Čistička odpadových vôd - skúsenosti?

baccio
13. máj 2020

Prosím vás žienky ktoré ju máte ...ste spokojné?Dali by ste ju znova?Aké sú výhody a aké nevýhody oproti žumpe?Stáva sa často že nefungujú ako majú?Je okolo nich veľa dodatočných investícií ?Nevieme sa rozhodnúť či áno alebo nie.

gir
13. máj 2020

Máme 8 rokov a zatiaľ žiaden problém, treba dokupovať baktérie, kontrolovať, občas prečistiť. Dávať pozor aby sa nespláchli napr. menštruačné vložky a pod., nezlievat tam zvyšky jedla a tak.

n_i_ka
13. máj 2020

Ahoj 🙂aj my ju už dlhšie máme a žiadny problém. Ako je vyššie písané treba dokupovať baktérie a občas vystriekat vodou.

felycity
14. máj 2020

Mame uz 14 r a zatial spokojnost, minim starostlivost 1x do roka precistit , bakterie sme este nikdy nedokupovali - treba to sem tam pozriet bud je tam toho vela alebo malo. Nesplachovat vlhcene utierky, zvysky jedal a mastne + opatrne so silnym cistiacimi prostriedkami, ktore mozu bakterie znicit. Okrem prvotnej investicie, ziadne ine velke vydaje.

baccio
autor
14. máj 2020

@gir
@n_i_ka
@felycity a môžem sa opýtať od koho ste kupovali čističku? A akú veľkú ste brali?

gir
14. máj 2020

@baccio normálne firma, ktorá montuje čističky, musíš k nej mať aj projekt od architekta, berie sa to ako malá vodná stavba.

gir
14. máj 2020

@baccio ku kolaudácii nového domu sme potrebovali ten projekt, k existujúcej nehnuteľnosti neviem.

n_i_ka
14. máj 2020

@baccio my sme ju dávali už k existujúcemu domu a projekt sme k tomu nemali len nejaké povolenia. Brali sme ju z aquatec v Dubnici.

felycity
15. máj 2020

Brali sme z Dubnice nad Vahom tusim aquatech alebo tak nejako sa volaju a maju tusim na to aj patent.

evkars
15. máj 2020

Treba si dobre vybrat firmu, nie vzdy je cena smerodajna, ak sa rozhodujete ci ju dat k rodinnemu domu tak rozhodne cistiaren, ak ku chate tak tam radsej zumpu, nakolko cistiaren (cov) potrebuje pravidelny prisun splaskov, so zumpou byva problem a to s likvidaciou jej obsahu, vyberajte firmu, ktora ma servisnych technikov, ktroi vam v pripade potreby vedia poradot po telefone pripadne vedia prist( samozrejme za poplatok), ratajtw s tym ze pri cov je potrebne 1x za rok robit vzoku na odtoku z cov ale z dlhodobeho hladiska je na naklady vyhodnejsia cov pri rodinnom dome, treba vsak ratat kedze jw to zivy system ze vyzadujw obcasnu starostlivost, cize neplati zapnem a nestaram sa ale nie je to nic hrozne a dobra firma vas zaskoli a mate k dispozicii manual, a este aby som nezabudla tak je velmi dolezite mat recipient, teda potok do ktoreho budete vycistenu vodu vypustat, inak sa do podmoku nepovoluje , pripadne sa to riesi v projekte...hadam som na nic nezabudla( pracovala som v jednej z firiem....)

lucyas3
26. okt 2020

@gir ahoj a vies poradit odkial ste kupovali alebo firmu co Vam to riesila ? vopred vdaka

lucyas3
26. okt 2020

@n_i_ka ahoj a vies poradit odkial ste kupovali alebo firmu co Vam to riesila ? nepamatas si ake povolenia bolo treba ? vopred vdaka

n_i_ka
26. okt 2020

@lucyas3 brali sme ju z aquatec v Dubnici nad Vahom. Povolenie sme mali určite z mestského úradu a neviem z kadiaľ ešte by bolo treba.

felycity
26. okt 2020

aj my sme kupovali v Dubnici, máme ju už vyše 10 rokov, max spokojnosť, ak treba niečo vymeniť, žiaden problém

gir
26. okt 2020

@lucyas3 nám to robila firma zo Stropkova. Architekt nám spravil projekt, berie sa to ako malá vodná stavba, geodet zameria, firma umiestni a obec alebo mesto požiadaš o stavebné konanie.

kiki264
19. nov 2020

@n_i_ka môžem sa spýtať aký toaletný používate? Aku znacku? Ďakujem

kiki264
15. júl 2021

Ja by som sa chcela opýtať že aký toaletný používate pri čističke? Nejaké skúsenosti ?

evkars
15. júl 2021

@kiki264 normalny, alebo vlhceny, len nie vlhcene obrusky, tie do cistirne nepatria

sterea
15. júl 2021

Pokiaľ viem, povolenie dostanete len na 10 rokov a potom to povolenie je potrebné obnovovať, inak môžete dostať pokutu zo životného prostredia. Ak sa na ulici vybuduje kanalizácia, už vám nikto nepredĺži povolenie.

lenka54321happy
20. dec 2021

@gir prosim vas mozem sa opytat od ktoreho vyrobcu? Vdaka

gir
21. dec 2021

@lenka54321happy značku neviem ale robila nám to táto firma zo Stropkova, pán Pavol Majerník. Skúste ho kontaktovať, určite Vám poradí. Pekný deň