Ahojte, pandemia ma zastihla po 6 rocnej materskej ako vyhorenu matku.Teraz som v situacii ako mnohe z vas,bez prace,s detmi na krku,muz pracujuci a nervozny, non-stop servis,lebo muz ma 2 prace. A ja uz nevladzem.Citim sa so vsetkym nespokojna,nestastna,nic ma nebavi a vsetko mi ide na nervy,chyba mi nadhlad.Bud chodim ako bez duse,alebo som nervozna.Snazim sa ist von,pokecat aspon so susedou,zavolat si s kamoskou,nieco doma tvorit,ale nic ma uz nevie vzkriesit.Ako to prezivate vy?
Aspon na pol hodinu - hodinu denne von, do prirody, bez deti. Ak sa pocas tyzdna neda, ak chodi manzel z prace neskoro, tak mu v sobotu poobede supni deti a vypadni aspon na tu hodinu, dve von. Ked sa dobre oblecies, da sa vzdy. Prevetras si hlavu, pripadne sa este doma naloz do vane. Nesnaz sa mat vsetko tip top, ak tak to nikto neoceni.
@elizabet173 to sa veru uz davno nesnazim. Domacnost ide v nudzovom rezime, ziadne prehnane upratovanie. Mensi syn ma total obdobie vzdoru, starsi sa uci on-line vela,...viem co myslis,vyvetrat hlavu,ked pozeram muzov diar,mam asi tak moznost 1x v tyzdni... :((((
Namiesto zamerania sa na to, co je zle, sa zameraj na to co je dobre. Je to typ meditacie a realne to pomaha vidiet zivot lepsim, vyskusaj. 5 minut denne si snad najdes, aj keby na zachode - zavri oci a dakuj za to, za to, za to a to.
Potom budes brat tie “zle” veci lahsie, nebude ta tak boliet dusa. Staci zmenit toto vnimanie a hned sa ti bude lahsie dychat. Drzim palce
@hederamonstera dakujem, mas pravdu....Ja ked rano otvorim oci, citim unavu a a tym uz idem do dna...Ale skusim to,ako pises,vedome prestelovat podvedomie
Ja si kazdy den hovorim, ako by som utiekla od deti a bola sama so sebou. Len nejako sa to neda. Hovori sa ze na po.... aj ... spadne (od zaciatku januara som cez den nebola von - kiahne najprv jeden teraz druhy syn konci. A to mam ine stavy vyhorenia, ze si hovorim naco som mala druhe dieta hned za prvym), ale aj ze po burke vyjde opat slnko. A ja sice si sem tam zanadavam ako ma to nebavi byt doma ale viem, ze jedneho dna budem rada ak si na tie moje pijavicky najdem hodinku denne (az nastupim do prace). Takze poslednou dobou sa snazim mysliet viac na to slnko ako na to ako strasne ma to nebavi a ako by som sa hned vymenila s muzom :D
Prepac, ale neverim tomu, ze si raz pocas pracovneho tyzdna a dva krat po hodine aj pol cez vikend nenajde manzel cas. Tolko nepracuje
Ja mám takúto zlú a vyhorenu náladu každú zimu, každý január, február, marec prežívam ťažko a frustrovane.. zima na mňa pôsobí hrozne a k tomu keď sa pridala korona a iné starosti je to o to horšie.. tým chcem povedať, že počkaj ešte kým príde jar.. keď bude konečne lepšie počasie aj nálada sa zlepší.. samozrejme nevravím že to musí tak pôsobiť na každého, ale verím že počasie ovvplyvnuje veľmi veľa..
@nikaluk pockaj, ked podrastu, budes rada, ze boli jeden za druhym, ze sa nemusis po rokoch opat vracat k plienkam a kasickam, ze su samostatni a vy budete mat s muzom viac priestoru jeden na druheho. Musis verit vo svetle zajtrajsky 🙂
@elizabet173 Ale jasne len niekedy si tak poviem, jak by som sa potrebovala realizovat aj mimo domacnosti a deti :D
@elizabet173 to nie je len o tom či jej manžel pracuje....
ale aj o ochote toho manžela byť pri deťoch...😉
@elizabet173 od 8.00-20.00
Ale vikendy ma volne, ci? Tak pocas tyzdna ho nechaj vecer oddychovat, v sobotu nech spi aj do desiatej, ale poobede bude mat minimalne dve hodiny deti sam, v nedelu doobeda tiez a poobede mozete ist niekde do prirody vsetci spolu
@nikaluk to pocituje sem tam, asi kazda, ktora je s detmi doma a v tejto dobe zvlast
A este mam pocit,ze som posledna a nikoho to nezaujima.Prednost pred mojimi potrebami su vzdy deti, lebo skola, lebo rezim, lebo...potom muz,lebo je zivitel,takze sa prisposobujem jeho casu....a mne neostava nic,ani cas,ani energia