Čo vravíte na Cynthiino usmrtenie. Deti budú na Vianoce bez mamičky a otec (ex policajt) si veselo pobehuje na slobode. Existuje na Slovensku spravodlivosť, vymožiteľnosť práva, fungujúca, neskorumpovaná polícia a súdnictvo?
Urobili procesnú chybu. Žiaľ.
Ale to neznamená že ho pustili len tak a že každý policajt je s tým stotožnený
@pribinak prosím ťa!!!!! Ako dlho ubehlo od vraždy? Nevrav mi!!! Nevrav mi, že v normálnom štáte ho nemôžu prísť zatknúť znova a nedá sa vzniesť námietka v urýchlenom konaní ani nič!!! On pokiaľ si dobre psmatám, robil na kriminálnej polícii?
Môžu ho prísť zatknúť znovu, ale to nie je len tak.
Tak buď píš celé ako to procesne je, alebo nepis nič, lebo potom takáto téma nemá zmysel
@pribinak neexistuje, že za ten čas čo prešiel nesedí v base? Aké nie len tak? Naschval nájdem dôvod aby vrah behal po slobode? Si zober že im desivo zabil dcéru a matku malých detí, ktorú bol ešte akože hľadať s jej otcom a zakopal ju pos detským pieskoviskom? Ako sa asi cítia pozostalí, aký strach a úzkosť musia mať?
My sme sa vcera prave s muzom rozpravali, ze ako to je mozne, ze tolkym policajtom proste prepne a zabiju cloveka. Chapem, ze to povolanie je asi psychicky narocne, ale nerobia sa nahodou kvoli tomu pravidelne psychotesty? Teraz dobil jeden policajt bezdomovca v KE, nedavno dalsi zastrelil to male babatko, henten zabil Cynthiu, pred casom tusim v SNV tiez zabil jeden svoju snubenicu kratko pred svadbou...
@diewcatqoo psychotesty sa robia pri vstupe do policajného zboru. Žiadne pravidelné.
S tebou je ťažké diskutovať, nepíšeš nič o procesnej chybe ktorú urobili. Len omieľas dokolecka to iste
To sa nedá, že zajtra príde Jožo a Fero a Dura len tak znovu zatknú
@bosorkabb aha, mala som za to, ze sa robia pravidelne po urcitom case. No, tak by sa asi mali zaviest pravidelne, pretoze ocividne niektori jedinci casom otupievavaju 🤷♀️
aj keby to bola nejaká závažná procesná chyba kde by vrahovi bolo nejako uškodené, tak no a čo? 🤷 nech si n*sere 🖕 ale oni len zabudli zaznačiť kedy mu dali putá či čo to bolo za hovadinu 🤦 neverím že to nebolo účelové
@diewcatqoo ja si myslím,že sa robia pravidelne. Veď majú zbraň. Tam treba v nejakom intervale robiť.
takých prípadov bolo aj bude - myslím tie procesné chyby... kto vie ako to v skutočnosti bolo. však Slovensko.
nenarobíš nič, nespravodlivosť bola aj bude....
@diewcatqoo nie robia pri vstupe tak ako vojaci. Výnimočne je možné poslať príslušníka aj častejšie ak to jeho nadriadený navrhne.
Každoročne robia fyzické preskúšanie nie psychologické.
A zbraň je súčasť povolania. Tiež vlastným zbrojný preukaz a testy som mala raz. Mám možnosť si zbraň aj kúpiť ale momentálne ju nemám.
Tie psychotesty môžeš urobiť na prd a o pol roka v pohode.
Ono to totiž dosť záleží na tvojom rozpoložení.
To že ho prepustili ešte neznamena že ho nemôžu zavrieť a zobrať nanovo.To že je teraz na slobode zakratko môže ísť nazad.
Douc sa zaklady prava,konecne slovo ma prokurator (rozhoduje o podani obzaloby) alebo sud-rozhoduje vo veci. Niekedy sa moze vysetrovatel aj na hlavu postavit,ale ked prokurator povie,ze je tam procesna chyba,alebo ze dokazy nepovazuje za dostatocne,tak to takto dopadne. Bohuzial,tak to velmi casto je. Je to splet,konecne slovo ma prokuratura a rozhoduje sud. A o sudnictve sa bavit ani nebudem,vymenovala by som xy okresov,v ktorych trestnopravne veci trvaju neskutocne dlhoooo. Chore,ale je to tak. Ty si co myslis,ze policajt moze vziat do vazby len tak cloveka? Hej,vezme,ked o tom rozhodne sud alebo v pripravnom konani poda navrh prokurator a sud vyhovie. O tom policajt veru nerozhoduje,treba sa ponorit do hlbin prava a zistis,ze je to splet,v ktorej policajt hra len urcitu rolu. A kde nastala teda procesna chyba?neuviedlo sa to,takze aj to je podstatne. Urobil ju policajt,prokurator? Preco tak rozhodol sud?lebo o procesnych chybach rozhoduje sud,vtedy odmietne obzalobu. Je sud neomylny?stotoznila by sa aj poda OCTK s pravnym nazorom sudu? Videla si spis? Asi nie…vidis?tisice otazok,na ktore nikto z nas neodpovie…vieme,ze nieco je zle,ale prv,nez budeme konkretne chrlit z ust ohen,treba si dostudovat veci. Mier
@diewcatqoo vymenovala si všetko desivé prípady policajtov. Niekde som čítala, že k určitým profesiám, inklinujú psychopati. Tÿmto nechcem samozrejme označiť všetkých uniformovaných za psychíopatov, ale všetky tebou spomínané prípady som čítalá a vo všetkých mi prišli páchatelia veľmi psychopatický. Ďalšia vec, majú doma zbraň a tam je už len krôčik …. Tu mi ešte napadol, pani primátorky syn- policajt (ktorého kolegovia sa báli s mím robiť keďže bol s jeho povahou ozbrojený)- nakoniec zastrelil kolegu, ale riešia ho na psychiatrii, takže do basy nepôjde. Či pôjdu do basy tí, ktorí ignorovali jeho zlý zdravotný stav a vôbec ho nechali pracovať v PZ? Pochybujem.
