Ahojte baby ja neviem mali ste aj Vy také obdobie ako ja teraz ? Som už cez 4 roky doma momentálne už s druhým 1r a pol starým drobcom a mám pocit že to už nedávam ani ako matka ani ako manželka. Mám dobré deti vedia aj potrápiť asi ako každé deti spánok je u nás nočná mora starší má 4r ešte stále neprespi celú noc mladšieho ešte kojim takže sa budi tiež na mliečko aj keď už nepotrebuje a muža asi najlepšieho na svete ..Len ja proste som stratila chuť na všetko nechce sa mi von ísť a deťmi ani sama ani sa poriadne nenajem lebo sa mi nechce ani ten hlupy chlieb odkrojiť variť varím len kvôli deťom keby trebalo mne tak radšej sa napijem asi vody a žijem z toho ...Proste som rezignovala ale že úplne,, Žijeme na dedine mám tú jednu kamošku ale s ňou sa tiež vidíme len sporadicky lebo sa mi nechce tak upratovať aby som sa nehnabila keď príde ku nám na toto som chorá keď niekto má prísť a mám neporiadok tak radšej sa s ním nekontaktujem..Žijú nám tu aj svokrovci sú fajn ale proste neviem či už mi prepína z toho že som doma stále ten istý stereotyp ale je mi do plaču z toho ako to je..Vážne niekedy nemám chuť ani žiť muž mi pomáha so všetkým je fakt skvelý ale ..je tam to ale
@wayway Veď práve už aj keď sa niekedy nadchnem že navrhnem mužovi žeby sme niekde išli tak aj keby sa našiel čas proste hneď to sama zavrhnem v hlave lebo sa hanbím ísť medzi ľudí lebo som už aj dosť schudla a počúvam to z každej strany ale už mi to príde také neprirodzené ísť niekde Max idem na nákup a to je všetko
Áno,poznám.Ta každodenná rutina má zabíjala tiež.Preto som pri oboch deťoch išla naspäť do práce čím skôr.
Potrebujes sa len viac vyspat si vyhoreta z nedostatku spanku. A chodit viac von Hlavne ked svieti slnko. Cez vikend na vylety.
@miadi áno s tým plne súhlasím ja si to uvedomujem ale keďže bývame v novostavbe tu je stále čo robiť a teraz pred zimou ani nehovorím. Manžel maká ako sroub aby sa všetko stihlo a mňa ubíja aj to že mu nemôžem pomôcť lebo na krpca treba stále ešte dávať pozor ako aj na staršieho ale ten je rozumný vie sa pohrať aj pri nás keď niečo robíme...
Musis sa nejak nakopnut. Hlavne zacni zdravo jest . Nezanedbavaj sa aj z toho mozes byt znicena unavena . Tak var pre seba a deti jedz snimi. Alebo viac ovocie zeleninu. Nie si neschopna necit sa tak ! Si len unavena a ide zima pocko brr. Kojenie tiez vyciciava z energie. Ale raz to vsetko prejde a bude zas ine lepsie obdobie.
A keby išiel starší do škôlky a mladší do jaslí ? A ty keby si si našla čo i len brigádu na tých pár hodín doobeda ak nie prácu . Rodicak asi máš ten by mohol pokryť jasle , škôlka by nemala byt až taká drahá … ja si neviem predstaviť že budem doma polroka nie to esze takto veľa … ale neviem ako sa ti dá , ale asi potrebuješ vypnúť a poriadne . Držím palce moc ❤️
@nuna2112 Ja by som skusila prekonat ten odpor k zavolaniu navstevy do neuprataneho bytu/domu. Najtazsie to bude prvykrat, potom to uz bude lepsie 🙂 Ja odkedy mame maleho, tak proste na to kaslem. Ak je kamoska kamoskou, tak si bude vsimat teba a nie ci mas upratane. Ja som chodila takto ku kamoskam, ked som bola este bezdetna a videla som u mnohych z nich, ze po narodeni dietata islo udrziavanie tip-top domacnosti bokom. Nemala som s tym ziadny problem. Ked sa mi narodil syn, tak som to aj naplno pochopila.
