Vie mi niekto poradit co na mastné usadeniny v rúre na pecenie? Pár vecí som uz vyskúsala, ale tie skaredé mastné a vselijaké usadeniny nie a nie odstránit. Ktory vyrobok je najlepsí a najúcinnejsí?
Ak chces skusit nieco "domacke", tak vrelo odporucam sodu bikarbonu (moze byt aj prasok do peciva) a obycajny prostriedok na rucne umyvanie riadu. Nanes priamo v rure na flaky, sprav taky maglajz a nechaj to tak. Po hodinke, dvoch, ked si zase spomenies, to vydrhni navlhcenou hubkou a hotovo. Budes sa divit, ako to pojde prec. Najma na mastnoty je to super. Aj na tu hnusnu kuchynsku spinu hore na polickach a skinkach 😉
Ja som tak vycistila aj zaprskane a pripecenie dvierka na rure...
A inak tie hrube prihorene zvysky cojaviemcoho najprv zoskrabem tou skrabkou na sklokeramicke plochy.
Hotove pripravky osobne nemam rada, lebo aj po dokladnom niekolkonasobnom utreti to pri prvych dvoch zapnutiach rury smrdi tym pripravkom ☹ A taky kolac nechcem 😉
ja robím takú zmesku prášok do pečiva, jar, W5 kupujem v lidli na odmasťovanie, nanesiem na mastné miesta a nechám to tak hodinu dve pôsobiť a potom umyjem,
@ildiko28 mne sa rúra dobre čistí s Grilpur-om, kuk: http://eshop.tatrachema.com/tekute-cistiace-pro...
Používam gel, rozprašovací som ešte nemala. Rúru si jemne nahrejem na cca 50stC a potom nanesiem gel na pripálené miesta - nechám pôsobiť podľa návodu a potom umyjem, prípadne postup zopakujem...ak ide o staršiu pripáleninu, tak to opakujem viac krát.