Cítia sa štíhle ženy utláčané?

9. aug 2021

Ahojte, dnes som čítala príspevok, kde pani písala, že je štíhla a cíti sa byť utláčaná ženami s kilami naviac. Podľa nej sa takéto ženy tlačia do popredia a štíhle ženy začínajú byť kvôli tomuto "nereálne". Aký máte pohľad vy? Mne popravde odpálilo dekel :D

panelacikova
9. aug 2021

Bože, tu sa riešia teda hlúposti...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
9. aug 2021

skôr závisť... vlastná skúsenosť...

autor
9. aug 2021

@panelacikova Áno hlúposť, len toto vypustila z úst slovenská "celebrita"... preto som len zvedavá na názor obyčajných žien

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
9. aug 2021

ja mám skôr dojem, že ženy pri sebe sú často diskriminované. ženy pri sebe a ženy "staršie" - cháp po cca 35-ke. napríklad pri hľadaní si zamestnania. takéto blbosti môže vypustiť naozaj len "celebrita"

panelacikova
9. aug 2021

@viestta no neviem, či sova..... 😀 😀 chcela som dať ikonku hovna, ale som na PC a nemám tu takú možnosť 😀

mamamasama
9. aug 2021

Už by sa konečne malo prestať s bodyshamingom… je jedno akú máte veľkosť.. týka sa to všetkých…keď som bola vychudnutá, každý mi vravel, že nevyzerám zdravo, keď som pribrala, mala som schudnúť, lebo som bola bacuľatá.. nikoho nezaujímalo, čo je za tým.. každý mal len potrebu komentovať vzhľad..

azzflo
9. aug 2021

Cely zivot zom chuda, nepomohli ani 4 deti 😀 Nemyslim ze ide o utlacanie, to je somarina, nech sa kazdy ukazuje kolko chce. Ide skor o to, ze chudemu cloveku nikto nema problem povedat ze je vychudnuty, mal by sa najest, robit si akekolvek posmesky z toho, ze vyzera ako kostra, proste cokolvek taketo pride "nechudym" ludom normalne. Pritom je to uplne presne to iste, ako keby sme tucnym hovorili ze su vyzrati, mali by prestat jest a podobne. Toto mi extremne vadi a ano, beriem si to osobne a je mi to neprijemne. Clovek ktory to nezaziva skoro na dennom poriadku si to neuvedomi, ale potom sa nevie ani absolutne vzit do tejto opacnej strany 🤷🏻‍♀️
Takze sice niektore zeny sa snazia hrozne obhajovat rozne tvary a krivky a vahy, co je sice fajn, je mi to v podstate uplne ukradnute, no na druhej strane si radi kopnu pri kazdej moznej prilezitosti do chudych zien. Toto je podla mna najvacsi problem pri problematike chudi vs tucni

ella_price
9. aug 2021

Jednoducho nečítaj hlúpe príspevky 👏

panelacikova
9. aug 2021

@azzflo ty sa máš 😀

kkovacovak
9. aug 2021

Ja si myslím že takéto veci vypúšťajú len ženy ktoré nie sú stotožnené samy so sebou. Ja som zachytila ako má jedna silnejšia celebrita problém pozerať miss lebo má z toho stres keď vidí tie chudé dievčatá 🤦‍♀️ Osobne som mala aj chudé obdobie aj pribratejšie a teraz keď sa pozriem na fotky z chudého obdobia tak sa sama sebe nepáčim. Lepšie sa cítim s nejakým kilečkom naviac a osobne sa mi moc chudé baby nepáčia. Každý má iné preferencie. Príde mi choré aby nejaká dospelá sebavedomá žena riešila takéto veci. Každý kto to rieši má akurát tak problém so sebou a okoliu to je zväčša jedno.

liljana
9. aug 2021

Dnes je moderne vlastnu neschopnost zvalovat na nejaku formu diskriminacie.

