Čo je to za chrobáka?

luminka13
19. aug 2022

Vopred sa ospravedlňujem za kvalitu fotky, ale lepšiu bohužiaľ nemám. Poslala mi ju sestra. Keď bola v práci na nočnej tak si všimla že jej niečo chodí po ruke a tak to chcela striasť dole a vtedy ju to bodlo do prsta. Dosť jej to napuchlo, brnelo a tá bolesť sa jej šírila do celej ruky. Ja som sa s týmto hmyzom ešte nestretla, tak jej neviem povedať čo to presne je, aj keď mi to kadečo pripomína. Stretol sa s tým niekto? Poznáte o aký hmyz ide? Našťastie sa to sestre už zlepšilo (aj keď to zo začiatku vyzeralo na dosť silnú alergickú reakciu) Ale aj tak by sme rady vedeli čo to je 🙂 (už len zo zvedavosti) Ďakujem za každú odpoveď ❤️🙏

bloger
19. aug 2022

Vyzerá to na Plošticu

sono2
19. aug 2022

Podľa mňa nie je
A to kde? Na Slovensku?

20erika07
19. aug 2022

Hod do google lens a vyhodi ti to tam co to je

luminka13
autor
19. aug 2022

@sono2 Áno tu na Slovensku. Konkrétne v Pezinku v kučišdorfskej doline. Pracuje v dome dôchodcov a s týmto hmyzom sa stretla akurát teraz na nočnej službe. Už kadečo jej tam cez balkón vletelo alebo vliezlo...sršeň, kobylky, modlivka, pavúky, ale toto nevieme čo je 😕 Ten dom dôchodcov je pri lese, takže tam môže naozaj kadečo vletieť. Ja veľmi veľa času trávim v prírode a tiež som sa už s kadečím stretla, ale s týmto zrovna nie. A boli sme celkom zvedavé, že čo to môže byť

luminka13
autor
19. aug 2022

@20erika07 To som už práveže skúšala a vyhodilo mi tam rôzne pavúky podobnej farby a zopár iných chrobákov, ale ani jeden sa nepodobal na tohto. Potom som skúšala aj iné aplikácie na vyhľadávanie hmyzu, ale aj tam bezúspešne. Našlo mi nejakého motýľa. Možno je to aj tým, že to nie je zrovna kvalitná fotka..neviem. Ale aj tak ďakujem 🙂

aalt
19. aug 2022

Fotka nic moc, ale plostica to nie je.

ninusa221
19. aug 2022

Mne to pride ako bzdocha

aalt
19. aug 2022
jankalukasova
19. aug 2022

Mne to príde ako niektorá zo zákerníc...

annadan
19. aug 2022

je to dosť nekvalitná fotka, ale ten pohľad mi stačil 😀 nič príjemné, vôbec by som také niečo doma mať nechcela, fuj

doriiis
19. aug 2022
doriiis
19. aug 2022

Toto vyhodil google

doriiis
19. aug 2022

A na prvy obrazok toto

aalt
19. aug 2022

@doriiis vos urcite nie ... nestraste ju nezmyslami. vos ma tak 2mm, toto vyzera tak 1~2 cm.

luminka13
autor
19. aug 2022

@jankalukasova Aj ja som ešte hľadala čo by to mohlo byť. Skúsila som všeličo zadať a nakoniec aj tú zákernicu..a naozaj. Mám pocit že je to tomu tak najviac podobné. Neviem to síce na sto percent, ale myslím si že by to mohla byť jedna zo zákerníc 🙂 Ďakujem

luminka13
autor
19. aug 2022

@annadan Veru. Je to naozaj nekvalitná fotka. Na jednu stranu som aj rada 😄 pretože mi to tiež takto bohato stačilo vidieť. Z niektorých chrobákov, hmyzu nemám zrovna najlepší pocit. Pavúky mi kupodivu vôbec nevadia. Tie kľudne chytím aj do ruky. Ale tento chrobák mi nepríde zrovna sympatický. A naozaj si neviem predstaviť že by mi toto liezlo po dome a už vôbec nie po mojej ruke. Hlavne keď si predstavím že ho chcela len striasť dole a pritom sa ho ani len nedotkla a aj tak ju hneď bodol. Veľmi nepríjemné. Takže sa jej ani nedivím že ho fotila len z diaľky a že si to počas fotenia priblížila 😃 Nj ale na druhú stranu je škoda že je tá fotka tak nekvalitná. Potom sa to ťažko hľadá

luminka13
autor
19. aug 2022

Pozerala som všetko možné aj tie bzdochy, ale asi mi to naozaj ide tak najviac k tým zákernicám 🤔

luminka13
autor
19. aug 2022

@doriiis No to aj mne takto kadečo našlo. Ako som už písala...dokonca aj motýľa hh. Fakt škoda že je tá fotka tak nekvalitná. Kvôli tomu sa nedá na sto percent povedať čo to presne je 😕

luminka13
autor
19. aug 2022

@aalt 🙂

luminka13
autor
19. aug 2022

Každopádne ďakujem všetkým za ochotu a pomoc 😊 Ste super ❤️