Baby... Ma to niekto odskusane ????
to su zakusky?
ci to ostane na pamiatku alebo ako ????
@monika15 vyzera to ako odtlacok do normalneho cesta 🙂 Ak chces nieco trvanlivejsie, kup si v hobby markete Keraplast, to je hmota ako plastelina, ale za jeden den vyschne a stvrdne. mozes to potom namalovat, nalakovat, hocico...
@lulabelka
@hradnapani Diki baby.... sadru som velmi nechcela ale toto sa mi pacilo s cestom ... lenze ako dlho to vydrzi asi nie na dlho :((((
ale vyskusam ten keraplast 🙂))
@hradnapani ahoj, chcem sa spytat, ty si robila s tou keraplast hmotou? ja som si ju teraz kupila, ze s malou nieco vytvorime, ale stale sa mi to lame. ono to aj vyschne, ale je to krehucke, lamave... aj som to macala pri robeni s nou, aj viac, aj menej...
@jasminet ahoj, ano, robim s tym. Treba dat pozor, aby tam hmota velmi neoschla, vzdy si vyberam z obalu len po malych kuskoch, a aj to ked mam vybrate, tak radsej prikryjem vlhkou handrou (podobne, ako ked sa robi s hlinou). Ak ti vyschne, tak len jemne navlhcenymi prstami s tym robim. Ja pri tejto hmote skor preferujem robenie roznych reliefnych obrazkov (vyvalkam si valcekom, ale nie velmi natenko, aspon 0,5 cm) pred modelovanim figurok.
Ono tym, ze sa to potom nevypaluje v rure, tak je to krehkejsie, ale zase nemalo by to byt uplne krehke ako sadra, ale nebude to ani take pevne ako vypalovana hlina...
@hradnapani aha, dakujem. vyberala som po kuskoch z obalu, ale uz to mi "praskalo", tak som si navlhcila ruky a potom zas bolo ako fakt hlina, take mazlave patlave 😀
skusim teda este co to spravi nabuduce. dakujem za radu 😉
a este, cim to potom lakujes?
@jasminet no veru, s tou vodou velmi opatrne, lebo potom to naozaj moze byt aj krehkejsie trosku - tym ze to schne, voda sa odparuje z toho, a tam kde jej bolo vela, tak tam sa to moze lamat. Chce to trosku praxe, oboznamenia sa s tym materialom. Lakujem to hobbylakom v spreji, povodne urceny na lakovanie dreva 🙂 ale da sa aj normalnym lakom (co sa nanasa stetcom, ale ja som velmi pohodlna 😀 a farbit sa to da akrylovymi alebo temperovymi farbami, ale skor uprednostnujem tie prve.
@jasminet a ked mas po uschnuti nejake nerovnosti a chces to mat uhladenejsie alebo hrany zabrusit, tak sa to da jemne brusit smirglom, ale netlacit velmi, aby sa ti to nerozlomilo v ruke, len tak zlahka
@monika15 tu mas recept na cesto aj na pouzitie
http://homemadegrits.blogspot.sk/2009/12/handma...
to sú odtlačky ručičiek, na pamiatku. My otlačenú nožičku v sadre, toto neviem, čo je za hmota