Zdravim, prosím vás, objavili sa nám mole v dome, aké sú to, potravinové či šatové? Čo pomôže? Zatiaľ sme dali tie lepy..ku oblečeniu tie vankúšiky.... klinčeky a bobkový list ...ďakujem za pomoc a rady, nikdy som sa nestretla s nimi...🙄 Človek upratuje, umýva, vetra ..nechápem kde sa ti tu vzalo 🙄
my sme si priniesli taký darček z obchodu. všetko jedlo sa muselo vyhodiť čo nebolo v dóze ale v originál balení. niekoľkokrát som čistila špajzu vrátanie lepiacich pascí. a fakt že dôkladne lebo tie mrchy zalezú pomaly aj zo zadnej strany poličky aj do takej škáry že keď sa všetko zdá čisté vylezú znovu od hocikiaľ v dome.
Potravinove svine lietajuce...vsetko co nemas v dozach prec...aj ked to nevyzera nakazene, octom alebo alkoholom poumyvat vsetky rohy a skary. Ked to nechas tak, tak za chvilu ti zacnu cerviky jazdit po kuchyni.
@veron2811 lietajú aj potravinové aj šatové a sú aj mole podobné potravinovým kt sú neškodné a lietajú do bytu keď vonku tma a dnu svieti
@veron2811 to co si odfotila je potravinova, mam s nimi bohate skusenosti...ako taka ti neublizi, ale urcite nechces jest potraviny nimi pokazene...oni miluju hlavne muky, krupicu, ryzu, orechy...to ze tam nakladli zbadas podla takych akoby pavuciniek a hrudiek, ktore obvykle nie su pritomne. Ved sak skus, to co teda vyzera tip top daj bokom a vrat sa k tomu za par dni, otvorene vyhod a vydrhi miesta s potravinami...ked sa ti premnozia budu sa larvy kuklit v kazdom rohu, ked ich je par nie je to tolko roboty...a tie pasky urcite kup, sluzia hlavne na detekciu ale vedia ich pochytat dost, biolit alebo reid
@stellarstar tieto práveže vidím keď idem zasvietit v izbe a už to tam lieta 🙄🙄
@veron2811 levandulu do dif na potravinové mole netreba, levanduľa sáčok či mydlo len na šatové
@stellarstar dobre tak skúsime tie lepy, ďakujem
@veron2811 tie sú dobré Ja ich mam teraz 4 ks v špajzi 🙈
ja som nevyhodila iba potraviny ktoré boli v dózach (sklo/plech/plast) všetky obaly ktoré boli papierové ako na múke, keksoch alebo cestoviny som všetko vyhodila fakt všetko. čistila som savom a sanytolom kým som bola sama doma, niekoľko pascí som nachystala až potom konečne zmizli. netuším či som ich priniesla z obchodu alebo od susedov...
@stellarstar koľko trvá sa toho zbaviť, stále mi to tu lieta vecer...som už na nervy z toho....ani jedlo nie je na chodbe a lieta ich tu pár 😑
približne 1-2 týždne kým to pokapalo aj tie extra zalezené lebo nemali čo žrať..
No týždeň dva to potrvá, je to na nervy
@stellarstar 🙄 hádam sa zbavíme úspešne toho, ďakujem
@veron2811