Čo bude po druhom celoplošnom testovaní?

victoria210
6. nov 2020

Tento vikend je posledne kolo dobrovolneho (povinneho) testovania.Čo vymyslia po druhom tyzdni pre ľudi,ktorí sa ho nezúčastnia a musia chodit do prace alebo vodiť dieťa do školky?To sa bude musiet uz navzdy človek preukazovat zdrapom papiera zvanym"certifikat" aby mohol slobodne žiť🤔

janinah
6. nov 2020

preukazujem sa bez problémov a žijem slobodne aj teraz....dodržiavam pravidlá....všetko závisí od čísel,ktoré budú v nasledujúcich dňoch a týždňoch...robí sa veľa pre to,aby to tak navždy nebolo....aj keď to mnohí nechápu

majkeel
6. nov 2020

Velke epidemie zmutovanej chripky su tu vacsinou 2-3 roky, takze nie navzdy, ale este to potrva. Lepsie byt nacas fyzicky "obmedzeny", ako mrtvy ...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sara07
6. nov 2020

začínaju ako my testovat aj v iných krajinách, zatial napr len celé mestá
ak máš príznaky tak už väčšina vie čo má robiť a kam ist
ale ak nemáš priznaky tak takéto testovanie môže pomôct k časti ludi izolovat, píšem nie všetkých ale časti a píšem časti nie hypoteticky nakazených o 4 dni
lebo bezpríznakových musia nejak stiahnut z obehu, pre nich je to super mám ju ale som do pohody ale nie každý je do pohody
pozri si kolko ludi je na plucnej ventilacii v česku , 7780 ludi maju v nemocniciach ležiacich

tu ide o to že ano každy raz prekona koronu ALE ide o to aby ju naraz velmi vela ludi neprekonalo , lebo nafukovacie nemocnice nemáme , odvody si platíme

vláda má na vyber trhnite si nohou a robte si čo chcete ale potom tu nepindajte že ste sa nedostali do nemocnice lebo su plné a nie su miesta už nikde ani v polných alebo napr, pôjdeme na takéto testovanie, čast nakazených ale bezpriznakových stiahneme z obehu a tým premorenie bude postupné nie nárazové

ja osobne s testovaním ani opatreniami vôbec nemám problém dokonca som rada že mi dieta piatak sedí doma - lebo to čo som videla cez okno ked uč vytiahla päty mi uplne stačilo
jedine s čím skutočne budem mat problém ak daju povinné očkovanie , nemám problém s očkovaním , u nás bolo aj morča očkované ale s touto vakcinou mám proste problém , počkám si a možno o 5 rokov sa dám bez problémov a natlak tu nebude fungovat to pôdjem radšej do ulic

a korona tu bude až kym nebudeme mat taku imunitu že ju budeme zvladat do pohody , treba to brat tak ako to je , nič na tom nezmeníš , proste tu je a bude , stane sa sučastou ako bežna chripka alebo iné ochoreni, a možno to bude len otázka par rokov ako napr tzv. potivá nemoc v anglicku kde ludia odpadavali na uliciach .. a doteraz neurčili čo to presne mohli byt len su dohady

patka06
6. nov 2020

dúfam, že už ten cirkus s certifikátmi skončí ...veď je nezmysel preukazovať sa certifikátom po 3-4 dňoch od testu ...to už dávno nemusí byť človek negatívny

queen_mary
6. nov 2020

Wow, necakala by som pozitovne komenty po tom, co denidenne vidim na fb. Presne, testovanie, pre mnohych tak hrizne otravne a slobodu obmedzujuce je tu na to, aby urychlilo proces navratenia sa do normalneho rezimu. Aby ludia mohli otvorit svoje obchody a podobne. To najmenej pre mna je postat si tam hodinku, a vytiahnut papier, ak si hi niekto odo mna pyta.

deti95060810
6. nov 2020

@patka06 však vymysli niečo lepšie....😉

queen_mary
6. nov 2020

@deti95060810 keby vie vymysliet nieco lepsie, tak nepise hejty len na modrom konikovi (a facebooku?). Lebo okrem tejto prilezitosti nema nikdo o jej urcite odborne a fundovane nazory zaujem.

deti95060810
6. nov 2020

@queen_mary toľko múdrych tu je že až....a každý kritizuje koľko vládze... človek sa nestačí čudovať...

misickaa4
6. nov 2020

@victoria210 no aby sme sa v buducnosti nemuseli preukazovat s dalsim zdrapom papiera o ,,dobrovolnom" ockovani, treba aby sa ludia zobudili a pochopili, kam toto cele smeruje ....pretoze toto ozaj nie je slobodny zivot a ak sa s tym niekto uspokoji, ok ale niekto nie a to treba tiez respektovat. Nie kazdemu nerobi problem ukazovat svoje os udaje citliveho charakteru sbs karovi alebo tete predavacke...des...

alchemilkazltozelena
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hipuska
6. nov 2020

