Už fakt neviem čo variť, dajte inštaláciu prosím 🙏
Zajtra domáce parene buchty, v nedeľu paprikáš so spaldovymi haluškami
Mame tradiciu, ze v sobotu "vari" manzel. Takze zajtra to vidim na nejaku donasku z indickej alebo vietnamskej restiky 🙂
Ale rada sa necham inspirovat napadmi na nedelny obed.
paradajkova omacka s masovymi gulkami+knedla...hrachova polievka s parkom+slivkove gule s makom...na vikend kuracie prsia marinovane v horcicovo pivovom cesticku+ryza+cviklovy salat...
@jarmila2010 môžem ťa poprosiť,napises mi ako robiš tie masove gulky? som zvedava ,lebo su rôzne a ja čo robim su dobre ale skusila by som aj trosku iny recept. ďakujem moc 🙂
@jantato aj ja robim klasiku...cca 3/4kg brav.masa som pomlela s 3strucikmi cesneku,1cibulou...do zmesy som pridala sol,korenie,majoranku,2vajicka a uvarenu ryzu...
inak,ja mam radsej namiesto guliek k omacke varenu hov.nozinu(zaroven robim z neho vyvar)...ale to robim,len ked je muz doma..deti pytaju gulky
@jarmila2010 prosim ta,to horcicovo pivove cesticko ma zaujima....to nepoznam
@dajana19 podla mojej mamy 😀 KURACIE RARÁŽKY...robim mnozstvo na 2dni a vzdy vysmazim cerstve maso...na foto chybaju vajicka...
@jarmila2010 super, to urcite vyskusam! Taketo my mozeme..Dakujem😉
Zajtra koprovy privarok a knedlik
Nedela ked este bude klobasa a sunka z VN tak zapekane zemiaky
Francuzske zemiaky a kolozvarsku kapustu
@jarmila2010 tie rezniky v pivovom cestičku urobim v nedelu,dakujem za typ 😍
Ja som si dnes navarila na zajtra svieckovu a vyvar a v nedelu asi grilovane masko zo zemiackami .agril. Zeleninou ak nebude prsat 🤣
Dnes a zajtra zapekane plnene tortilly (syr, fazulka, kukurica, gril cibula a paprika), preliate tomatovou omackou a posypane syrom.
V nedelu nejaka ryba s prilohou, ak ju nebudu mat tak planujem pecene kura s plnkou na zelenych fazulkach a zemiakoch (plus tomata a cibulka). Alebo na korenovej zelenine...vsetko v jednom plechu.
Na pondelok planujem Spanakopita: 2x listkove cesto medzi to plnka: duseny spenat, cibulka, cesnak, vajcia a feta syr. Zapiect do rury. K tomu salat.
Casto robim:
Cestoviny; so sampionmi na smotane s parmazan syrom. Lasagne s cimkolvek co kuchyna dala (spenat, gril papricky, besamel a tomato plnka). Zapecene cestoviny v rure so syrom, alebo tomato omackou(do toho supnut sunku, zeleninu).
Maso: dusene bravcove na paprikach a paradajkach, mladej cibulke, ryza, zemiakova kasa ako priloha. Masove gulky v tomatovej omacke zapekane s orzo cestovinou. Pecene kura a bravcove. Karbonatky/fasirky.
Ryza/Rizoto: spenatove, hribove, zeleninkove.
Zelenina: Plneny baklazan, zapekana brokolica, vyprazany karfiol, plnene papriky paradajky ryzou, alebo mletym masom. Grilovana cuketa so zemiakmi. Spargla teraz.
Zemiaky: francuzske, alebo harmoniky plnene slaninkou, syrom, sampionmi, paprickami, zemiaky zapekane, spanielska tortilla.
Dusene tofu na zelenine s ryzou. Vyprazany syr. Zemiakova harula, alebo zemiakove placky, rezen, langose, palacinky (slane, sladke).........
Polievky; vyvary, sosovicova, kapustova, fazulova......neznasam koronu!!!
Uff, som sa rozpisala a na buduci vikend sama nebudem vediet co varit 😂
@jarmila2010 ja milujem tieto rarazky 🤤 dávame do zmesy aj lečo, to tam tiež spraví super chuť. Alebo aj čerstvé sampiony, ale to je už moja hribova úchylka 😁
Uvidím, čo nám navarí manžel. 😅
Už takmer dva mesiace som nevarila. 🤢🤰🏻
Dala by som si zemiakovú kasu. On si k nej asi ugriluje kuracie stehná + kyslé uhorky.
Segedin zajtra.plus vyvar s haluskami nam zostal z dneska na zajtra a nedelu kur.sote s ryzu paradajkova polievka
@petrisa213 🙂 aj to moze byt dobre...musim niekedy skusit,ked to nebudem robit pre deti...lebo do nich nedostanem,ani huby a ani dusenu papriku alebo rajciny...
@andyja15 rybie prsty a pyré
Chrenovú omáčku, kuracie soté a knedľu. Zajtra chcem piecť toto
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/75542/kys...
Dostala som hlivu, tak asi hlivový guláš.