Čo je podľa vás väčšie šťastie?

4. dec 2021

Ahojte mám taku otázku na zamyslenie . Čo je podľa vás väčšie šťastie ? Dokonalý vzťah , bez nejakých problémov , hádok , krásnych chvíľ , verného muža vernú ženu atd atd .. ale nemôcť mat deti , alebo mat dieťa ale nie vo vzťahu , vzťah sa rozpadol , rodina neexistuje . Je podľa vás väčšie stastie stastny manželský pár túžiaci ale po dietati ktoré nemôže zatiaľ mat , alebo slobodná mamička smutiaca za manželom ale zato s najväčším darom a to je jej dieťa . Hm?

kittykat22
4. dec 2021

stastie je, ked tu nepises svoje 150 filozoficky zalozene zbytocne forum. Takze dnes, to pre mna o stasti nie je. Preco si na tieto svoje blbosti nezalozis blog.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
777januska777
4. dec 2021

Šťastné manželstvo aj keď bez deti.

marca12
4. dec 2021

Tazka otazka,ale asi stastne manzelstvo bez deti

felycity
4. dec 2021

šťastné manželstvo aj keď bez detí

ella_price
4. dec 2021

Šťastie je, keď prestaneš čítať Nietzscheho a Freuda 🙃🙃

zuzubb007
4. dec 2021

Mat dieta ci uz s muzom ci bez, vzdy sa daky najde, ale dieta je vzdy na prvom mieste

kacena4
4. dec 2021

stastie je irelevantny pojem, ako mozes byt stastna v manzelstve ked tuzis po dietati a nemozes ho mat?? to nie je stastne manzelstvo... stastnym si ho mozes spravit ked si najdes inu cinnost ktora ta vo vztahu naplni - az potom mozes byt stastna, a matka bez manzela stastna nie je, trpi, ze je na vsetko sama a chyba jej dospely partner s ktorym by zdielala pocity a radosti z dietata...

lucia147852
4. dec 2021

Na toto neexistuje odpoved. Niekto môže mat všetko a nedokáže byt stastny, niekto nič a byt stastny z maličkosti. Dôležité je, ako je človek nastavený. Šťastie musí vychádzať z nás. Iný človek ani veci, ani dieťa nespraví z nešťastného človeka šťastného.

dencagee
4. dec 2021

Pre každého je šťastie niečo iné, takéto veci sa nedajú paušalizovať. Pre mna ale rozhodne možnosť 1 - byť šťastný spokojný pár kľudne bez detí. Ja osobne nechápem takéto čakanie “na niečo lepšie”, ja žijem prítomnosťou a nelipnem na tom, čo by mohlo byť, čo ostatní považujú za správne alebo za ideál. My sme s mužom bez detí, sme šťastní, spokojní, nič nám nechýba, cítime sa naplnení aj bez detí. Moja teta má vyše 40, taktiež s mužom nemajú deti a šťastnejší pár nepoznám. Takže každý podľa seba.

janetinka27
4. dec 2021

stastie je pre kazdeho nieco ine.mam manzela s dobrym srdcom,zijeme normalne,mame sa radi a deti neprisli.manzelstvo je zivotne spolocenstvo,v ktorom clovek moze davat aj dostavat. dieta je dar.mat dieta a nedat mu istotu v usporiadanom vztahu rodicov,ma podla mna nasledky na psychiku,sebalasku dietata v buducnosti.
ale dnes ludia casto nebuduju pevne partnerske vztahy, prelievaju sa zivotom ako pride, myslia vela na seba,privadzaju deti do neistoty a hadok. dieta za to nemoze.nie je dnes nic vynimocne,ze deti ziju iba pri matke.spolocnost to vyriesila davkami,vyzivnym atd,takze sa mozu ci zeny aj muzi spoliehat na zadne vratka a ked sa im nieco vo vztahu nezda,tak z neho odidu.

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moonlight1210
4. dec 2021

Stastne manzelstvo, aj ked bez deti. Za podmienky, ze obaja su zreli jedinci, ktori chapu svoju situaciu a tato smutna skutocnost, ze nemozu, im napokon nerozvrati manzelstvo.

Mat dieta za kazdu cenu, a potom ledva prezivat, ono vyrastat s tym, ze toto nemoze, tam nemoze,… Ucila som, bolo kopec takych deti, co zili len s mamou a mali to tie mamy tazke. Oni na smeny v praci, deti nespokojne so zivotom. Hlavne, ked boli v puberte.
Cca vzdy z piatich takych jedno nezopakovalo nevydarenu vztahovu zivotnu drahu svojich rodicov a pisunulo sa niekam. Zvysne s miernymi zmenami isli presne ten isty cyklus svojich rodicov.

hederamonstera
4. dec 2021

Ja radsej stastne manzelstvo bez deti.

rubinka
4. dec 2021

Šťastný je ten, kto prijíma všetko dobré i zlé čo mu život prináša. V tom spočíva šťastie a vyrovnanosť človeka. V nastavení jeho myslenia.

jana_eyre_2
4. dec 2021

Nikdy som nerozumela týmto otázkam na zamyslenie.. pripomína mi to moju sesternicu, keď sme mali tak 8r tak mi často kládla také otázky "koho máš radšej mamu či otca" "koho by si zachránila z horiaceho domu"..

