Čo je toto na stromček?

monika15
4. dec 2012

Baby... Ma to niekto odskusane ????
to su zakusky?
ci to ostane na pamiatku alebo ako ????

lulabelka
4. dec 2012

to sú odtlačky ručičiek, na pamiatku. My otlačenú nožičku v sadre, toto neviem, čo je za hmota

hradnapani
4. dec 2012

@monika15 vyzera to ako odtlacok do normalneho cesta 🙂 Ak chces nieco trvanlivejsie, kup si v hobby markete Keraplast, to je hmota ako plastelina, ale za jeden den vyschne a stvrdne. mozes to potom namalovat, nalakovat, hocico...

monika15
autor
4. dec 2012

@lulabelka
@hradnapani Diki baby.... sadru som velmi nechcela ale toto sa mi pacilo s cestom ... lenze ako dlho to vydrzi asi nie na dlho :((((

ale vyskusam ten keraplast 🙂))

lulabelka
4. dec 2012

@monika15 alebo aj v hrackarstvach mavaju hotove hmoty na otlacenie, vacsinou aj s nejakym ramikom, alebo krabickou 🙂

dm1
5. dec 2012

@monika15 skus slane cesto je to jednoduche a vydrzi to velmi dlho moja svokra ma z toho obrazok na stenu uz peknych par rokov. Da sa to aj zalakovat. Aj ja ma doma zo slaneho cesta anjelika a teraz som robila vianocne ozdoby

monika15
autor
5. dec 2012

@dm1 dakujem ti moc !!!

jasminet
7. dec 2012

@hradnapani ahoj, chcem sa spytat, ty si robila s tou keraplast hmotou? ja som si ju teraz kupila, ze s malou nieco vytvorime, ale stale sa mi to lame. ono to aj vyschne, ale je to krehucke, lamave... aj som to macala pri robeni s nou, aj viac, aj menej...

hradnapani
7. dec 2012

@jasminet ahoj, ano, robim s tym. Treba dat pozor, aby tam hmota velmi neoschla, vzdy si vyberam z obalu len po malych kuskoch, a aj to ked mam vybrate, tak radsej prikryjem vlhkou handrou (podobne, ako ked sa robi s hlinou). Ak ti vyschne, tak len jemne navlhcenymi prstami s tym robim. Ja pri tejto hmote skor preferujem robenie roznych reliefnych obrazkov (vyvalkam si valcekom, ale nie velmi natenko, aspon 0,5 cm) pred modelovanim figurok.
Ono tym, ze sa to potom nevypaluje v rure, tak je to krehkejsie, ale zase nemalo by to byt uplne krehke ako sadra, ale nebude to ani take pevne ako vypalovana hlina...

jasminet
7. dec 2012

@hradnapani aha, dakujem. vyberala som po kuskoch z obalu, ale uz to mi "praskalo", tak som si navlhcila ruky a potom zas bolo ako fakt hlina, take mazlave patlave 😀
skusim teda este co to spravi nabuduce. dakujem za radu 😉
a este, cim to potom lakujes?

hradnapani
7. dec 2012

@jasminet no veru, s tou vodou velmi opatrne, lebo potom to naozaj moze byt aj krehkejsie trosku - tym ze to schne, voda sa odparuje z toho, a tam kde jej bolo vela, tak tam sa to moze lamat. Chce to trosku praxe, oboznamenia sa s tym materialom. Lakujem to hobbylakom v spreji, povodne urceny na lakovanie dreva 🙂 ale da sa aj normalnym lakom (co sa nanasa stetcom, ale ja som velmi pohodlna 😀 a farbit sa to da akrylovymi alebo temperovymi farbami, ale skor uprednostnujem tie prve.

hradnapani
7. dec 2012

@jasminet a ked mas po uschnuti nejake nerovnosti a chces to mat uhladenejsie alebo hrany zabrusit, tak sa to da jemne brusit smirglom, ale netlacit velmi, aby sa ti to nerozlomilo v ruke, len tak zlahka

inkinka
8. dec 2012

@monika15 tu mas recept na cesto aj na pouzitie
http://homemadegrits.blogspot.sk/2009/12/handma...

monika15
autor
8. dec 2012

@inkinka jee jdiki moc... 🙂)) a myslis ze to vydrzi roky ???