patus_2
9. aug 2021

Ja som chudá, nemyslím, že som utlacana, len blbé pripomienky si veľa ľudí neodpustí. Pretože stihlemu povedať narážku na jeho postavu je viac spoločenský akceptovateľné, ako keby ste takúto narážku povedali tlstemu. Ale aj stihlemu človeku sú tieto narážky nepríjemné, častokrát sa snažia pribrať, robia preto všetko, ale jednoducho to nejde. Preto ak aj vidíte štíhleho človeka, len mu prosím nehovorte ako je vychudnutý a nech sa dobre naje. Tá skupina, ktorá pribrat nemôže, tak tým to bude nepríjemné a tá druhá štíhla skupina, ktorá trpí PPP, tak tam takouto hladkou môžete spustiť veľmi veľmi škaredý proces.

pribinak
9. aug 2021

Prosím tá, mohla by si uviesť menontejto celevriti? Hneď to bude zaujímavejšie 🤣

panelacikova
9. aug 2021

@liljana nie, nie, tu nejde o neschopnosť 🙂 ja prácu mám, ale skús napríklad vo veku 50 rokov nájsť si prácu asistentky alebo administratívnej pracovníčky. no nemáš šancu. nehovoriac o tom, že aj štát podporuje tuším nejaké programy do 27 rokov či ako. no starší (vo všeobecnosti - aj muži) majú fakt problém nájsť si prácu.

kittykat22
9. aug 2021

Viac krat som zazila, ze bola v office alebo v spolocnosti krasna stihla zena a otatne zeny ju za to nenavideli 😅

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
9. aug 2021

@kittykat22 ono je to tak. ak bola aj schopná robiť danú prácu na 100%, zručná a mala potrebné vedomosti, tak OK. ale ak tam bola dosadená len pre to, ako vyzerá, tak sa im nečudujem 😀 súvisí to s mojim príspevkom o 9:35... že "staršie" a nebodaj "tučnejšie" ženy to majú prakticky zrátané...

autor
9. aug 2021

Autorka príspevku je nejaká top fotografka a zdieľala to Miriam Kalisová, ktorá jej za to preveľmi tlieskala :D

zuvelyn
9. aug 2021

@kkovacovak ano ten príspevok s miss som videla aj ja 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ chudá - tučná to je jedno, ak sa cítim z toho psychicky zle tak je to moj problém a nie problém okolia. Ak mam každé ráno depresiu pri pohľade s zrkladla lebo mam všade na tele strie, vyse sto kíl a obelixove brucho oar týždňov pred pôrodom, tak je to môj pohľad na svet a môj problém a nebudem ukazovať prstom na štíhlu missku ze to ona za to môže, a nech ju neuakzuju v telke 🤦🏼‍♀️
Všeobecne mam ale pocit, že plnšie dámy silou mocou pretlacaju "body positivity" vsade kde sa dá ako riešenie ich osobného problému ktorému nemajú záujem sa postaviť sebakriticky a pritom ako píšem, buď mám problém so sebou alebo nemám. Ked nemám, nemám co riešiť a keď mám tak ho riešim so sebou a mením seba a nie okolie 🤷🏼‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
7miriam77
9. aug 2021

ja si tiez myslim, ze je to skor zavist. Vacsina zien chce byt stihla, no nie kazda si to dokaze udrzat. Ja sa napriklad citim sebavedomejsia, ked som stihlejsia ako som byvala kedysi a citim sa lepsie. A dost casto sa mi stava, ze mi povedia, boooze, ty si strasne chuda 😀 a pritom si to vobec nemyslim...neviem, preco to niekto aj povie. Mam 172 cm a 62 kg. No utlacana si nepripadam 🙂

kittykat22
9. aug 2021

@panelacikova nic zle s nou nebolo. Lenze muzi jej venovali extra pozornost - bola krasna a aj dobre robila svoju pracu. Ostatne kolegyne islo roztrhnut 😅

liljana
9. aug 2021

@panelacikova To je ale vopred znama a dana vec. Ze vekom clovek straca silu, energiu, dusevne schopnosti (pamat) pracovat, horsie sa mu bude hladat praca, plat sa mu bude vekom znizovat. Riesi sa to bud odkladanim vyssieho platu a usporami v mladsich casoch, alebo clovek prejde do riadiacej funkcie, vyuziva skusenosti na riadenie mladsich. Co je ale zriedkavejsia cesta, nie je tolko riadiacich funkcii, kolko bude ludi v preddochodkovom veku. A vek nezarucuje vzdy skusenost a inteligenciu.

