Čo by ste robili, keby k vám prišla chorá túlavá mačka?

bubka7
15. jún 2024

Ahojte.Co by ste robili,keby k vam prisla chora,tulava macka a nechcela odist?Byvame v dome pri Kosiciach,rano sa tu zjavila macka,ktora nevyzera velmi zdravo.Mame psa aj kocura,ale ti sa na tu macku ani nepozru,obchadzaju ju,asi citia,ze je chora.Ked pojdeme na Veterinu,samozrejme ju neosetria bezplatne,ale my ju nechceme,chceli by sme ju niekde umiestnit,kde by sa o nu postarali.Je mi velmi luto,ked vidim,ako trpi a v akom je stave.

maca1984
15. jún 2024

Skús osloviť vo vašom okolí nejaké Oz starajúce sa o mačky, alebo útulok

bubka7
autor
15. jún 2024

Mala Farma je v okoli,nechcu ju.Ze najprv na Veterinu mame ist😟

chrobak7
15. jún 2024

@bubka7 No máš len 2 možnosti:
- buď s ňou na tú veterinu pôjdeš a zaplatíš ošetrenie (aspoň budeš vedieť, čo jej je)
- alebo ju vyhodíš pred bránku a necháš napospas osudu

Je tu ešte tretia možnosť - lopatou po hlave. Ale to by som ja nedokázal. Ja by som asi išiel na tú veterinu.

deti95060810
15. jún 2024

my sme tak pred rokmi prichýlili malé mačiatko. Bolo zablchavené, choré, vychudnuté, vyzeralo úboho.
dali sme mu domov. Bola to naša najlepšia mačka akú sme kedy mali.
nedokázala by som jej nepomôcť. Bola u nás roky.

marca12
15. jún 2024

Isla by som s nou veterinarovi a podla toho,co povie sa zariadila. Ak je to vazne a liecba pre mna nakladna,najlepsie riesenie je utratit. Ale ani to neviem,ci by som dokazala. Zalezalo by od sumy,aku povie veterinar.

bubka7
autor
15. jún 2024

Aj nasho kocura mame od malicka,este slepeho sme ho nasli a je s nami uz 7 rokov.Nejde o to,ze sa o tu macku nechceme postarat ale o to,ze sa bojim aby nase zvery nedostali od nej nejaku pliagu.Ano,pojdeme na veterinu,uz sme sa rozhodli,dakujem.A potom ju budeme aj tak musiet niekde umiestnit,pretoze nas kocur tu inu macku neznesie.So vsetkymi sa bije😀psovi je to jedno,on privita kazdeho tvora.

evka000001
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bubka7
autor
15. jún 2024

Dakujem za odpovede😀

larinka552
15. jún 2024

Ja by som ju zobrala k veterinarovi a na vlastne naklady ju dala osetrit. Pripadne aj vykastrovat. Potom by som ju nechala, ze ak chce nech teda ostane u mna a davala jej zrat. Ved ked uz zvierata mam, tak jedna macka sa popri nich zvezie.
Ale to som ja, ja mam vztah k zvieratam odmalicka a beriem to ako dobry skutok, ked im mozem pomoct. Uz som aj zachranila nejake z ulice.

buberova
15. jún 2024

No ja neviem, ale vôbec by som nebola nadšená, že mám nechať možno aj pár stoviek za túlavú mačku...

mk1111111111
15. jún 2024

Oslovte OZ, nech vam pomozu s platbou na veterine, ale, za to sa potom o nu postarajte, kym jej najdete domov.

bubka7
autor
15. jún 2024

@larinka552 ved pisem,ze nasho kocura sme nasli a starame sa o neho doteraz,to iste pes.Starame sa o nich ako najepsie vieme,ale dalsia macka sa u nas ,,nezvezie",pretoze nas kocur sa s kazdou mackou bije.A aj napriek tomu,ze je vykastrovany,kazdu chvklu chodime k veterinarovi s nejakym zranenim po bitke😭

larinka552
15. jún 2024

@bubka7 uz vidim, neskoro som si precitala tvoj predosly koment prepac. Velmi pekne od vas, ze ste si toho kocura osvojili 😊

bubka7
autor
15. jún 2024

@larinka552 a velmi ho lubime😀

sissy27
15. jún 2024

@bubka7 zobrala by som ho na veterinu, vysvetlila situaciu, a dala urobit aspon nejake zakladne vysetrenia / liecbu uz len kvoli tomu, nech nenakazi moje zvierata. No a potom ak sa mu podari presvedcit domaceho kocura, tak nech zostane, ta trocha krmiva sa hadam najde, pripadne mu to pan domaci vysvetli po svojom a pojde dalej aj sam.

vyrovnanaosoba
15. jún 2024

My sme tak tiež odniesli malého psíka, niekto nám ho hodil do dvora. Na veterine sme povedali, že nie je náš, že si ho nemôžeme ani nechať, nevieme, čo s ním, a nikde v útulku ho nechcú, lebo sú plné. Bola tam veľmi milá veterinárka, nechala si ho tam, ze ona obvola útulky. Ze malé šteniatka si rýchlo nájdu domov.

karolinakr
15. jún 2024

daj ho aspoň ošetriť, do šopy sa zregenerovat a po tyždni adios, musí isť o dúm dál

maca1984
15. jún 2024

Preto ti píšem, že máš skúsiť osloviť oz, alebo útulok.
Nebudeme si klamať- veterinárne poplatky sú vysoké, a nie všetci čo chcú zvieraťu pomôcť si to môžu aj dovoliť.
Hoci ani tie oztká, či útulky si nemôžu vyskakovať....
Ďakujem ti za tú mačku, že ju chceš riešiť..

ekira1
16. jún 2024

@bubka7 ak si to môžete dovoliť, dajte ju ošetriť, tá mačka hľadá pomoc,preto prišlaza vami. Ak je túlavá, pravdepodobne sa bude túlať a chodiť k vám raz za čas. Suseda tak zachránila túlavú mačku, ráno u nich čaká na raňajky a zvyšok dňa sa túla, spávať chodí k nám 😁 zrejme preto, že v noci je pes zatvorený, tak má odvahu k nám prísť.

valise
19. jún 2024

Maciatko je to?