Ahojte, bola by som rada, keby ste sa so mnou podelili so svojimi skusenostami, ako cistit DG.Mne po par rokoch bezproblemoveho fungovania prestala tiect voda cez kapsulu Ked pustim kavovar naprazdno, voda bwz problemov preteka. Akonahle dam kapsulu, len ticho bzuci a nic. Viackrat som ho precistila octim, prepichla som aj hornu trysku , ktora prepichuje kapsulu, ale vobec to nepomohlo. Mohol by pomoct nejaky specialny odvapnovaci pripravok ?
no ja som DG nepouzivala asi ani rok a zacala mi voda tiect kade tade. aj mi to mm precistoval a nepomohlo. aj pod kávovarom mam kopec vody.ked pustim bez kapsule, ide pekne do pohara, ale ked dam kapsulu, mam vodu vsade. netecie mi to prudom, ale zo vsetkych stran. neviete poradit? alebo odniest do opravy?
ja použivam na všetko pračku,žehličku,dolce gusto,kanvicu pripravok cheiron.odporučam .použijete a nalejete naspet do flaše a použivate aj rok
kyselina citronova - prirodny roztok(prasok) proti vodnemu kamenu a necistotam na vsetky spotrebice-vzdy zaberie
skusim aj ja zajtra rano. dakujem 🙂
@minnie55 Ja som minule v Lidli kúpila také tablety na odstránenie vod.kameňa, stáli tuším 99 centov a bolo ich tam asi 10. Hodila som tabletu do nádoby s vodou a pustila kávovar. Púšťala som ho asi 7 krát po sebe,aby sa vyplavili aj posledné zbytky kameňa a ide super. Inak zvyknem používať aj kyselinu citrónovú (citrodeko) a tá tiež super vyčistí.
ano, aj tu. niekde som stratila ten drotik, ale tenkou ihlou. vopchala som ju tam celu. a nepomohlo.
a ked som tam dala kapsulu, ze som to chcela vyskusat, dokonca sa mi zda, ze tecie pomimo ovela viac vody, ako ked som to preplachovala bez kapsule.logicky mi to vychadza, ze to moze byt ta tryska, ale moze byt taka dlha? nezmerala by si mi @minnie55 , prosim ta, ten orig.drotik? kolko ma cm?ak ho teda mas. dakujem
Nepodarilo.kavovar skoncil v kontajnery.hladala som aj servis,ale nakoniec som to vzdala.
ja ho čistím obyčajným octom a vždy mi to super prečistí..nalejem čistý ocot do nádoby na vodu a pustím vodu ako na kávu len bez kapsule a nechám tiect pokial nejde plynulo..potom nalejem čistu vodu a necham poriadne preplachnut..zatial mi to vždy dobre vyčistio...
Baby a na delonghi mozem tiez kyselinu citronovu? Neviete?
Ahojte,možem poprosiť o radu....mám kupený 3 roky kávovar dolce gusto,ale teraz prestal fungovať-presne povedané ak ho zapnem,tečie mi len čistá voda-kapsula zostane neporušená v zásobníku,neviete mi niekto poradiť ak sa vám to stalo,ako sa da táto závada odstrániť?ďakujem za radu.Kamila
@continental skus pozriet tu ihlicu, ci nie je upchata. A odvapni ho poriadne...
@dr_janka ďakujem za radu♥.Dnes som ho odvapnila aj predžgala ihlou a stále mi tečie len čistá voda 😔 .Kapsula ostane cela,neporušená.
@continental tak potom je to zasah z hora, aby si pila menej kavy 😉😄😄😄
@dr_janka ,nie nie....už mám kupený nový kávovar 😉
@mmlf dobry vecer, a vam sa to podarilo vyriesit??? nam zacal robit to iste, voda ide cez kapsulu, ale vyteka von aj pomimo, a to dost. kedze precistenie nezabera, zistovali ste, ako by to bolo s opravou?
Žienky môj DG vôbec neťahá vodu,ani na prazdno,este včera išiel dnes už nič,iba svieti na červeno,netusim čo sa mohlo stať,ak je upchata daka hadicka ako ju mám vyčistiť,
Ahojte, je to staršia téma, ale snáď nájdem odpoveď. Máme dolce gusto, párkrát sme ho použili, ale teraz žiaľ, vôbec neťahá vodu. Nejde ani studená ani teplá. Občas započuť, že chce tu vodu (horúcu) vydať ale vypadne z neho dokopy 5 kvapiek a nič. Chcela som vyčistiť trysku, o ktorej stále čítam, ale nikde ju tam nevidím.. neviete mi poradiť ako prečistiť trysku, ktorú neviem nájsť? 😀 ďakujem vopred
ahojky , my máme (dolce gusto) nám netiekla voda ani tepla, ani studena úplne prestal ist len tahal vodu...v zadu na chrbate je strunka (ihlica)tu sme vybrali a prepichli dierku ihlice cez ktoru tečie kava. spravili sme to asi 5 krat a zrazu ide ako novy 🙂 tu je navod https://www.dolce-gusto.sk/machine-care (držim palce )
Ja pouzivam Xavax, odvapnovaci roztok, urceny na vsetky druhy kavovarov...nechas prostriedok s vodou precyklovat, vyplachnes a ides..../ ja mam tiez DG/