Citácia v diplomovej práci pri zmene priezviska

93ivanka93
20. nov 2016

Dobry vecer chcem sa spytat ci sa niekto nestretol s tym ze mal podobne bakalarku aj.diplomovu pracu ale v 4 rocniku sa mi po svadbe zmeni meno a kedze mozem cerpat 30% z bakalarky tak ako to potom bude s citaciou ked v bakalarke mam.ine meno ako v diplomovke a ako potom so zhodou ? Snad sa s tym iz niekto stretol dakujem 🙂

luliu
20. nov 2016

@93ivanka93 ved ale zhodu budes mat sama so sebou, je jedno ako sa volas, ved to vies dokazat, ze si to ty

mimla
20. nov 2016

Veď v diplomovke môžeš aj uviesť, že nadväzuješ na svoju bakalársku prácu z roku pána a nasleduje údaj, kde bude ešte tvoje meno za slobodna a komplet bibliografický údaj k bakalárke, takto to celé urýchliš. Jasné, že im tam niečo vyhodí. Prešetria a uzavrú to. Určite bude viac študentiek, ktoré sa počas štúdia vydali (alebo rozviedli).

jeennyv
20. nov 2016

@93ivanka93 ten system na zhodu ide uprimne od brucha poznam x ludi co im nasla zhodu aj v tomto ze sa volaju jozku a v registri je tisic prac od jozka a aj to, ze im vyhodilo zhodu s ich vlastnou bc aj ked sa citovali s menom atd...cize zalezi na nahode ako to stroj spracuje...mne pri bc ani dp zhodu nenaslo a mala som z casti nadvazne temy

tacika
21. nov 2016

úplne normálne cituješ samu seba z bakalárky, alebo to parafrázuj,uveď autora seba, mala som to rovnako, vydávala som sa v štvrtom ročníku, tému som mala tiež obdobnú a ťažila som z vlastnej bakalárky. Mala som síce 15% zhodu v diplomke, v bakalárke 0%, ale nikto nič neriešil. Dôležité je priznať autora a všetko uviesť v zozname literatúry a v práci. Netráp sa tým zbytočne, bude to ok, uvidíš...🙂

93ivanka93
autor
23. nov 2016

Dakujem za odpoved 🙂