ahojte,
casto sa mi stava, ze co pre inych je tazke to je pre mna lahke. Dnes som mala skusku , ktora mi prisla hrozne tazka a pritom ludia mi hovorili, ze to bolo lahke. Uz neviem ci som blba abo co. Strasne ma to cely zivot hneva, ze preco to tak je. Niekedy si aj poviem, ze ci by nebolo fajn keby toto co pre inych tazke tak aby pre mna to nebolo az take lahke. A potom neviem pochopit opacnu situaciu.. Uz neviem co dalej robit. Ocitli ste sa niekedy v takej situacii, ze ste si taketo povedali?
@ivka225 no lenze je od vas vyzadovane aby ste vedeli vsetko.. lenze kazdemu ide nieco ine
vyžadované môže byť ale nikto nemôže vedieť úplne všetko, takže je akceptovateľné, že šľtudent nemá 100% bodov na všetkých skúškach.
a ako napísala @ivka225 sme rôzni
Ale nie, nikto odo mňa nemôže vyžadovať aby som bola dobrá v organickej chémii a súčasne v dejinách Argentíny. Iná vec je, ak som sa dobrovoľne zapísala na štúdium chémie. Tam je pochopiteľné, že sa odo mňa očakáva istá (čo najvyššia) úroveň v rôznych jej oblastiach.
@ibatanecnica
@ivka225 s jednym predmetom sa trapim uz tri roky.. ostatne mi idu super a toto nie a nie sa naucit.. proste ci aj logicky, ci len naspamat.. no neviem to
Lebo každý má talent na niečo iné
@minenkak no lenze prave vzdy ten predmet nespravim
Ešte existuje bifľovanie
@minenkak aj to som skusala..
@minenkak myslim, ze som beznadejny pripad
neivem do akej miery je ten predmet dôležitý ale asi sa ho iba nabifliť, nech prejdeš.
A aký je to predmet?
Tak zmeň školu alebo akceptuj ,že tento predmet zvládneš l,en na to aby si prešla
@ibatanecnica nie je dolezity.. len na tom predmete robia ocistu pre rocnik
no tak potom buď prejdeš alebo...., príp. skús nejaké doučko, o aký predm et ide?
akosi som to celé nepochopila, najprv "čo je pre iných ťažké, to je pre mňa ľahké" a potom zrazu si mala skúšku, ktorá ti prišla ťažká a pre iných bola ľahká... tak ako to je vlastne? Proste tie vedomosti na skúšku musíš nejako natlačiť do hlavy a zbaviť sa prehnaného sebavedomia, že pre teba je všetko ľahké
Tak si sprav tahak. Poznam podobne predmety ako literarna veda a pod na filozofickej fakulte. Za cias profesora Hochela, nech je mu zem lahka, to bolo sito a povyhadzoval desiatky studentov. Myslim, povyhadzoval aj na opravnych a museli opustit rocnik/skolu. Nebol dusevne normalny, vedelo sa to o nom na katedre aj medzi jeho kolegami. Preto urob co je treba aby ti nejaky blby a zbytocny predmet neznicil sance ked si v ostatnych predmetoch dobra. Davam ti zvolenie podvadzat. Tiez som to robila a btw uz pri pisani tahaka som sa vela naucila, pre tych co chcu moralizovat. V praktickom tlmoceni alebo prekladani mi bude vedomost o existencii kakofonie a ine kktiny co sa ucili na literarnej vede, na dve veci. Pracuj efektivne, nie tvrdo.
A aky je to predmet? 🙂
@ibatanecnica statistika.. na ten predmet sa tahak neda spravit, lebo sa to robi priamo v zadavacom exceli
no tak v tom nepomôžem, držím palce
Ved chod na doucko. Ked ti to nejde do hlavy potrebujes niekoho co ti to lepsie vysvetli. Asi to nebude tak nedolezity predmet ked nim precistia rocnik. A ked to nezvladas chyba je u teba hoci ine predmety sa ti zdaju lahke. Tento nezvladas tak logicky potrebujes pomoc .
Mozno by som skusil pohladat aj na youtube (niekedy ani nevadi, ze je to v nejakom cudzom jazyku), byvaju tam solidne, nazorne urobene niektore "uciva". Treba trpezlivo hladat konkretne pojmy z uciva, ktore ti robia problemy. Niekedy tam clovek nasaje podstatu a potom sa uz rozbehne.
Ach to poznam, témy ktoré ma zaujímajú, napríklad ohľadom mojej prace jeden krát si precitam odborný článok všetko si pamätám vrátane rôznych čísel, odborných názvov
Ale napríklad čokoľvek o daniach, ekonomike normálne sa mi spraví také koliesko v hlave ako ked sa načítava niečo vo Windows a len sa točí a točí a točí a ja nic, úplne tupá .
Normálne nechápem písanému textu, prečítam 3 vety a už neviem co bolo v prvej
Inými slovami: Ľudia sú rôzni.