Cítim sa byť hlúpa

31. aug 2022

Citim sa byt hlúpa. Nemam všeobecný rozhľad, ako ho získať? Síce študujem VŠ, úplne blbá nie som ale mam taky pocit že skoro nikdy sa nemam k čomu vyjadriť a tak. Keď sme von viacerí, ja som vacsinou len ticho lebo nemam čím prispieť.

viestta
31. aug 2022

Začni čítať, ono to dosť pomôže. Po es pozerať v telke dokumenty, veľa sa dozvieš. Alebo listovať Wikipédiu, ak vieš aspoň trochu anglicky, tak je to nekonečný zdroj informacii o vsetkom

svokrinjazykmonika
31. aug 2022

Možno si len taký typ človeka, určite nie si hlúpa. Ja som tiež taká v podstate. Neznášam také prázdne reči, ja keď nemám čo povedať tak som radšej ticho. Určite je to lepšie ako taký ľudia čo toho síce veľa narozprávajú ale v podstate nič nepovedia. Alebo najprv bľabocú a potom rozmýšľajú, aj takých je veľa. Ja to mám asi z toho že som vyrastala so staršími ľuďmi, traja starší bratia, veľký vekový rozdiel medzi nami. Tak som bola zvyknutá že keď sa dospelý rozprávajú tak ja len počúvam a šúcham nohami 😄 Nikdy som nemala rada veľké kolektívy ľudí lebo sa všetci iba prekrikujú a ja nemám ani chuť sa zapojiť. Musíš nájsť ľudí svojej krvnej skupiny, menší kolektív, stačí jedna skutočná kamarátka v živote a dobrý partner ktorý sa určite raz nájde.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marysa21
31. aug 2022

Záleží ,akú VŠ študuješ zameraj sa na začiatok na info o oblasti svojho štúdia a potom si rozšíriš info o ostatné témy. Ja napr. pozerám správy ( politiku ,financie ,diskusie v TV ) a dennú tlač na nete a zaujímam sa viac o veci ,ktoré má zaujímajú .

ckocka
31. aug 2022

Si natolko múdra že si uvedomuješ čo všetko nevieš. To hlupák nikdy nedokáže.
A mimochodom aj tým počúvaním nazbieraš vela informácií.

pribinak
31. aug 2022

Ak si toto uvedomuješ tak si inteligentná osoba. Nikto sa nerozumie do všetkého, žiaľ mnoho ľudí sa tvári že požrali všetku múdrosť sveta a potom to tak aj vyzerá

Ale rozhľad sa dá doplniť, napr sledovaním správ, čítaním kníh, debatovanim, pozeraním roznych dokumentov a diskusných relácii

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
31. aug 2022

Ešte doplním, že vôbec nie je dôležité koľko encyklopedickych vedomosti máš. Dôležité je vedieť ich roztriedit, spracovať a použiť keď treba a vedieť kde dohliadať to co nevieš alebo chceš vedieť podrobnosti. Lebo síce nemusíš vedieť kedy sa narodil Napoleon, ale vedieť dejinne súvislosti spojené s jeho osobou je dôležitejšie. A to aké sú dejinne suvislosti na to treba širšie informácie z rôznych zdrojov a ediet vyhodnotiť co je pre teba dezite, čo nepodstatné. Vtedy je v tej miske co bola spomínaná vyššie stále dosť miesta, pretože zbytočnosti sa v nej neskladuju.

lilinka126
31. aug 2022

Skús so pozriet web StartitUp.sk pisu vela zaujímavych tém a príde mi to ako fajn web s info.. a ked chcem take hluposti :D cako americky vedci zistuju ci bolo skor vajce alebo kura :D tak zajdem na emefku :D

miadi
31. aug 2022

Sokrates povedal “ viem ze nic Neviem.” Nie si hlupa len na vela veci este nemas svoj nazor lebo ta este nezaujimaju. V tvojom veku uplne ok. Este stale sa formuje tvoja mysel, Si ticho skor Preto ze si introvert. Nebud na seba tak prisna.

liz_lemon
31. aug 2022

na začiatok sa môžeš naučiť, ako sa správne požíva von/vonku? ideme von; sme vonku

mala_zabka
31. aug 2022

@liz_lemon tak si si pohonkala ego, snáď sa cítiš lepšie a múdrejšie ako autorka 😁 bežne sa to takto používa, byť je to gramaticky nesprávne, ty Ajnštajn 😁

mikadooo
31. aug 2022

No, ja som bola asi na výške v nejakej divnej partii, lebo u nás sa riešila škola a zážitky okolo, ďalej kto s kým chodí a nechodí a neskôr keď už sme boli pripití, tak sa vyťahovali staršie zážitky a ako sme boli minule a kto čo porobil v tomto stave, ďalej sa vyťahovali obľúbené hlášky z filmov, seriálov, pesničiek, atď.atp. Tak neviem. Fakt nemám pocit, že som vtedy mala nejaký úžasný všeobecný rozhľad 🤔 😂. Ale tak možno sa časy zmenili, čo ja viem 🤷.

liljana
31. aug 2022

Zacni old school. Miesto tik toku a fb citat knihy. Daj si ciel do konca vs precitat 2-3 knihy za tyzden a budes mat rozhlad ako z bratislavskeho hradu.

fannynka
31. aug 2022

@mala_zabka trapny komentar, ovladat gramatiku a spravne sa vyjadrovat tiez patri k všeobecnemu rozhladu. Autorka, určite nie si hlupa,čitaj, vzdelávaj sa🙂

autor
31. aug 2022

A ake knihy teda odporucate?

viestta
31. aug 2022

Evitovky nie, ale okrem nich hocičo. Aj z Jany Eyrovej sa dozvieš niečo z histórie. Životopisné romány. V podstate aj klasika co nám ako povinné čítanie liezla na city. Nemusí to byt zrovna literatúra faktu alebo encyklopédie.

mala_zabka
1. sep 2022

@fannynka vôbec to nebolo trápne. Trápna mi přišla tá snaha o zhodenie, na ktorú som reagovala. Si myslíš, že ľudia, ktorí ovládajú gramatiku nepoužívajú napríklad v bežnej reči nič nespisovného? 😁

petulda333
1. sep 2022

@fannynka ty nikdy nepouzijes narecove slova,slangove? Ja ano. Ak komunikujem v praci,na urade a pod,tak spisovne. Na nete ci s kamosmi obcas pouzijem aj ine vyrazy. A ano,koment bol obycajne kopnutie

anicka884
30. sep 2023

Cítim sa rovnako 💜 ďakujem za tvoj príspevok, povzbudil ma, aj mnohé komentáre 🙂