Cítite sa aj vy niekedy, že ste nemožné?

6. júl 2023

Ahojte,cítite sa aj vy niekedy že ste nemožné ? Už dlho sa snažím nejak začať šoférovať ,variť a celkovo byť dobrá pre svojho priateľa,ale vôbec sa neviem prinútiť ,celkovo obdivujem takých sebestacnych ľudí ,celkovo mám kamarátky ktoré vedia variť,šoférujú,majú kamarátky s ktorými chodia von,cvičia,zabávajú sa.Ako byť viac sebestačná a tým celkovo lepšia pre svojho manžela ? Mám pod 25 rokov.

viestta
6. júl 2023

Nikdy som nechcela byt dobra pre nikoho. Vzdy som chcela by dobra hlavne pre seba, snazila som sa zvladnut veci hlavne pre seba, to ostatne sa nejak pridruzilo.

guiseppinka
6. júl 2023

Soferovanie len jazdit, jazdit a jazdit... Akurat dnes som si zase uvedomila, ze co by som robila bez vodicaku... Nevedela by som ist ani do roboty a to nehovorim o kruzkoch a doktoroch... A ako pise viesta bid dobra sama.pre seba a budes dobra aj pre inych

romikk22
6. júl 2023

Ale to ze nevieš napr varit, šoférovať neznamená ze si nemožná, ani to ze necvičis a podobne veci . Jednoducho rob to co robiť chceš ty , to v čom ss cítiš dobre , a nie preto ze ostatní to robia ... aj partner si ta vybral pre niečo, tak by mu nemalo vadí ze tieto veci nerobíš..určite je niečo v čom ty vnímaš a ostatné nie

mandzula
6. júl 2023

Ja aktualne nesoferujem, vari len manzel, ok, no, cvicim, ale zas je stale kopec veci, ktore oproti inym ludom nerobim. A manzel ma miluje aj tak, nepotrebujem mu dokazovat, ze som pre neho dobra.

thoughtfulweirdo
6. júl 2023

Nezabudni, že jediný človek, s ktorým zaručene prežiješ celý zvyšok svojho života, si len ty sama. Takže by som sa na tvojom mieste snažila byť takým človekom, s ktorým TY chceš ten život prežiť ;)

zmrzlinka2021
6. júl 2023

Neporovnavaj sa. Rob veci, lebo chces, nie kvôli druhým.

beata_k
6. júl 2023

Kamaratky vstanu a urobia to. Nemedituju nad tym.

zuzinka888
6. júl 2023

Nikdy sa nesnaz byt, lepsia pre ineho. Ak sa chces zlepsovat, tak len kvoli sebe.

marianarem
6. júl 2023

Ked sa clovek nuti do niecoho, len aby bol pre niekoho dobry, tak akurat tak vyhori alebo si nahonobi zdravotne problemy, to sa neoplati.

dskjhfdlkdjhl
6. júl 2023

Porovnavat mozes cisla, nie ludi. Zi tak, aby si bola spokojna, venuj sa tomu, co Ta bavi a hned bude svet krajsi.

ckocka
6. júl 2023

Mám pre teba inšpiráciu ako byt lepšia pre svojho manžela
https://www.csfd.sk/film/22525-stepfordske-pani...

babulkomale
7. júl 2023

Niekedy porovnanie nie je zle, ak je motivujuce.
Ja napriklad nechapem ako moze fungovat rodina s 3 detmi, kde matka nesoferuje, deti chodia par km d skolky, takze vsetko zastresuje otec, kazda jedna navsteva lekara len otec ako vodic, ked aj matka ide, ale len ako spolujazdec, zviera k veterinarovi zasa len otec vodic, nakupy vacsie co pre 5 ludi je stale - zas len on. Nedokazem si to predstavit, podla mna to brzdi celu rodinu ked vsade treba jazdit pre niekoho a neustale len ten jeden sa o vsetko vonkajsie stara...

guiseppinka
7. júl 2023

@babulkomale presne na toto som vcera myslela... Zo zaciatku chodil muz so mnou, ale teda siel hlavne ako prekladatel, ked mi trebalo nieco vybavit, tak musel on... Ale to sme mali len najstarsiu, terminy som vacsinou davala bud rano alebo poobede... Ale potom ma raz zrusil, lebo ved musi aj pracovat, ze auto mam a ked nesoferujem, mam pytat kamosa (vtedy bol nezamestnany a tak mi robil sofera). A teraz si fakt neviem predstavit, kedy by stihal chodit do roboty, keby musel behat po dr, rozne kontroly, mimo nasho mesta a s 3 detmi...

dadis
7. júl 2023

Ja mam 42 a som obcas uplne nemozna. V 25 som este slabo soferovala, u praxou sa zo mna stal dobry vodic, ale nemozna som stale 🙈...v stredu som bola s detmi na treningu a zabuchla som si kluce od auta v kufri, musela mi mama priniest nahradne a otvorit auto. Potom sme poobede robili s dcerou karamelovy cheesecake. V stvrtok rano vyberieme slavnostne z chladnicky, nafotime a ked ho zacneme rozkrajovat, uplne sa rozlial 😂🙈...no nic, ani cukrarka zo mna nebude. Kazdy je obcas nemozny, robi chyby, netreba to brat tak vazne..a najma si kazdy vecer v posteli porataj, co vsetko si ten den stihla a co sa ti podarilo..

