Čisto nové auto s automatickou prevodovkou

21. máj 2024

Ahojte, rada by som sa poobzerala po nejakom aute s automatickou prevodovkou. Chcela by som čisto nové, nie z druhej ruku, ale niečo z tých lacnejsich cenových kategórií. Bolo by to ako druhé auto, nakoľko ja sa stále neviem stotožniť s manuálnou prevodovkou 🙈
Viete nejaké odporučiť?

apolka77
21. máj 2024

Tu sa pripojím.
Ja som si robila VP pred 10 rokom a väčšinu jazdila automat teraz som na manuály ako trápim sa, ale myslím že to pôjde. Je to len zvyk a zas chcem sa to naučiť... No niekedy mám myšlienky presadnúť znova na automat 😀 hlavne v kopci.
Som zvedavá aké autá odporučia.

stanno
21. máj 2024

Duster hybrid -- 25 tisíc

madeincssr
21. máj 2024

Ako prve pozrite hybridne Toyoty - v autosalone vam poukazuju modely (velkosti/triedy aut a tomu zodpovedajuce ceny) a vysvetlia. A ako "svadba z rozumu" je Skoda a Seat, mozno aj mensie VW (vsetko koncern VW Group). Vyhol by som sa bezstupnovym prevodovkam typu CVT (bohuzial ich maju aj inak dobre Suzuki). A nevylucoval by som ani Hyundai/Kia (neviem ake typy automatov pouzivaju v mensich/lacnejsich modeloch). Vsetko, o com vas budu presviedcat v autosalonoch, si radsej este overte/dajte overit autickarom na webe. Pre inspiraciu pokukajte aj web noveauto.sk, kde su moznosti filtracie a triedenia. Su tam aj skladovky/salonovky a predvadzacky.

stanno
21. máj 2024

Toyota Yaris Cross -- tiež okolo 25tisíc .. hybrid

sasa1310
21. máj 2024

ja mám ako druhé auto toyotu automat hybrid

vikusjk
21. máj 2024

Skus popozerat skladove auta Kia, nam sa postastila dobra akcia a kupili sme ceed combi v gold vybave za 20k

alenka58
21. máj 2024

suzuki vitara hybrid, som spokojná

didush27
21. máj 2024

Honda HRV 30 tis. s DPH

autor
21. máj 2024

@madeincssr Noo presne o značke Hyundai som rozmýšľala.. pozerala som i20, konkrétne i20 COMFORT PE 1,0T-GDi 74kW DCT. To DCT je dvojspojková automatická prevodovka, ale teda nevyznám sa do toho.. je to dobrý typ prevodovky?
Cena je dobrá, vyjde okolo 18 tis.

autor
21. máj 2024

@vikusjk to znie fajn, dik za tip, skúsim pozrieť 🙂

madeincssr
22. máj 2024

Ano, DCT (Dual Clutch Transmission) je dvojspojkovy automat. Radenie je rychle a spotreba nizka, ako keby to bol manual.