Cirkus Aleš alebo Francesco Jung

leninkalienka
6. okt 2023

Ahojte
Momentálne sú v Dúbravke oba cirkusy a my sa rozhodujeme na ktorí ísť. Aké máte skúsenosti? Ktorí cirkus odporúčate?

isadoraisa
6. okt 2023

@leninkalienka ten, ktorý je bez zvierat

mamutka
6. okt 2023

@leninkalienka minulý rok sme videli F.Jung, úžasná akrobacia. Teraz sme skúsili Aleš. Keby nemali tých Kolumbijcov, tak neviem…..akrobatka s mrzutym výrazom tvare, no neviem, možno frustrovaná z malého obecenstva. Je to ťažký život. Ostatni boli super, ale u Junga sme toho videli viac.
No a zvieratá…. Aj Jung mal pár koni, ale bola to vtedy taká ľahla voľna drezúra. U Aleša sú tvrdo preháňane bičom a uzdy pekne nakrátko celý čas. Predviedli aj dva pstrosy, to som vôbec nepochopila, proste ponaháňali dva vystresované vtáky po manezi a šikovali naspäť. Všetko tak rýchlo rýchlo. Pán Jung cez prestávku niekoľko krát zopakoval ako nám nemôžu predviesť tigre a slony, lebo my slovaci sme to zakázali. Akože ja ich obdivujem, lebo takú ťažkú pracu zvládajú, ale dávaš konkrétnu otázku, tak tie dojmy podám ako ich mám….

mamutka
6. okt 2023

@isadoraisa oba majú zvieratá, Aleš o dosť viac

gabriela1692
7. okt 2023

@leninkalienka na žiaden. . Nauc svoje decko k laske k zvieratám a nie k drezure k týraniu

zuzanka.zuzu
7. okt 2023

@leninkalienka kde je jung? aleš je ten pri bille?

mamutka
7. okt 2023

@gabriela1692 pred rokom sme boli v cirkuse F.Jung a mali pár koni, ktoré tam mali obyčajne milé vystúpenie, žiadne tyranie a kačky. Akrobati predvádzali úžasne vystúpenia, sú to veľmi nadaní a veľmi tvrdo pracujúci ľudia. Kto chce vidieť úžasnú akrobaciu, nech ide. Neviem ako im vystupujú tento rok ťavy, ale nie je dôvod hned každý cirkus obviniť z týrania. Deti treba učiť aj k ucte k tvrdo pracujucim ľudom a k poznaniu veci, kým sa k niečomu vyjadrím

gabriela1692
7. okt 2023

@mamutka drezura ti nic nevravi? Či kôň prirodzene bude robiť kusky? Ach boze..pouzivaj mozog

mamutka
7. okt 2023

@gabriela1692 nemusíš byt taká drzá, ja rozum používam, tak sa upokoj. Kone s ľuďmi bežne pracujú, je úplne bežne, že majú s ľuďmi pekný vzťah napriek tomu, že sa nepovaluju cele dni po lúkach, ako si princezné predstavujú jednorozce. Kôň je pracovne zviera, keby sa s koňmi nepracovalo, ľudia by ich nechovali. Nie je totiž lacná záležitosť, držať si kona len tak.
No a tu treba posúdiť, ako sa človek ku koňovi správa, to už chce ten mozog, že?
Lenže ty, keď človek popise čo videl, hned urážaš. Takže ešte raz, je tu dotaz na dva cirkusy a ich porovnanie, ako som písala, Aleš? Kone hnané bičom, otrasne na krátko, vystresované zvieratá - všetky!
Junga som videla minulý rok, kačky sa tam pomotali a bolo, kone mali pohodový výstup, kde ich nikto nikam rýchlo nehnal, čo sa o Alesovi povedať neda. Komu tieto informácie pomohli, ok. Kto chce len urážať a prskat, fajn, kto vie koľko zvierat si si už adoptovala. Ja učím deti k láske k zvieratám od narodenia, do žiadneho cirkusu som ísť nechcela pred rokom, bolo to pre mňa nasilu, len ako nútený doprovod, lebo zvieratá…. Ale keď som videla ako ti ľudia dru, podporím ich aj tento rok. Ich prístup k zvieratám som vtedy považovala za dôstojný, vzhľadom na podmienky a typ prace. Uvidím ako tento rok, keďže majú aj ťavy.