Podobne je to s tym chodenim von. Co koho do toho, ako vyzeras. Ak parkrat pojdes, tak sa budes citit lepsie a aj vzhlad sa vylepsi.
Veľmi dobre poznám tvoje pocity.. bola som 10r doma, dlho ma taky život napĺňal až som jedného dňa vyhorela.. nič ma nebavilo, nič sa mi nechcelo zo všetkého som nervacila, keď aj nie vzdy navonok, vnútri určite.. nie je tak easy dostať deti niekam a ani nie je žiaden jednoznačny liek ísť do práce ako tu často čítam.. práca pridá povinnosti, síce social sa zvýši, ale povinnosti v práci a povinnosti doma často len viac zostresuju..
Moje deti sa každé jedno dostalo do inštitúcii ako 4r, skôr proste a jednoducho nebolo miesto a potom mám dosť chorlave astmaticke a alergické deti.. dlho mi trvalo kým som našla prácu ktorá sa bude dať dobre skĺbiť s manželom, pretože ja by som nikdy nezarobila toľko čo on.. (no áno, taká je realita, on proste dosiahol to čo ja nie a som realista, lebo poznám seba) ale našla som niečo čo síce baví, ale komplikácie samozrejme prinieslo.. dostať sa však na taku úroveň aby som stíhala deti aj prácu a manžel nezačal v práci viac vynechávať mi proste a jednoducho trvalo nejaký čas, resp.deti museli dosiahnuť urcity vek aby sa niečo dalo zmeniť.. takže nie je žiaden liek pre autorku odísť od 1r dieťaťa..
Čo sa dá robiť - lebo vždy sa dá niečo urobiť - skús si inak zladiť čas s manželom.. k tomu čo žiješ potrebuješ aj voľný čas pre seba.. vklude si urobte harmonogram, vždy keď bude mať manžel voľno, lebo sice chápem že veľa pracuje, to aj môj muž ale proste nejaké voľno má každý..
zameraj sa na to :
- aby si mala kúsok času len pre seba (napr.kaxdy druhý piatok choďte s kamarátkou večer keď muz príde domov na kávu.. on bude s deťmi, ty sa porozprávas s kamarátkou bez detí. Taktiež chodievaj na nákupy sama bez detí keď muž bude s nimi, ty nakupuj potraviny),
- aby ste mali kúsok času spolu s mužom (ak nemáte babičky ako nemáme ani my, tak si spoločný večer robte pravidelne keď deti spia, travte ho spolu, rozprávajte sa a vnímajte sa.. ak máte babičky, je to o to ľahšie aspoň raz za mesiac sa dohodnite aby prišli k vám a vy choďte spolu do kina)
- aby ste mali čas spoločný s deťmi (každý víkend napr. v sobotu vymyslite jednoduchý výlet, vypadnite úplne z domu, preč z dediny kde žijete, niečo uvidte, zažite, deťom vysvetlujte, zazivajte)
Samozrejme to čo píšem nemusí každý vidieť ako správne rady,, nikomu nevnucujem svoje pohľady a každý si samozrejme môže myslieť čo chce, avšak toto všetko pomohlo mne.. nie som úplne v pohode ani teraz, myslím že mi dlho potrvá kým nebudem v sebe pociťovať určitú nechut do života, ale veci čo píšem ako byť sama, byť s mužom a byť s deťmi mi veľmi pomáhajú.. pridať prácu je naozaj fajn, ale proste nie každá žena si to vie zariadiť od malých liet deti, hoc iné samozrejme dokážu všetko.. no a ako poslednú vec chcem povedať - treba byť ozaj veľa a veľa vonku, mimo domu to mne robi najlepšie..
socialna izolacia to s tebou robi, a druhotne pocit nedocenenia. potrebujes okolo seba fajn ludi a nejaku cinnost, ktora ti bude prinasat radost.