Človek sa mení každých 7 rokov. Čo si o tom myslíte?

24. jan 2023

Človek sa mení každých 7 rokov. Čo si o Tom myslíte. Za sebou môžem povedať že určite to je pravda. Ale každý to môže vnímať inak.

sandyan
24. jan 2023

Ako kto,za mna to nie je pravda..povahu z cloveka nevybijes..

babulkomale
24. jan 2023

Myslis fyzicky?

oomina
24. jan 2023

Tak toto takisto u nás neplatí :D Môj chlap sa nezmenil odkedy sa poznáme, a to akože ani o chlp. Sme spolu 11 rokov a je stále rovnaký. Povaha ani nehovorím, (zlo)zvykov sa takisto nevzdal :D Takže toto je asi fakt individuálne. Alebo hlúposť ničím nepodložená :D

1234321
24. jan 2023

Nie je to pravda. Keď je raz človek nejaký, tak je taký cely život. Povahu nikdy nezmeníš.

konikkon
24. jan 2023

Človeka menia hlavne životne situácie, ktoré nevieme kedy nastanú.Ale povaha zostáva.

stanulienkat
24. jan 2023

Blbost

kaktusik007
24. jan 2023

ja doplnim svoje pozorovania jedneho psychopata - ten zije presne v 7 rocnych cykloch. rok je s nim OK, dva roky je to fakt hnus a des, ten zvysny cas bud pomaly stupa, alebo pada 🤷🏼‍♀️

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
divokykonik
24. jan 2023

Ja som stále rovnaký uhundraný mrch, na mňa to nefunguje. 😂

nika23t
24. jan 2023

Možno tak do 30tky, kým si neuprace život, neurčí priority. U detí to platiť môže, u dospelých už asi nie.

viestta
24. jan 2023

Ano, clovek sa casom meni, meni sa aj jeho spravanie, jeho prejav, jeho priority. Ale je to vekom, skusenostami a u niektorych aj tym, ze vedia viac ako v minulosti. Ale ci po 7 rokoch zrazu clovek prehodi vyhybku a zrazu sa z cholerika stane flegmatik, alebo z uplneho matematickeho nemehla sa zrazu stane matematicky genius o tom celkom pochybujem.

fopka
24. jan 2023

Povaha, resp.vystavanie osobnosti na základe génov sa nemení. Človek môže akurát vyzriet ako názorovo tak aj osobnostne. Pripadne pod vplyvom výrazných zivotnych udalosťi môže zmeniť priority ci správanie v konkrétnych veciach. Ale nejaká cyklicka zmena človeka v živote je za mňa blbosť

7miriam77
24. jan 2023

Skôr si myslim, ze ma menia životné okolnosti. Do 36 som zila fakt blaznivy život, ako keby som mala stale 25. Ako sa mi narodila dcérka, priority a vsetko sa zmenilo, aj ja som sa zmenila...zvaznela som, zrazu som bola zodpovednejšia. Odvtedy preslo dalsich 7 rokov, no dalsiu vyraznu zmenu uz nepociťujem, mozno o rok😂

tanyan
24. jan 2023

Keď si porovnám novorodenca, 7-ročné dieťa, 14-ročného puberťáka, 21-ročného čerstvého "dospeláka," 28-ročného dozretého, 35-ročného naozaj dospelého, 42-ročného... Áno, životné skúsenosti a okolnosti podporujú rozvoj a vývoj a z určitého pohľadu sú to akoby iní ľudia...

ivangeline
24. jan 2023

V 7 nvm aka som bola. V 14 boli velke zmeny. V 21 velka zmena v zmene partnera. V 28 netusim. Deti idu akosi za sebou ale popravde,ano...mala som vtedy zvlastne obdobie a chcela som zmenyyyy ale vytrvala som bez nicu. ;)

luciannka83
24. jan 2023

@divokykonik 🤣🤣🤣

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
strasko
24. jan 2023

Tiež som to niekde kedysi zachytila a za mňa je to tak 🙂 keď si svoj život a seba v ňom podelím na tieto 7ročné etapy, veru každá bola iná a áno naozaj sa mi to lámalo cca okolo toho 7. roku vždy (buď tesne pred alebo tesne po)

maialeo
24. jan 2023

samozrejme že sa mení... lebo ti každých cca 7 rokov vytvára Saturn nejakú konšteláciu na tvoj natálny Saturn...

kvetinka75
24. jan 2023

Ja som sa zmenila. Ale nie kazdych 7 rokov

avicii18
24. jan 2023

Človek žije iba raz ale niekoľko životov. To ale neznamená že sa jeho povaha mení. Tá je ako základová doska na dome a volá sa to imprinting. Tento odlačok sa "zapisuje" v rannom detstve, niekde uvádzajú 3-11 rok života dieťaťa. Preto sa vraví, že ak chceš poraziť svojho nepriateľa, vychovaj jeho deti. To je tutovka.

andreatytler
25. jan 2023

Ja to poznam ze kazdych 10 rokov... tak si vyber.

luccija
25. jan 2023

@avicii18 ty si múdry chlap👍

petedea
30. jan 2023

Co sa tohto tyka, mysli sa tym, ze kazdych 7 rokov, sa kompletne vymenia vsetky bunky v organizme, co vsak neznamena, ze sa meni povaha cloveka, ci cokolvek ine.
Z grazla sa tym dobry clovek nestava, ani z dobreho cloveka grazel, to skor ovplyvnuju vonkajsie okolnosti.

tanyan
30. jan 2023

@petedea Na tomto predpoklade je postavená aj jedna z teórií ovplyvňovania pohlavia dieťaťa - chlapec alebo dievča podľa toho či sú v rámci 7-ročných cyklov mladšie (a silnejšie) bunky matky alebo otca.

petedea
30. jan 2023

@tanyan Bunky dietata nie su ani matkyne, ani otcove.
Jedine, co pochadza od rodicov, su geny, ktore ovplyvnuju, ci dieta bude viac po otcovi, ci po matke.
Napr.moja manzelka, je kompletne po otcovi, cista dusa, v tej najcistejsej podobe, proste, anjel v ludskej kozi.
Jej brat, je zase po matke, cisty psychopat.

tanyan
30. jan 2023

@petedea Spomínaná teória rieši XX vs. XY... nie dedičnosť.

teleskop
30. jan 2023

neverim tomu