze by si vypocul co chcu povedat oni lebo to zrejme nik nespravil. neviem ale mozno na tom daco bude

gab1sol
22. dec 2023

Vieš, z čoho je mne smutno? Aj mňa zasiahla táto správa, ako všetky, kde trpia nevinní… Ale už pár dní rozmýšľam - v BA (aj v iných mestách) bol opozičný protest. Vyjadrovala sa k tomu prítomná opozícia, ale do správ dostala priestor aj koalícia. A zarazilo ma vyjadrenie Jarjabka, citujem: “ja len sa pýtam, aj my máme zvolať svojich ľudí do ulíc? A o čom čo bude? Budú si takto šibrinkovať nožikmi? Je to hlúposť.” Mne toto príde ako také podprahové navádzanie na protesty so zbraňami. Čo ak si to niekto zoberie za svoje, nájde si seberovných a prídu s tými nožíkmi na inak pokojný protest?

domkakvet
22. dec 2023

Ano ako bolo spomenute, treba ist detom prikladom a dalej ich naucit odpustat, ucit ich dobru.

stanulienkat
22. dec 2023

@egonsk ešte som zabudla spomenúť-mám doma veľmi staré vydania Dobšinského rozprávok. To keď prečítaš svojmu dieťaťu, tak môže ísť rovno na psychiatriu. A nie, nemal inšpiráciu z toho hnusného západu.

zitaje
22. dec 2023

@gab1sol tak táto garnitúra sa vyjadruje absolútne nevhodne. Zober si Ficovu reakciu na toho študenta práva v kauze zrušenia špec. prokuratúry. Oni zaspali kdesi v osemdesiatych rokoch minulého storočia.

gab1sol
22. dec 2023

@zitaje áno, to je tiež vec, ktorá viedla k tomu, že študentovi sa začali vyhrážať smrťou… Fakt nerozumiem to, či im ide o to, aby sa tu ľudia začali vraždiť, alebo čo je ich cieľom…

stanulienkat
22. dec 2023

@gab1sol Stačí si porovnať protesty pravicové a protesty ľavicové. Pravicový protest sa nesie v pokojnom duchu, sú tam inteligentní, slušní ľudia, po nikom nehádžu dlažobné kocky, nevykrikujú ako taki paviáni, ich deti nevykrikujú do megafónu vulgarizmy, nenapádajú slušných ľudí. Volici z ľavicového spektra sú v mentálnom suteréne, majú väčšinou poloprázdny chrup, v hlave úplný vietor, špinavi, agresívni, vulgárni, napádajú ľudí slovne napadajú ľudí kameňmi, skáču po bráne prezidentskeho paláca, vyhrážajú sa smrťou a ublížením na zdraví...... Toto je veľmi presná reprezentatívna vzorka pravicového a ľavičovcového voliča. A teraz si zoberte tie deti-z akého prostredia urobili tieto strašné veci-Tepláreň: volič republiky, SNS. Protesty z vyhrážkami- ľavicová politika : smer, hlas, SNS. Ale nechcem paušalizovať určite sú aj z opačného spektra takéto extrémy, aj keď ich je oveľa oveľa menej.

zic
22. dec 2023

uz som cital par rokov dozadu rozhorceny clanok aj o Tom & Jerry... ze to je plne nasilia, lebo sa tam stale mlatia...

stanulienkat
22. dec 2023

@zic ale na tých rozprávkach sme vyrastali my, čo sme kvázi normálni🙄 Generácia dnešných detí sa ti na Toma a Jerryho vyprdne. A my sme už ako deti vedeli, že je to smiešne a vymyslené a že v realite to tak nefunguje. Ak je dieťa normálne, tak určite nebude považovať Toma a Jerryho sa návod na násilie. A 20-ročni ľudia uz Toma a Jerryho už nepozerajú. Opakujem- to nie je rozprávkami, to je rodinou a výchovou.