Vy tu viete hádam všetko 😀čo je toto za pavúka ? Už som ho našla ale tretieho za posledné 2 týždne. V starom byte som mala len takého čo mal také tie úzke nohy 😀
toto neviem či vôbec zaspim 🙈ešte aj vždy v spálni ho nájdem
Ja by som neriesila, co je to za pavuka, ale rychlo vyzuvala papucu 😀
To je kútnik. Mali sme ich doma vela. On dokáže nárast do nepríjemných rozmerov 😅
Tiez sa mi zda, ze je to kutnik, bezny slovensky druh, nic zaujimave 🤷♀️
To je pavúk zapálim dom a sťahujem sa na Mars. Ale nie som si istá.
Netusim, co je zac, ale tiez som za tu proceduru s papucou rovno :D
Takéto pavúky mame na chate, niesu jedovaté ani nič podobné len vyzerajú otrasne a môžu vyrásť do vecsich rozmerov ako na obrazku 🙂
To budú mat niekde hniezdo či? Lebo je to hnus, veď zomriem ak ich ešte pár krát nájdem 🙈akurát mi malá 2,5r kričí “jeeeej pavuuuuučik” a tam zasa liezol další po stene 😬😬
Byvame v byte, na 3ke a vždy som myslela, že takéto čudá sú len v domoch na dedinách a tak.. u mamky sme mavali sem tam a u babky v meste som našla v dome len raz takéhoto podobného ako mi po perine lozil 😵💫😵💫
Aj na chate takéto boli ale tie sa mi zdali trošku iné a bolo ich tam strašne moc .
Raz prekvapko v umývadle ⬇️
No oni hniezdo nemusia mat. Len keď nemáte sieťky na oknách tak sa stane, že vam ich tam ako malé “prifuklo”🙂
@gabrielkaa no väčšinou mám pootvarane okna, balkon 😬
nemyslim si, ze budu mat hned niekde hniezdo, to asi nie, ale tak uz sa zjesenieva je vacsia zima vonku, tak sa takato haved logicky nasuva dovnutra do bytov a domov
No 🙂 nám prifukuje aj pavúkov a najnovšie aj bzdochy 🥴🥴🥴 tie okrem toho, že sú nechutne tak aj smrdia 😅
@ema_a kutnik, tak ako vsetky pavuky zijuce u nas, jedovaty je, avsak tento jed je vyznamny len pre jeho prirodzenu korist, cize hmyz. Cloveku neublizi. Ziaden slovensky pavuk nema viac jedu ako vcela 🤷♀️
@gabrielkaa no my tu mame aj hniezda a v nich lastovičky na bytovke, ako konkrétne my nie ale veľa susedov to tam nechalo a som sa tu náhodou dočítala, že z toho sa zas vedia ploštice dnu nasťahovať 😐tak super už sa tesim keď to budú ľudia dávať dole a rozmnoži sa to tu 🙄
My sme mali cele roky lastovicky na balkone a plostice nikdy
@lindusss2016 ja som na to len narazila tak ma to zaujalo, že keď aj tu máme. Hádam nebude z nich nič tiez😀
kútnik, pohoda lahoda.. mne sa minule prepchali 3kusy popod dvere.. za sebou.. noc nenoc... startovala som vysavac. Jeden nam celu minulu zimu byval v dome, v noci chodil cez obyvacku :D ale 3... to uz bolo na mna vela.
teraz sa vsetky pavuky trepu dnu... v kupelni som si nechala jeden den okno vyklopene a uz som tam mala armadu...