Čo je to za chrobáka ?

domka1205
22. okt 2019

Ahojte baby prosím vás čo je toto za chrobáka ? Prepáčte za kvalitu ale nešlo mi to lepšie odfotiť, na konci tela má akoby dva take výrastky..ďakujem

77daniela77
22. okt 2019

@janci05 Hej,vyzera to tak.V zivote som nepocula o žižavke.

janci05
22. okt 2019

@77daniela77 Má rada tmavé a vlhké priestory.

77daniela77
22. okt 2019

@janci05 Nezvykne to byt aj pod kamenmi a kvetinacmi vonku?Myslim ze tam som to videla na kope ked som dvihla a utekalo to dost rychlo.....

janci05
22. okt 2019

@77daniela77 Môže byť. Ja som ich tiež kedysi dávno ešte u mojej starkej videla, v rodinnom dome.

77daniela77
22. okt 2019

@janci05 Nevedela som ze sa to vola žižavka,uz budem vediet.

petkasaurus
22. okt 2019

Ked sme boli male decka, vsetci sme to volali zamorske chrobaciky.. Asi ze to vyzera ako trilobit alebo co, doteraz netusim..

h2
22. okt 2019

@janci05 Jéj, ďakujem veľmi pekne, týchto chrobákov máme na dvore veľa, nikdy som nevedela, ako sa volajú. Môj syn im preto vymyslel meno (mal vtedy asi 4 roky), takže odvtedy tohoto chrobáčika voláme "bizong". Dobre vedieť, že sa volá Žižiavka, hneď ráno to synovi poviem, jemu sa to bude určite páčiť. 😁♥️

domka1205
autor
22. okt 2019

ďakujem kocky, bude to ono,no ja som našla asi troch v spálni kurnik, nechápem ako sa to tam mohlo dostať.....gruntujem stále,dokonca aj pod posteľ nám chodí irobot mop, našla som mačke na chvoste jedného ( mame dlhosrstu a ta lubi vymetat všetky zákutia bytu), dnes akurát hovorím mužovi že mi pripomínajú tie čo bývali pod skalkami v zahrade,no nechápem...len dúfam, že ich bolo ozaj len pár, lebo má všetko svrbí len keď to vidím..

1984gabriela
24. okt 2019

Ja som to tiež včera večer našla v kúpeľni zase keď zasvietim tak to stojí tiež rozmýšľam ako sa z toho zbaviť poraďte