Čo dávate do Mikulášskeho balíčka ako výstrahu?

zuzka341
26. nov 2022

Okrem uhlia a varechy, máte nejaký iný nápad?
Jasné že budú sladkosti, len niečo tam dať aj aby spozorneli decká.
Díki.

viestta
26. nov 2022

Varechu. Kde by som uhlie zohnala?

simca06022011
26. nov 2022

@viestta Grilovacie hocikde ☺️
@zuzka341 nedávam nič 😂 pre výstrahu dostáva zdravé sladkosti 😂

galganka
26. nov 2022

Nič. Vychovávajú rodičia, nie Mikuláš. 🤷‍♀️

liz_lemon
26. nov 2022

nic take nedavam, ani by mi to nenapadlo

lindous
26. nov 2022

Ešte dnes si pamätám ako strááášne som plakala, keď som si tam ako dieťa raz našla zemiak a cibuľu 😅 mohla som mať 5 rokov a vôbec som sa kvôli tomu netešila zo sladkostí ... takže ešte sa ma to netýka, ale viem, že keď hej, tak nič takéto nebudem dávať 😂

galganka
26. nov 2022

@zuzka341 zo zvedavosti som ti mrkla profil. To dvojročnému? 🙈

evka258
26. nov 2022

@zuzka341 ja nasim Mikulasa nedavam. Dostanu v skolke, v skole, po dedine chodi Mikulas, ktory dava celkom bohate balicky. Od starkych, od babky, od tety....takze sme si aj so sestrou povedali, ze doma uz balicky nebudu....uz minuly rok som nedavala ....mali 5 a 3, takze si ani poriadne nepamatalj, ze doma nieco dostali.....starsi syn by si aj tak len jhlie zasluzil :(

angelous1991
26. nov 2022

No ja som ako decko nikdy nič také nedostala a ani svojmu synovi som nedala a to bol dobre kvítko v škôlke … to akože na výstrahu akože čoho ???? . A prečo ? Zato že vy neviete doma s dieťaťom ,, fungovať ,, tak ho treba strašiť Mikulášom ? A potom čo ? Pripomínate mu že buď dobrý lebo Mikuláš zas dá uhlie ? Alebo varechu a potom s ňou dostaneš po zadku alebo ako ? Nechápem

zuzinabila
26. nov 2022

@zuzka341 tak toto je hlupy zvyk..

xsimonkax
26. nov 2022

Ja si pamätám ako mi maminka vždy pribalila list, kde ma akože Mikuláš pochválil za dobre veci a vtipne upozornil na tie kedy som neposluchala. Papier bol okolo obhorený a zrolovany do rulicky a previazany maslickou ❤️ v tradícii pokračujem

0silvia0
26. nov 2022

@zuzka341 ziadne mikulasske vystrahy som nikdy nezazila a ani nerobila detom.

evica17
26. nov 2022

@xsimonkax toto je pekne 🙂.inspirujem sa.

evica17
26. nov 2022

Nedala by som nič také, veď je to škaredé voči tomu dieťaťu.

kate_cs
26. nov 2022

@zuzka341 ja ani varechu a ani uhlie. Deťom som povedala, že aj ten čert je prezlečený človek. Nevyhrážam sa takýmto spôsobom.

zuz02
26. nov 2022

Nič také tam nedávam. Také veci riešim iným spôsobom.

zuzka341
autor
26. nov 2022

Ja sa pýtam čo dávate ako výstrahu, nie na názor aké je to strašné a nemorálne. Prosím vytvorte si vlastnú diskusiu, aké sú hrozne matky, ktoré dajú do balíčka aj uhlie, alebo cibuľu.
Ďakujem.

zuzka341
autor
26. nov 2022

@xsimonkax super nápad, ďakujem.

belasy_motylik
26. nov 2022

@zuzka341 nikto normálny nič na výstrahu nedáva - aká otázka, taká odpoveď.

basska_b
26. nov 2022

Uhlie je drahe 😃 islo o 100% hore. Ale sranda bokom, nam davali rodicia cibulu, zemiak. Skor ako srandu. Na naznacenie, ze sme neboli vzdy len dobri cely rok... lebo sak dnesne deti sa strasne ofukuju, aby nahodou nemali pocit ukrivdenia

galganka
26. nov 2022

@zuzka341 za čo potrebuje výstrahu dvojročné dieťa? Pýtam sa, aby sme vedeli kolektívne lepšie určiť veľkosť varechy a množstvo cibule.

zuzka341
autor
26. nov 2022

@galganka Dvojročné? Prečo? Veď to ešte ani nechápe čo urobilo zle... Vjazdom prípade ďakujem za tip 🤔

galganka
26. nov 2022

@zuzka341 také máš podľa profilu. Aj keby bolo 5 - 6 ročné, je to kravina. A väčšie sa ti na výchovný uhlík vyprdne, ak je priebojná osobnosť. Ak je citlivejšie, tak si to bude dlho pamätať, ale nie veľmi výchovne.

galganka
26. nov 2022

@zuzka341 oprava: mala si v profile. Takže aké deti chceš v dvadsiatke takto "vychovávať"? To je vek, čo ti tam teraz pribudol...

katulkagajdos
26. nov 2022

@zuzka341 ja som dnes hovorila, že dostanú zemiaky. Staršia povedala, že nevadí, že jej z toho môžem spraviť šúľance a mladšej hranolky- takže zemiaky asi nie 😁

simik22
26. nov 2022

A pod stromček im dáš čo ? Inspiruj nás 🙂

simik22
26. nov 2022

Mne môj syn 7 rocny, minule keď som zvýšila hlas, pre dáku blbosť, so slzami v očiach povedal, nech nekricim, lebo Ježiško to vidí, a on sa snaží aj pomáhať mi.

liz_lemon
26. nov 2022

@viestta varechu? dieta, ktore nie je bite varechou, by sa asi cudovalo, preco varecha, ty bijes deti varechou?

kate_cs
26. nov 2022

@galganka pár minút dozadu tam mala 41 😉

galganka
26. nov 2022

@kate_cs viem. Akurát smola, že stále sa dajú nájsť všetky diskusie, ktoré založila, takže nie som blbá a dobre som vek dieťaťa videla. 🤷‍♀️😁 ...a teraz už aom celkom zvedavá, kam sa dopracujeme. 🙈

angel993
26. nov 2022

@zuzka341 výstrahu by mal dostať rodič a nie dieťa