panelacikova
9. aug 2021

@kittykat22 jáj, tak to hej 😀 asi neboli doma poriadne vykefované 😀
@liljana samozrejme, toto mi je jasné. ale nepíšem o riadiacich funkciách. píšem o úplne bežnej administratíve. či už ide o predaj cez e-shop, alebo nejakú akoby "sekretárku" vo firme (dnes sa to nazýva asistentka)... máloktorého majiteľa zaujíma, že možno tá 50-ročná žena vie perfektne jazyk, má milión skúseností, určite viac, ako 20-ročná, i tak vezme tú 20-ročnú. prečo? lebo je mladá a chudá 😀 😀 vedela by som popísať zo života kopu ľudí, ktorí sú vo veku 50+, sú naozaj šikovní a majú na to, aby obsadzovali takéto miesta a veruže by to firmám aj prospelo, ale.... ani len neboli prizvaní na pracovné pohovory. smutné. osobne som bola v jednej firme, kde sa uchádzala jedna (staršia) známa. asi 2 mesiace po tom. a tam na recepcii sedela mladá žaba, ktorá ani nevedela pochopiť, čo sa pýtam. čo ti mám na toto ešte napísať? 😀

nika523
9. aug 2021

@azzflo presne tiež som toto zažívala bola som veľmi chudá nemohla som pribrať ani po dieťati veľmi som sa zato hanbila ako vyzerám a tie hlúpe reči o tom že aká som chudá a či nič nejem a pod. mi vôbec neboli príjemné a ešte pridali komplexi . Tučnej žene nikto nepovie že pre boha aká si tučná

h2
9. aug 2021

Štíhle ženy sú utláčané? Ja som si vždy myslela, že je to naopak. Jediná situácia, kde je štíhla utláčaná tučnou, ktorú si viem predstaviť, je, keď sedia vedľa seba na tesnom priestore. 😀

kkovacovak
9. aug 2021

@zuvelyn ľudia majú tendenciu svoje komplexy hádzať na druhých. "som príliš chudá lebo ma do toho tlačí spoločnosť", "som zadlžená lebo ma spoločnosť tlačí mať nové auto". Ľudia prestávajú kriticky myslieť a na všetko potrebujú návod, oporu spoločnosti a podporu okolia. Chorá doba. Keby si každý robil to čo uzná za vhodné a neriešil čo robí a ako vyzerá Janka, Zuzka, Zdenka tak by sa každému žilo ľahšie. Už to že majú ľudia depky z toho že tento rok neboli na dovolenke ako ich obľúbená celebrita je cesta do pekla.

red_cat
9. aug 2021

Neviem co vsetko bolo v tom članku a či to nie je len vytrhnute z kontextu, ale teda napisem vlastnu skusenost k tejto teme.
Som velmi stihla a vysoká... narovinu poviem, že žerem langose o 22hej hodine, chlieb so slaninou, milujem čipsy..atd. Nezdravý životný stýl ako vysitý :D nie som na to hrdá, len aby ste chápali, že nie som žiadna anorekticka...citim sa vsak vo svojom tele dobre a neriesim.
Je vsak pravda, že na mna často zo sociálnych sieti ci roznych blogov článkov vyskakujú názory ako sme my stihle ženy vychrtliny a že to už nie je v móde, že sme len vesiaky na saty a aké je to otrasné ked trcia kosti, ako stihlu zenu nie je za čo chytit... Priatelia a znami mi pri každom stretnuti splechnu do tvare ci som zas schudla, ci drzim dietu, nech sa už poriadne najem..
Posledné roky odkedy sa celosvetovo média snažia potlačiť ten kult extrémne stíhlych tiel je toho viac a viac a skutočne mám niekedy pocit ako by sa mi snažilo okolie vtlačiť do hlavy že ja- stihla som nenormálna a mala by som pribrat a práve plnsie zeny su krásne.
Nie je to správne osočovať žiaden typ postavy a vyzdvihovať ten druhy. Mení sa to podla toho ake su trendy a potom jasné že ženy maju zo seba mindráky