Čo hovoríte na reklamy na lieky v televízii?

moonlightka
14. mar 2012

Ahojte neviem či len ja mám čudný pocit z reklám na lieky v televízii. Nemyslíte si, že to môže mať zlý vplyv na deti? Akože niečo mi je, tak si niečo dám. Alebo nemôže to vybudovať nejaký nebezpečný postoj detí k liekom? Nemali by sa presunut radsej do neskorsich hodin, alebo nejako to regulovat, napr. len po určitej hodine. Oni totiz idu stale, aj po detskych programoch. Aký máte na to názor.

dada1212
14. mar 2012

@moonlightka podľa mňa je zbytočné až tak preháňať vplyv médií. deti sa v prvom rade učia od svojho okolia, hlavne od rodičov. a to vo všetkom, za to aké majú návyky, ako sa správajú nemôžu média, ale ich okolie a rodičia.
ja si myslím, že do dospelosti si ponesú návyky od vás, ak napríklad uprednostňujete bylinky alebo niečo iné,tak je dosť možné, že aj oni budú. ak sa napchávate tabletkami aj preventívne, aj oni budú.

katushka16
14. mar 2012

ja to nejako neregistrujem,tie reklamy na tabletky,nezamýšľala som sa nad tým.ale zamyslela som sa keď staršia dcérka dostala v škôlke leták na očkovanie proti žltačke a tam bolo napísané,že umývať si ruky nestačí. a jej kamarátka sa pýtala maminy v šatni,že prečo si nestačí umývať ruky?nepočula som,čo jej odpovedala lebo sme boli na odchode.tiež si myslím,že to je hlúpa reklama na vakcíny...

estterka
14. mar 2012

a co tak nepozerat tolko telku? to je riesenie 😉 rozpravka a oblubeny serial sa daju pozriet aj inak ako z telky a hotovo-vybavene 🙂

estterka
14. mar 2012

a dalsia vec-nepoznaju tento postoj k liekom deti vacsinou z rodin? trosku stupne horucka a doma stres panika,na striedacku paralen s nurofenom..sirupceky na vsetko,kvapky na vsetko-nikoho nesudim,ale toto tu citam bezne na fore,ze takto to funguje. to im skor navyky robi,ako reklama.

cora73
14. mar 2012

Podla mna otras!!! Ale nic s tym nezmozeme,oni si to platia a koniec,dovi,dopo.. 😠 😠 😠 Uz davno nikto neberie ohlad na detsku dusu,co s nou mozu spravit ci uz reklamy na lieky,alebo sex cez den,alebo vrazdy a nasilie v dennych serialoch..Je to uz na nas rodicoch,co im pustime,ja volim Kiku a RTL plus,bohuzial,po nemecky,ale reklamy su tam detske,alebo Kuzelnu skolku na CT-verejnopravna,tam nesmu pustat reklamy pocas programu..STV sa moze totalne hanbit,nic pre deti neponuka,ten grc rano v nedelu pozeraju asi len ti v studiu,co to pustaju.. 😠 Co sa tyka tvojej otazky,ano,myslim si,ze deti to mozu chapat tak,ze su to ako cukriky,lebo na kazdy zastaveny prd ponukaju tony liekov,nehovoriac o Nimm 2,ta mi pije najviac krv,vitaminy+sladkosti a ak mu to nekupujes,tak svoje dieta nemilujes.. 😠 😠 O zdravej vyzive a predchadzaniu problemov sa len tliacha,akonahle niekde poviem,nech malemu nedavaju lizatko a podobne,kazdy na mna zazrie..Tak OK,dam 30 lizatiek,a potom Espumisan na bolave brusko.. 😀 Minule ma moj starsi syn ( 16 rokov ) zabil v lufte : "Mama,daj mi nejaku tabletku na spanie,nemozem v noci spavat a budim sa.." Tak sme ho poslali s muzom si kazdy vecer zabehat miesto tabletky.. 😠 Takze ano,podla mna to zanechava zle stopy...Ale to farma firmy chcu,aby sme kupovali co najviac liekov na vsetko...A prachy na reklamy maju.. ☹

katja78
14. mar 2012

@moonlightka - asi to bude novým zákonom o lieku 😅 mne oveľa viac vadí priveľa násilia a sexu, aj počas dňa, niekedy mám pocit, že filmy a seriály pre dospelých sa vysielajú cez deň a rozprávky pre deti paradoxne po 20,00 😕 😨 😖 ale v tomto prípade ide zrejme o "trend", nedá sa za tým hľadať vplyv zmeny nejakého zákona. Čo je sledované, to sa pretláča do vysielania, bez ohľadu na vek diváka 😔