Šťastie je podľa mňa vtedy, keď nemusíš riešiť žiadne vážne choroby, úmrtia a je jedno či ide o bezdetné manželstvo alebo o slobodnú mamu.. totiž aj manželka v bezdetnom manželstve môže byť nešťastná ak aj má úžasného manžela.. tak aj slobodná matka môže byť šťastná ak sa aj stará.sama o deti.. šťastie je vždy nastavenie mysle a jediné čo to naozaj môže pokaziť je vážna choroba partnera, či dieťaťa.. takto to vidím ja..

maminkadeticiek
4. dec 2021

Nemas co na robote preboha? 🤦‍♀️

luccija
4. dec 2021

Pre každú ženu niečo iné.Pre mňa dieťa aj bez partnera veď si môžem nájsť druhého...dieťa je moja krv, muž nie🙂blbo napísané, ale je to tak.

macekovam
4. dec 2021

Aj ta mamička s dieťaťom je v pohode. Véd chlap príde casom

oliviakatka
4. dec 2021

Šťastné manželstvo bez deti ❤

zmrzlinka2021
4. dec 2021

Urcite pre stastne manzelstvo bez deti. Dieta je len na cas, manzel na cely zivot, manzel ta formuje, je ti oporou, pomaha ti prekonavat tazke veci, je tvojou druhou polkou a preto by mal byt na prvom mieste.

ivik4
4. dec 2021

1

hederamonstera
4. dec 2021

@zmrzlinka2021 presne👌🏻

h2
4. dec 2021

"Dokonalý vzťah , bez nejakých problémov , hádok , krásnych chvíľ , verného muža..." Čiže: dokonalý vzťah BEZ krásnych chvíľ a verného muža? 🤔😂

66simonka66
4. dec 2021

V minulosti by som povedala že šťastný vzťah bez detí, ale od kedy mám deti som zistila že oni sú môj život a nevedela by som si už predstaviť ich nemať, sú naozaj pre mňa prvoradé. Takže ak by som mala odpovedať teraz, vybrala by som si určite deti.

mamina0078
4. dec 2021

Pre každého niečo iné. Niekto kto sa nechce viazať do manželstva manželstvo nebude najšťastnehšie. Pre niekoho kto chce mať deti tak predstava života bez detí nebude najšťastnejšia, keď žena bola týraná mužom tak ako slobodná bude šťastnejšia matka ako keby mala ďalej sa hrať na šťastné manželstvo/vzťah... nedá sa to zovšeobecniť

elementissa
4. dec 2021

Pre mňa je najväčšie šťastie mat po boku partnera, ktorý bude pri mne celý život. Dieťa je len požičané na pár rokov a potom si ide svojou cestou. Ale to som ja. Zároveň ani nie som prívrženec nekonečného snaženia sa o dieťa, lebo podľa mňa, ak chce pár dieťa zo správnych dôvodov (nie len preto, že sa potrebuje za každú cenu množiť), tak si dieťa adoptuje. Ale ak chcú ľudia iba vlastne biologické dieťa a žiadne iné, tak to je len ten úplne najprimitivnejsi rozmnožovaci pud, ktorý hovorí z nich. Ale viem, že je kopa ľudí, ktorým stačí k šťastiu iba posunúť svoje vzácne a úžasné gény ďalej. To je jedno kto je ten druhý rodič, je jedno, že dieťa nevie, čo je skutočná rodina, je jedno, že má zlý vzor rodinného spolužitia už od narodenia. Hlavne, že majú dieťa, lebo to je pre niektorých strop stropov a top topov. A potom sú ľudia, ktorí chcú prežiť krásny partnerský život a nepotrebujú k tomu deti alebo chcú mať deti, lebo chcú odovzdať svoju lásku a to, čo sa sami v živote naučili. A z mojej skúsenosti, to sú ľudia, ktorí si dieťa adoptujú ak sa o vlastné snažia viac ako 2 roky a nedarí sa, pretože vedia, že úloha rodiča začína až vtedy, keď už je dieťa na svete a je im úprimne jedno, kto ho vytlačil. Ale poznám aj ženy, osobne, ktoré túžia iba po tom, aby boli tehotné. Oni nechcú deti vychovávať. Oni chcú len byť tehotné a potom kojit a kočíkovat a hneď ako dieťa vyrastie z toho veku, tak potrebujú ďalšie a ďalšie. Síce výchova je tam à la ulica, lebo žena potrebuje len byť tehotná a kojit, dalej sa už piska. Poznám rodinu, kde sa dve sestry predháňajú v počte detí, lebo si tým dokazujú, ktorá je viac a podobné skvosty. V konečnom dôsledku, nech si žije každý ako chce. Ja si žijem po svojom, ty si ži po svojom a čo si myslia ostatní, to môže byť každému ukradnuté. Je samozrejme iné ak sa vzťah rozpadne kvôli agresivite alebo týraniu, tam je to samozrejmé. Ale inak, pre mňa osobne je lepšie mať dobrého partnera a nemať deti

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
7lenka11
4. dec 2021

Pre mna rozhodne manzelstvo a partner na prvom mieste. Je to clovek, ktory ma najlepsie pozna, vzdy pri mne stoji, preskaceme si spolu dobre aj zle.. nech hovori kto chce, co chce, pre mna je partner cislo 1.. mat dieta je urcite skvele, no pride den, ked si dieta zacne zit svoj zivot, mozno daleko od nas a budeme radi, ak sa uvidime parkrat do roka.. presne to sa stalo mojej znamej - deti boli pre nu vsetko, partner isiel bokom.. nakoniec jej dcera odisla do Australie, kde ma svoju rodinu a vidia sa raz za dva roky... ona je teraz sama vo velkom dome
No partner tu bude vzdy pre mna a vzdy to bude clovek, ktory stoji po mojom boku...

maria1678
5. dec 2021

Odpoveď na tvoju otázku záleží od priorít každej osoby, pre mňa predstavuje dokonalé šťastie Boh, v Ňom mam všetko vo všetkom 💖, nikto sa Mu nevyrovná, On je pre mňa úplný TOP. A to spadam do kategórie "vydatá s potomstvom".