babulkomale
7. júl 2023

@guiseppinka tiez nechapem ako mozu fungovat...ja som sla do porodnice aj taxikom, este som nerodila ale odtekala mi po troske voda, maly sa narodil za par dni. Zbalila tasku a isla, vecer a este mi taxikar aj tasku do cakarne zaniesol 😃
Po hospitalizacii detto, muz pracovne v zahranici, hodila ruksak na plece, vysla s nemocnice, vybrala peniaze z bankomatu, sadla do taxika a letela za detmi. Bola som rada ze sa dedkovci postarali o ne, nie aby ma niekto vyvazal. Vzali ma do nemocnice v inom meste ako v tom kde som byvala, nemala som tam auto.
Ale vidim uplne nesamostatne baby okolo, ani sa necudujem ze sa vnimaju ako nemozne.
Proste dospely clovek by mal dosahovat urcity level schopnosti. Aby nebol na obtiaz inym, kym je zdravy.

babulkomale
7. júl 2023

Inak v tvojom veku som mala sama auto, vedela som si doliat olej, napln do ostrekovacov, aj benzin z bandasky ked mi nesiel ukazovatel paliva a zostala som nasucho v noci o tretej kdesi v poliach a v studenom vetre 😃
Vyrastala som bez otca a vsetko som sa chcela sama naucit aby som bola sebestacna.
Mam chlapa ktory vie urobit naozaj vsetko, aj ho k tomu "pustim", nie som ziadna sufrazetka.
Ale proste ked som odkazana sama na seba, poradim si. Nemusim mat okolo seba cely team ludi co sa o mna staraju.

beronsche
7. júl 2023

Ano, obcas sa citim nemozna.. mam totiz zufaly time management...🤪
Ale nesnazim sa byt dobra pre muza.. Snazim sa byt sama sebou, taku si ma dobrovolne vybral pred rokmi, taku ma ma..

A k tomu soferovaniu - suhlasim, ze tam pomoze len jazdit, jazdit, jazdit..

nataly420
7. júl 2023

Mám 25 cestujem po celom svete sama, rozprávam dvoma jazykmi :D nemám problém odsoferovať veľké vzdialenosti bez pomoci a tak či tak si niekedy prípadam nemožná 😅😂 ale čím sa ja riadim ja je coho sa bojím to robím :D

mandzula
7. júl 2023

@babulkomale ja napriklad aktualne nesoferujem a zvladame to lavou zadnou. Mojmu muzovi nerobi problem kdekolvek mna ci dceru odviezt, priviezt, nakupit - je to o nastaveni rodiny. Nebudem predsa soferovat, ked sa na to necitim, nebudem ohrozovat seba ani ostatnych. Ak sa na to clovek citi, nech soferuje, je to fajn pomoc, ak nie, veci sa daju zariadit aj inak a nijak zvlast pri tom netrpiet.

beronsche
7. júl 2023

@mandzula Len toto velmi zavisi od lokality...

Napr.keby ja nesoferujem, logistika by mojej rodine sposobovala tolko tazkosti (praca, skola, detsky kamarati, kruzky), ze lavou zadnou by sme to nedali, hoci moj muz tiez nema problem nas rozvazat.
Ano, mozes sa na to necitit, ale extra hodinami jazd a "chcenim" sa to da casom prekonat. Viem, o com hovorim. 🙂

dankanka
7. júl 2023

Vsetko je to len cvik. Varit, varit a varit a soferovat, vela a vsade. No a medzitym sa aj ty bav. Mne toto vsetko islo vlastne az ked prisli deti. Musela som.

mandzula
7. júl 2023

@beronsche vies co, ja to uz roky skusam, velmi by som soferovat chcela, no vidim, ze na to proste nemam, sposobuje mi to obrovsky stres. A fakt si uvedomujem, ze nemam pravo ohrozovat ostatnych. Plus mam muza, ktory ani okom nemihne, ak nieco potrebujem, takze vdaka nemu si mozem dovolit byt v klidku.🙂

beronsche
7. júl 2023

@mandzula chapem 🙂
tak potom fakt sa len prestahovat na miesto, kde to ide aj bez auta. To asi takto mate aj vy.

babulkomale
7. júl 2023

@mandzula tak to je jasne ze nechces ohrozovat, to je rozumne. Na druhej strane, co ma muz robit?
Urcite by uvital keby si bola samostatnejsia, ale predsa sa kvoli tomu ani nerozvedie.
Nepisala si niekde ze aj vari? Mozno ho vyhlasia za svateho 😃👍

mandzula
7. júl 2023

@babulkomale ano, vari, pecie, nakupuje, s dcerou (nevlastnou) beha, kde treba, pre mna uz veru svaty je.😀

babulkomale
7. júl 2023

@mandzula tak to verim. Ale asi nie si uplne zdravotne ok myslim? Vtedy je to ine samozrejme.

mandzula
7. júl 2023

@beronsche ano, uz tyzden byvame v BA, tam si vystacim s elektrickou a busom.🙂 Doteraz sme byvali za dedinou mimo civilizacie, bolo to tu zlozitejsie, ale asi (isto) som mu stala zato, aby pravidelne taxikarcil.🙂

mandzula
7. júl 2023

@babulkomale som uplne ok, akurat nesoferujem a on rad vari, takze to mame takto podelene, nebudem mu predsa zakazovat jeho konicek.😀

babulkomale
7. júl 2023

@mandzula tak pardon, to bol niekto iny.

marca12
7. júl 2023

No jasne,vzdy ked sa snazim otvorit sacok v obchode,do ktoreho chcem dat pecivo 😆 ale teraz vazne. Kazdy sa obcas citi nemozne. Ale!!! Ty sa nemusis snazit byt dobra. A uz vobec nie pre priatela,okolie. Kazdy sme v niecom inom jedinecny a dobry. Nesnaz sa nasilu byt niecim alebo niekym inym. Neklad na seba vysoke naroky,to ta znici. Vzdy mysli len na seba. Nie sebecky,ale tak prirodzene. Zaklad je,aby si ty bola so sebou spokojna a nie ostatni.