moonlightka
autor
14. mar 2012

Ja nemyslim tymto na male deti, ktore by televiziu casto pozerat nemali...ale na tych vacsich...napr.
@cora73 tu pekne napisala... Minule ma moj starsi syn ( 16 rokov ) zabil v lufte : "Mama,daj mi nejaku tabletku na spanie,nemozem v noci spavat a budim sa.." Tak sme ho poslali s muzom si kazdy vecer zabehat miesto tabletky.. emoticon Takze ano,podla mna to zanechava zle stopy..
Mne osobne to nerobi dobre...furt sa tam hovori o chripke, prechladnutiach, bolestiach brucha a ked taketo reklamy idu 5 krat pocas jedneho programu ...fakt ma potom tie bolesti brucha aj chytia... a to uz nehovorim o detoch...podla mna decka vo veku od 10 rokov si nazory musia tvorit uplne divne ked pozeraju vsetko to co sa v televizii vysiela...no necudujme sa ...a nejde len o tieto reklamy ☹

gubcikova
14. mar 2012

všetko je to marketingový ťah.tak ako keď idete do obchodu a vidíte veľkú ceduľku akcia a pritom to akcia nie je.je to proste v ľuďoch dané,ak niečo vidia chcú to-čo ak mi to pomôže.a ak vám naozaj niečo je prídete do lekárne a samozrejme čo si prvé vypýtate?no to čo chodí v reklame x krát denne a potom sa poniektorý čudujú,že sú stále chorí,ked imunita po liekoch výrazne klesá.

príklad moja svokra-rok ju bolel zub.načo pôjdem k zubárke,ved ružová pirulka to vylieči.vyliečila,takže ju jeden deň zub nebolel a na druhý deň áno.fungovala rok na ružovej pirulke(dávala si preventívne jednu denne)a čo spravilo telo?vyvinulo si obrannú látku,tak že ked si dá ibalgin ani to snu nepohne a bolesť pretrváva.teraz preistotu prešla na paralen 🙄
@estterka správne si to napísala.deti to majú z rodín.u nás teda sa lieky podávajú až v najnutnejšom prípade(čipky až keď teplota presiahne 38,5)a to homeopatika.atb už fakt ked je rozvinutý nejaký zápal,či infekcia.minule prišla za mnou moja 2ročná dcérka a mi vraví-mama daj tabletku bolí ma hlava(samozrejme všetko vidí u svokry) 🙄

cora73
14. mar 2012

@moonlightka asi si mala upresnit priblizny vek,lebo kazdy skor reaguje ,ze male deti...Ako je to okolo 10-14 rocnymi nevie,ale napr u mojho starsieho uz teraz skor prevlada,ze mama,chcem chodit do posilky,takze samozrejme,uz by tam bol nabeh na anabolika 😠 ,tak dostal domov 2 cinky.. 😀 😀 No neviem,ale taki starsi uz vidia,aky je doma trend,u nas napr riesime choroby homeopatikami,cize on automaticky najprv pyta homeo,na akne zase pije zihlavovy caj,u nas doma nemame ani Paralen,ani Brufen,cize nasa rodina nie je pre farma firmy zaujimava 😀 ,ak ho nieco boli,poslem ho to najprv "rozchodit" 🙂 a ak je to vazne,ideme k dr,ale tiez sme ju vyberali podla toho,co uprednostnuje a nasa je skor homeo a alternativa,takze take vacsie deti podla mna idu po vzore rodicov a nejake reklamy ich uz az tak moc neovplynia-hlavne,ked pocuje k tym reklamam na lieky moje komentare.. 😀 😀 Ale ano,rozculuju ma tiez tie reklamy..Skor potom by som sa bala,ak by som mala dievca,vselijake tie tablety na chudnutie,co ponukaju.. 😒

cora73
14. mar 2012

Inac,ked idem raz za 100 rokov do lekarne,len sa v duchu rehocem,lebo ludia stojaci v rade predo mnou pytaju lieky,ako keby som mala prave pustenu telku.. 😀 😀 Vymenuju vsetky,na ktore bezi reklama... 😀 😀

lussy23
14. mar 2012

súhlasím a nejd elen o reklamy na lieky ale aj alkohol, alebo metafory v reklámách.. Deti to chápu predsa inak a niekedy si to zle vysvetlia. Ja som si napríklad ako menšie myslela, že po redbule budem naozaj vedieť lietať.