@ibajaanikiny kto urobil procesnú chybu? Vymyslieť pri vrahovi také že nenasadili putá je vyslovene účelové oslobodenie. Mali málo času od kedy sa to stalo, aby ho vzhľadom na skutočnosti išli zatknúť znova (aj s putami) ?
@ibajaanikiny toto je už len vychcanosť ľudí, ktorí v tom vedia chodiť.
@diewcatqoo spomínam si ešte na ďalší prípad, kedy ženu vysokooostaveného policajta našli mŕtvu na medziposchodí bytu. Všetko okolo bolo poriadne záhafné a okolo prípadu veľmi podozrivé ticho.
@koniarova nie veď si pozri podmienky získania a príslušné zákony. Momentálne zbraň nevlastnim ale dôvod je že mám malé dieťa a nepotrebujem ju.
Čo sa ozbrojených zložiek štátu týka tiež majú určené čo majú ich príslušníci spĺňať. Mám v rodine takých ľudí a pohybujem sa v ich okolí.
Proste robia psychotesty pri vstupe do týchto zložiek. Ak chceš zmenu treba zmeniť zákon.
@diewcatqoo psychotesty sa robia len pri prijati
A ani tie ti neodhalia dostatocne povahu cloveka a ani vyvoj jeho psychickeho stavu pocas dalsich rokov v zbore
Taktiez neodhalia ci niekto v buducnosti zaskratuje natolko, ze zabije napr vlastne dieta len z pomsty
Este raz,nenasadenie put nie je procesna chyba. A opat este raz,mozu ho zatknut aj 10 krat-pokial to 10-krat rozhodne sud
Bohuzial,na Slovensku neexistuje spravodlivost.Ja si nespominam,kedy by bol vobec policajt potrestany a odsudeny a siel by sediet,vzdy sa to nejako ututle a zaonaci. Aj ten policajt co zabil tu mamicku cez okno v Cachticiach,haha,ze nahoda,jasne ze sa z toho vyvliekol😑
A bude tu uz len horsie. Sudnictvo, policia, zakony a stat v rozklade. Poprepustani policajti, zo zakonika trhaci kalendar. K spravodlivosti sa uz bezne clovek nedostane. Mame, co sme chceli. Na destabilizacii a rozklade krajiny usilovne vlada pracuje uz mesiace.
@diewcatqoo s policajnou profesiou sa spája asi v každom štáte takéto niečo. Si zober koľko policajtov v USA si tam šlo honit ego na černochoch (keď ich častokrát obvinili, dokonca sudcovia potom odsúdili bez dôkazov)
Myslím že do policajného zboru sa hlásia dva typy ľudí:
1. Tí ktorí majú záujem o spravodlivosť a skutočne im záleží na ich práci v zmysle že sa snažia byť objektívni a robiť si prácu poriadne v medziach zákona
2. Narcisti, ktorí si potrebovali zvýšiť ego. Cítiť sa ako "hrdina". Títo majú častokrát doma problém s agresivitou, a takéto prípady končia aj vraždami - kedy sa takíto jedinci ako policajti legálne ľahko dostanú k zbrani.
Pri prvom rozhovore s policajtom vieš s akým typom hovoríš......je to obrovská procesna chyba pripadu.......veľmi smutné......ze sa vôbec stala taka vražda.
@stanulienkat presne, toto čo máme teraz nie je vláda ale zločinecké zoskupenie a je mi z nich špatne, hneď by som utiekla preč, ale nechcem 10-ročnú dcéru vytrhnúť z kolektívu, staršia študuje na strednej a je rozhodnutá odísť študovať preč... nemôžem si pomôcť ale veľmi ľutujem, že som sa narodila v tejto krajine...
Tak myslím si, že odpoved je zrejmá. Hoci malo by to byť inak.