Baby aký máte overený spôsob na čistenie zlatých náušnic?
Dcérke dosť zčerneli .
Ďakujem
da sa skusit aj nieco taketo: https://www.amirashop.sk/p/60086/roztok-na-cist... pokial su bez kamenov
nechavam ich hodku-dve vo vode s jarou a potom dolestim handrickou na sperky zo zlatnictva...zatial vsetko ok 🙂
Ja nechávam cez noc v teplej vode s Jarou a na druhý deň vyčistím mäkkou zubnou kefkou s pastou. Šperky sú ako nové.
Skus dať do hrnca varit vodu, daj kus alobalu keď zovrie daj tam zlato, a násyp pol prášku na pečenie , alebo lyžičku sódy. Budu ako nove
Naučila ma pani u ktorej som v zahraničí pracovala, anaozaj to funguje
@kakakina
@hyta
@danieladeley
@blabla22
@elizabet173
Dievčence ďakujem krásne za rady.
Vyskúšam 🙂
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Voľakedy predávali v zlatníctvach ružovú vatu, určenú na zlato, je také niečo aj dnes?
@bylinka25 to prvý krát ,,počujem,, a neviem či také niečo ešte je.
Ale spýtam sa v zlatnictve.
🙂
Mali sme to doma, je to to isté, ako biela vata, ale jemnejšie, rodičia si tým čistili obrúčky.
Ale je možné, že už je teraz iný trend, teraz predávajú tie čistiace handričky. Tá ružová vata vydržala veľmi dlho.
Pozerala som teraz na internete, volá sa to aurum vata, zadaj si do vyhľadávača.
Misku vyložím alobalom, nasypem trochu sódy bikarbóny, zalejem horúcejšou vodou, pridám trochu octu, pomiešam a vložím zlato. Nechám odstáť a potom prepláchnem a osuším.
Mňa naučili že dať do vody corega tabletu a do toho potom šperky na pár hodín...robím to celé roky takto