A tiež ma hnevajú reklamy na kriminálky. Minule dali cez rozprávku takúto ukážku. až zle mi prišlo. ŽIal telvízie radšej vymýšľajú trápne šhow(farma, hotel Pardise) a na deti úplne kašle. ☹

estterka
14. mar 2012

@gubcikova tak ja paralen nedavam vobec,ani pri 40,3 som nedala. kedze ja si o teplotach myslim svoje 😉 ale to je ina vec,jasne,ze to deti maju pochytane z domu,nie z reklam. vravim,nesudim nikoho,nech kazdy robi ako chce a uzna za vhodne,len potom sa netreba cudovat,ze deti si zvyknu na lieky. ono aj ten organizmus uz ocakava potom lieky,lebo uz je tak potlacena vsetka jeho obranyschopnost,ze uz nezvlada sam bojovat s chorobami. moje dieta bralo uz trikrat atb-ale islo jej o zivot vtedy,prvykrat by bez atb zomrela urcite,v dalsich dvoch pripadoch sme mali podozrenie na nador,takze v tej dobe trebalo rychlo konat s infekciou. ako tiez nie som blazon,ze necham umriet svoje dieta,ale obcas sa to s liekmi skutocne prehana. a tym sa buduje navyk u deti,ze na vsetko je tabletka 🙄

stardust
14. mar 2012

uz len fakt, ze vam televizie vysielaju len brak (v De detto), by mal posobit ako popud na nepozeranie bedne 😉

lucinocka
14. mar 2012

u nas v chorvatsku chodi reklama na prirodnu viagru..a ten dedko co ju propaguje vyzera tak stastne a spokojne :DDD

gubcikova
14. mar 2012

@lussy23 minule som mala možnosť počuť 2 dievčatká sa rozprávať.mali tak 9rokov a sedeli na húpačkách. "Pôjdeš dnes ešte von?" "Nie ide mi hotel paradise:" a ešte nejakú šhow čo beží na jojke dodala,ale to už neviem čo bolo.

sisaha
14. mar 2012

@gubcikova tak hotel paradise nemoze pozerat ani moja 14 rocna dcera...vacsiu hovadinu uz fakt natocit nemohli..

lujza123
15. mar 2012

@moonlightka ja si myslim ze reklamy ako take maju totalne zly vplyv nielen na deti....mne napriklad okrem tych liekovych neskutocne vadia tie na pracie prasky, wc cistice a ine ktore propaguju zenu ako bytost ktorej jedine zivotne stastie a ciel spociva v tom ze manzel ma bielu koselu a wc je bez bakterii. Vadia mi hlupe reklamy na sackove polievky kde sa vsetci tvaria jak keby nic chutnejsieho v zivote nejedli. Vadie mi reklamy kde deti hlcu martankou a ine umele vytaminy ako lentilky ( zlate komouske reklamy na zelí, jablká a iné jedla...aspon propagovali nieco co aj tie vitaminy ma) ...sama nechapem kolko ludi v chripkovych obdobiach kupuje megabalenia actimelu pricom tieto zive kultury ma pomaly kazdy jogurt.

Este ze nemam telku uz par rokov, vobec mi nechyba, doma pozerame dvd , kupila som velky monitor k pc a je to...aspon viem ze ked malej pustim krtecka tak pozera krtecka bez toho aby s rozpravkou absolvovala aj xxx reklam a fajn krvavych uputaviem na dake detektivky

lujza123
15. mar 2012

Par rokov dozadu som robievala animatorku v detskych letnych taboroch a bezne sa nam stavalo ze uz aj male 6 rocne decka ( obzvlast deti s vacsich miest hlavne petržalkové to boli fakt experti - tym nechcem urazat obyvatelov tohoto sidliska ale bohuzial tak to bolo) si prisli vypitat ibuprofen lebo ich boli hlavicka alebo brusko. Mali sme hroznovy cukor specialne pre toto a fungoval na 100%...malych pacientov hned vsetka bolest presla len co zhltli tabletku.
Neviem ci je to vplyv reklamy na deti...skor vplyv reklamy na rodicov a nasledne na deti