Ahojte, rada by som sa poobzerala po nejakom aute s automatickou prevodovkou. Chcela by som čisto nové, nie z druhej ruku, ale niečo z tých lacnejsich cenových kategórií. Bolo by to ako druhé auto, nakoľko ja sa stále neviem stotožniť s manuálnou prevodovkou 🙈
Viete nejaké odporučiť?
Duster hybrid -- 25 tisíc
Ako prve pozrite hybridne Toyoty - v autosalone vam poukazuju modely (velkosti/triedy aut a tomu zodpovedajuce ceny) a vysvetlia. A ako "svadba z rozumu" je Skoda a Seat, mozno aj mensie VW (vsetko koncern VW Group). Vyhol by som sa bezstupnovym prevodovkam typu CVT (bohuzial ich maju aj inak dobre Suzuki). A nevylucoval by som ani Hyundai/Kia (neviem ake typy automatov pouzivaju v mensich/lacnejsich modeloch). Vsetko, o com vas budu presviedcat v autosalonoch, si radsej este overte/dajte overit autickarom na webe. Pre inspiraciu pokukajte aj web noveauto.sk, kde su moznosti filtracie a triedenia. Su tam aj skladovky/salonovky a predvadzacky.
Toyota Yaris Cross -- tiež okolo 25tisíc .. hybrid
ja mám ako druhé auto toyotu automat hybrid
Skus popozerat skladove auta Kia, nam sa postastila dobra akcia a kupili sme ceed combi v gold vybave za 20k
suzuki vitara hybrid, som spokojná
Honda HRV 30 tis. s DPH
@madeincssr Noo presne o značke Hyundai som rozmýšľala.. pozerala som i20, konkrétne i20 COMFORT PE 1,0T-GDi 74kW DCT. To DCT je dvojspojková automatická prevodovka, ale teda nevyznám sa do toho.. je to dobrý typ prevodovky?
Cena je dobrá, vyjde okolo 18 tis.
@vikusjk to znie fajn, dik za tip, skúsim pozrieť 🙂
Ano, DCT (Dual Clutch Transmission) je dvojspojkovy automat. Radenie je rychle a spotreba nizka, ako keby to bol manual.
Tu sa pripojím.
Ja som si robila VP pred 10 rokom a väčšinu jazdila automat teraz som na manuály ako trápim sa, ale myslím že to pôjde. Je to len zvyk a zas chcem sa to naučiť... No niekedy mám myšlienky presadnúť znova na automat 😀 hlavne v kopci.
Som zvedavá aké autá odporučia.