Čo je podľa vás v dnešnej dobe malomeštiactvo?

14. máj 2024

Uplne seriozne ☺️ napr., ak vasa polovicka na verejnosti nahlas prdi, a vy ho upozornite viac krat na to, ze to je neslusne, je to malomestiactvo?

a_alexandra_a
14. máj 2024

Nie, to je obyčajná hlúposť a nevychovanosť.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzitko74
14. máj 2024

Čiže ak tomu dobre rozumiem, ty sa snažíš skultivovať svojho poloneandrtálca a on ti šplechne do očí, že si malomeštiačka?
Nie, nie si.

aniele
14. máj 2024

To upozornenie nie je malomeštiactvo. Aspoň ja som tak pochopila otázku. Je to len... požiadavka byť slušný. A on nevie, ako sa "obrániť" (pretože to vlastne nejde, tá požiadavka je oprávnená, na verejnosti sa to naozaj nepatrí), tak útočí. Chýba mu základná výchova. Ako sa správa v iných oblastiach (napr. pri jedle...)?

viestta
14. máj 2024

Vie ten tvoj neandrtalec vobec co je malomestiacstvo? Lebo prdenie na verejnosti je iba buranstvo a zanedbana vychova.

autor
14. máj 2024

@zuzitko74 Ano, presne tak. Pripadne, ak si dovolim povedat, aby sme sa nehadali na dvore pred susedovcami, ale riesili veci vovnutri v dome. Aj za to som malomestiacka podla neho.

h2
14. máj 2024

@a_alexandra_a Ja myslím, že autorka sa pýta, či je malomeštiactvo to upozorňovanie, nie to prdenie. 😀

viestta
14. máj 2024

malomeštiak -a mn. -ci m. človek s plytkým životným cieľom, s obmedzeným rozhľadom.
Jednoducho ked sa niekto hra na nieco co v skutocnosti nie je

autor
14. máj 2024

@h2 Ano ano tak.

autor
14. máj 2024

@viestta 😀 tak mojim zivotnym cielom isto nie je vychovavat 40r capa 😀

autor
14. máj 2024

@viestta podla mna je to tiez buranstvo, len sme z inych “vychov”.

zmrzlinka2021
14. máj 2024

Autorka,

prečo si sa za neho vobec vydala?

a_alexandra_a
14. máj 2024

@h2 hej, pochopila som neskôr 🙂

autor
14. máj 2024

@zmrzlinka2021 ved ma ine kvality. Ale zda sa mi, ze az prilis polavuje v takych tych zakladnych spolocenskych “nastaveniach” alebo ako to nazvat.

viestta
14. máj 2024

Autorka, muzi sa pricasto stavaju "naturalnymi" vo vyssom veku. Neviem cim to je

zmrzlinka2021
14. máj 2024

@viestta Ja si myslim, ze o tych, co pises, oni vzdy taki boli, len vekom sa to u cloveka prehlbuje, nasobi.

0silvia0
14. máj 2024

No tak pre burana asi malomeštiačka budeš, akože sa hráš na paničku, ktorou nie si, tým chce tvoj buranko povedať. Ale on chúďa nevie čo znamená malomeštiactvo, takže by som jeho kecy o malomeštiactve vážne nebrala. To sú len také kecy, asi podľa neho nie si dosť prirodzená, čiže prdenie, grganie na verejnosti a vrieskanie na plné hrdlo v záhrade, aby vás všetci počuli. To si mohol nájsť nejakú podobnú, by im to lepšie ladilo...

andrea2323
14. máj 2024

Z tohto vychádzajú len dve veci:
1, je to nechutné ak to robí aj napriek upozorneniam 🙈
2. oháňa sa slovami, ktorých význam nepozná 😁

viestta
14. máj 2024

@zmrzlinka2021 mas, pravdu. Upustaju od hry na chrumkavych, lebo je to pohodlnejsie

diewcatqoo
14. máj 2024

A ten tvoj mudrlnat vie, co je malomestiactvo?
Btw, pre mna je typickou predstavitelkou malomestiactva napr. Plackova. Rozumu to nepobralo, vyjadrovanie jak z 5. cenovej, z topanok slama trci, ale musim pri kazdej jednej prilezitosti kazdemu ukazat, ze mam peniaze, ze si mozem cokolvek dovolit a ze som "vyssia" vrstva. Preto sa obliekam jak kolotocar a jazdim na kolotocarskom aute - nevadi, ze je to nevkusne, hlavne, nech je vidno znacky.

miamaria
14. máj 2024

@diewcatqoo presne

eliska13
14. máj 2024

Možno si uzkoprsa.My nehráme pred susedmi chrumkavych, keď sa chceme pohádať kľudne aj na dvore.A tak isto som už všeličo počula od všetkých susedov.Prdi kde?tu nikto neprdi a muži aj ženy sú dokonalí.

mane01
14. máj 2024

Nie, to je sedláctvo! 🤷🏼‍♀️

mane01
14. máj 2024

@mane01 ach, teraz mi docvaklo, ze to ty mas byt podla neho ta malomestiacka 😂😂😂 nie, vyzadovat zakladne slusne spravanie nie je malomestiactvo…

autor
14. máj 2024

@viestta ano ved prave, a cakala som, ze to pride neskor, po 60ke, ale mylila som sa 🫣

ahhola
14. máj 2024

SLOVNÍK FILOZOFIE
malomeštiactvo
– „1. hromad. malomeštiaci, ľudia pochádzajúci z mestského prostredia s obmedzeným spôsobom myslenia, chápaní ako celok: kritizovať odrodené slovenské malomeštiactvo; pseudomorálka malomeštiactva

2. pejor. plytkosť životných cieľov, povrchnosť, obmedzený rozhľad a spôsob myslenia; súhrn vlastností malomeštiackeho človeka; syn. meštiactvo, filisterstvo

Taky vyraz som od 89.tusim ani nepocula, tak ako som do 89.nepocula o slnieckarich🌞
Taky protipol...
Neobmedzeny sposob myslenia, kazdy ma pravo na vsetko a kto tvrdi opak ne dezolat.