Aj mňa to zaujíma. Ako je možné, že v BA napr.plati 2 týždňový test a na Orave ti nestačía ani 2 negatívne
A tiež má zaujíma, ako "potrestajú" tých, ktorí nepôjdu na testy. Človek vlastne na ten test ísť musí, lebo nevie, čo zase nariadia

patka06
6. nov 2020

@deti95060810 opatrenia, ktoré tu boli od marca do júna boli účinné ...počet aktívnych prípadov bol okolo 80 /zachytení v karanténe, či už štátnej alebo domácej/ ...v júni keď sa opatrenia uvoľnili stačilo podľa mňa jediné ....testovanie ako je teraz zaviesť na hraniciach /bez výnimiek/ a chrániť si svoje územie ..aby sa k nám vírus nepriniesol a nerozšíril.
Ak som správne zachytila celoplošné testovanie "vytiahlo" zo štátneho rozpočtu 100 mil. Eur - naozaj by sa pre ne nenašlo efektívnejšie využitie napr. v kolabujúcom zdravotníctve.
Nie som proti testovaniu, ale malo by byť efektívne ..testovať tam kde je to potrebné povinne /kontakty s infikovanými, príchod zo zahraničia, príznaky choroby, rizikové skupiny ...a pod./
Ako som už napísala preukazovať sa negatívnym testom starým 3 a viac dní je už nezmysel.
A slovo cirkus súčasnú situáciu vystihuje ...opatrenia - nepremyslené, nedotiahnuté ...vyhlásené na verejnosť, potom viackrát zmenené ....už ani politici nevedia čo vyhlásili a čo platí ...tak ako to majú vedieť občania ...nie každý človek má stále net a čas ich sledovať
Toľko môj názor ....

hiro
6. nov 2020

@alchemilkazltozelena "nosime nahubky ako nejake psy" :D - tomuto fakt nerozumiem. Stovky rokov sa nosia rozne prekryvky nosa a ust pri kazdej epidemii a zrazu to niekto ide prirovnavat k psom?

alchemilkazltozelena
6. nov 2020

@patka06 presne 👍 vystizne napisane

queen_mary
6. nov 2020

@alchemilkazltozelena a co si myslis, ze je to kvoli vlade? Ze statu prospieva, ze musi dat miliony ludom na pandemicku ocr? Alebo lenivym matkam a ludom na pn, co su radsej doma na ocr?

Ta nenapadlo, ze keby sa ludia chovali zodpovedne (ziadne ze haloo, moja osobna sloboda - rusko je najvacsie peklo a nie najmensia obeta, toto je fasizmus a podobne kraviny), kvapka cloveciny a tolerancie, a vlada nemusela riesit kraviny okolo testovania a lockdownu? Haloo, akcia- reakcia. Keby tu nemame socky, co prirovnavaju rusko a test k holokaustu, tak tieto veci vlada vobec nemusi riesit. Akcia- dosledok.

modlivka
6. nov 2020

@janinah Tak to určite, takto ako táto vláda porušuje zákony, ešte nikto si nedovolil. Dúfam že na nich tiež dôjde.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
modlivka
6. nov 2020

@sara07 Tu nejde o koronu, tu ide o porušovanie zákonov, psychický nátlak a korupcia, arogancia, toto je najväčší problém ....

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
6. nov 2020

@miriam11 súhlasím ..a presne na naše zdravotníctvo sme mali myslieť v júni a nie teraz zachraňovať topiacu sa loď

leeo
6. nov 2020

Nechapem aky ma toto cele zmysel. Ked jeden clen rodiny je pozitivny, ktory sedi doma, ale zvysok si veselo moze behat kade tade.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mapa
6. nov 2020

@modlivka ty si kde zila do februara 2020 prosim ta?! Lebo ja v krajine, kde nebola korona, ale zato zakony sa s neskutocnou aroganciou porusovali a korupcia vladla namiesto vlady! Terajsia vlada len pekne odkryva ten hnus, aj napriek korone. A dufam, ze to bude pokracovat dalej, lebo korona raz skonci, ale ten chliev, co tu ostal po Ficovi a spol. sa este dlho bude cistit. Raz sa dufam vycisti. A velmi im drzim palce.

leeo
6. nov 2020

@miriam11 no asi nemusia, lebo policia prisla skontrolovat iba nakazeneho, ale ostatnych nie. Cize mi to pride ako fraska cele. A prave som pozerala v zahranicnych spravach, ze na Ukrajine zomrelo ma covid 11 mesacne dieta. Som z toho zhrozena, lebo na deti to tak neslo a co teraz pocujem, tak vela deti je chorych. Ci ten mor nahodou nemutuje

nini1010
6. nov 2020

Vsetci mozeme slobodne zit a zaroven som rada ze zijeme vsetci slobodne natolko, aby nikto neohrozoval mna a moju rodinu.Vsetko je o uhle pohladu.Nestazujeme si,sme zdravi,mame sa dobre,zijeme v miery,mame ci jest,kde byvat,deti su zdrave,nebedakame,berieme ze je to ako to je a zijeme tuto dobu najlepsie a najpokojnejsie ako sa da.Nemam dovod bojovat,rebelovat,chcem kludne a bezpecne zit a podla toho sa u nas spravame.Kazdy sa moze dokonca slobodne rozhodnut ako prezije tieto casy.Ja som sa rozhodla.

sara07
6. nov 2020

@modlivka uprimne toto sa robí celé storočia tak to nehrot že len teraz,
čo myslíš čo su tu dialo za vyhananie pohanského naboženstva na krestanské, čo sa tu dialo za komančov ,.. aj po revolucii ktoré konkrétne roky mi napíš to čo píšeš že neplatilo
to ti vadi len teraz ?? ludské prava si len rodné číslo na dane a dph a odvody nič sa nezmenilo

slobodnamama777
7. nov 2020

Covid21 som citala ze je uz v cine a je horsi

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz